Kravské mléko pro 3letou slečnu

hanka158
5. říj 2018

Ahojte, chtela bych se poradit. Dcera byla kojena do 2 let a tak po odstaveni nikdy mleko nechtela, ani kravske, ani umele. Nejakou dobu jsem ji to nabizela, ale nechtela, tak jsem to neresila, kdyz chtela dostala jogurt nebo syr, a mela pestrou stravu. Ted posledni mesic (jsou ji 3 roky a 2 mesice) si zacala mleko vyzadovat a to rovnou ve velkem mnozstvi. Asi to zacalo tim, ze ma mladsiho brasku (7 mesicu) a vidi, ze on je kojeny a chtela by taky. Chce ted skoro kazdy vecer mlicko a kopne do sebe klidne 300 ml tesne pred spanim. Nekdy chce dokonce i rano. Kdyz si da vecer, tak samozrejeme toho rano moc nesni, protoze je "najedena" z vecera. Nikdy jsem ji neomezovala v tom co si ma dat, rikala jsem si, ze to asi potrebuje, ale ted to mleko nevim... Muze mit nejakou potrebu to mleko pit?? Nebo chce jen kvuli braskovi? Premyslim, ze bych ji to nejak omezila, ale vaham. Dekuju za kazdou zkusenost / radu.

lisianne
6. říj 2018

Určitě dopřát mléko, když chce. Proč ne?

gruyerre
6. říj 2018

Neomezovat, není na tom nic špatného 🙂

soleilll
6. říj 2018

@hanka158 Určitě se tu brzo objeví někdo, kdo ti napíše, že kravské mléko není pro člověka vůbec vhodné a pro malé dítě škodlivé. Já dávám dětem plnotučné kravské mléko od 1,5 roku a moc jim chutná. Každé ráno mají hrnek a když chtějí, i přes den. Omezuju/vynechávám to jen v době zahlenění (rýmy, vlhký kašel), protože to mléko a výrobky z něj zhoršují.

muhehehe
6. říj 2018

V klidu ;) Podle mne normálka... ale vhodnější je pro děti plnotučné, takže pokud máte nějakou odlehčenější variantu, zvážila bych změnu ;) Ale neomezovala bych, pokud dítě nemá potíže (průjem), není důvod.

gruyerre
6. říj 2018

A nedávat trvanlivý krabičák, ale čerstvé, ale to je asi jasný 🙂

muhehehe
6. říj 2018

@gruyerre Tak to zrovna úplně jasný není... čerstvé myslíte jaké? Z automatu? Takové se musí převařit,.. a člověk z toho doma v hrnci vytluče mnohem víc prospěšných látek, než kolik toho vytlučou v mlékárně při rychlém ohřevu a rychlém ochlazení. A mezi čerstvým- pasterovaným a trvanlivým (UHT) není žádný zásadní rozdíl ;)

keksikova1
7. říj 2018

@muhehehe když není rozdíl mezi čerstvým pasterizovanym a UHT, proč se všude píše, že se dětem nemá dávat trvanlivé? Nerypu, fakt se ptám, nemám ani tucha a vždycky jsem si myslela, že "cerstve" je lepší..

jbzirafa
7. říj 2018

@hanka158 mléko dávejte ,pro tak male děti je to potravina, takže není divu, že pak ani nesnídaji treba. Asi nechtěla jinou chuť když byla kojena a ted na to zas přišla, že ji chutna. U nás kluk mel dlouho flašku ráno a večer a třeba ve čtyřech letech posnídá dva hrnky kakaa a stačí mu to.(Máme teda super tučné převařené přímo od krávy )

baraskaska
7. říj 2018

@muhehehe ja teda mela za to ze cerstve je lepsi, navic i lip chutna. A to ne ze bych mela jen z internetu ale i ze skupinky na fb kde se ty zensky zabyvaj stravou deti, maji to vse nastudovane, nerekli by neco co ai jentak vycetli z internetu.

gruyerre
7. říj 2018

@muhehehe Myslím čerstvé mléko z obchodu, protože v něm je více vitamínů a je chutnější. Není pravda, že je na tom výživově stejně jako trvanlivé. Krabicové sice není nezdravé, ale když už kupuji mléko speciálně pro dítě, tak vezmu to zdravější.

linee
7. říj 2018

@baraskaska internet snese vse🙂

baraskaska
7. říj 2018

@linee to sice jo ale tohle z internetu neni. Navic nemusim lizt na internet staci to ochutnat ten rozdil v tom podle me je. 🙂

linee
7. říj 2018

@keksikova1 cerstve ma o neco malo vitaminu vic,nez trvanlive.Pro trileteho klidne. Trvanlive vsak svym zpracovanim lepe vyhovuje mensim detem kvuli nevyvinutym strevem.Proto se treba rika mleko pozdeji,ale uz se casto nepise,ze se mysli cerstve a trvanlive.

linee
7. říj 2018

@hanka158 s tim jidlem je to normalni.Mleko je jidlo,moje dcerka take vypije ke snidani kakao a pak snida az o hodinu pozdeji,protoze nema hlad.
Pokud ji mleko chutna a chce ho,proc ji ho nedat?Obsahuje pro telo vapnik a vitaminy a podle mne je pro dite vhodne.I kdyz vim,ze jsou odpurci,kteri reknou,ze mleko dite nepotrebuje...

linee
7. říj 2018

@baraskaska to rozhodne.Pokud lze cerstve,tak to je to nejlepsi.