zdravím mám měsíční holčičku a nemůže se vykakat a trápí jí tak bolest bříška nevíte co na to ??
není to jedno jaký je nadpis ? 🙂
@maja521996 Je , určitě si s tím nedělej hlavu, jen jsem napsala, jak to na mě zapůsobilo 🙂
nedělám si hlavu jen potřebuju radu 🙂
Těch rad je na internetu určitě spousta, dcera taky trpěla na bolení bříška, ale stolici měla. Určitě bych se nebála opatrně použít rektální rourku.
U nás zabral fenyklový čaj po lžičkách. I když je plně kojená. Už jsem si nevěděla rady...nic nepomáhalo. Kapky, masti, hlazení, masírování. Nic. A pár lžiček cca 2 týdny a všechno se rozjelo jak má. Žádné bolení a trápení.. 😀
Cvičit z nožičkama, masírovat bříško, použít rektální rourku popř. navázat do šátku aspon se vyprdí. Pokud je kojená nemusí kakat několik dní, dcera neměla stolici i dva týdny, prostě všechno strávila.
No tak malá je nachlazená trápí ji navíc rýma takže bere kapky,cvičili jsme s nožkama masírovala jsem bříško,pila fenyklový čaj a ji teploměr do dupky a nic.u kojeni občas popláče,stále tlačí prdí a u toho pláče tak už nevím co de¨ělat..jak ji mam pomoci
Hodně často se poslední dobou probírá Vigantol, miminka po něm víc trpí na bolení, zkus na pár dní vysadit, malé tím neublížíš a třeba to je příčina.
Vigantol to ji ted kap jednu kapku denne je to vitamin D.predepsala nam ho doktorka,
Zkus prirodni kapky Babycalm, jsou na prdiky, na olejove bazi tudiz i stolice je po nich mekci. Ja v pozdejsim veku pouzivala i Easylax - detske projimadelko, ale nevim, od jakeho veku se muze. V tomto veku se spis priklanim k tomu, ze to jsou proste klasicke prdiky a koliky. Do tri mesicu by mely prejit nebo se minimalne zlepsit. 😉
jen mi je jí moc líto jak tak moc pláče..chci jí pomoct... ☹ co se da delat skusím dale masirovat atd
jj, vit. D, předepisuje se všem, zkus si o tom něco přečíst 😉 , existuje k němu alternativa která koliky nezpůsobuje
@maja521996 kojené dítě nemusí kakat klidně i 14dní..ovšem pláč, kolika /je to blbé, ale 1-3m, nejčastěji, to potrápí téměř všechny děti/. Zkusit kapky proti tvorbě plynů: Esmupisan, Infacol, Sab Simplex, Babycalm, - každfému dítěti zabere něco jiného. Probiotika ty i miminko, taky jakákoliv BioGaia, Lactobacílky, mraky druhů..ty předpokládám nadývamé potraviny nejíš, tak ještě vynech mlíko a výrobky z něj. Často nosit v klubíčku, na tygříka..masírovat, nahřívat...blbé, no..musíš zkusit, co zabere u vás.
tak malá už kakala 2krát a pořádně ale ješte trošku ji to bolí ale je to lepší. 🙂
@maja521996 Já vám neporadím, ale neodpustím si poznámku k nadpisu - nemám totiž ráda mateřský plurál.Takto to vypadá, že nemůžete kakat obě dvě 😉