Miminko a pes. Může být dítě v ohrožení?

ja123456
21. lis 2011

Zajímal by mě váš názor na kontakt miminka a psa. Mám čtyřměsíční miminko, manželovy rodiče mají psa. Když k nim přijedeme na návštěvu, nechci, aby pes kolem miminka pobíhal (mají ho v bytě). Oni však (když nejsem zrovna u miminka), nechávají psa kolem něj pobíhat a minule jsem viděla, jak mu olízl ručičky. Malý si je pak dává do pusinky. To se mi vůbec nelíbí. Já si myji doma často ruce a přijedeme k nim a oni nechávají psa kolem malého. Prý ať získává imunitu. Já si myslím, že pro získání imunity je všude kolem plno příležitostí, tak se mi nelíbí, proč by pes měl kolem malého čmuchat a olizovat. Vám by se to líbilo?
Tuhle otázku podávám znovu, v předchozí otázce, kterou jsem položila, jsem zapomněla uvést, že já mám na psy alergii.

berenika39
21. lis 2011

Existuje tu Otázka a Diskuse. Koukni do pravidel, jak to funguje. Založit další stejnou Diskusi je divočina, jen proto, že jsi něco zapomněla uvést. Popros adminy, at ti otázku smáznou a můžeš připisovat a reagovat sem do diskuse.
Nebo můžeš nechat Otázku a admini ti do tvého úvodního přípěvku připíší větu, že jsi na psa alergická.

ja123456
autor
21. lis 2011

@berenika39 Děkuji. Omlouvám se za to, nevěděla jsem.

jetynka
21. lis 2011

@ja123456 Já si myslím, že pokud máš ty sama alergii na psa tak není nad čím přemýšlet, být ostažitá v tomhle směru, aby si malé ušetřila popř. nepříjemných záležitostí jako je kopřivka, lítání po doktorech a dopování léky. A stanovit si s rodiči hranice pes a mimi prostě NE, nebudete to respektovat nebudu vás navštěvovat a myslím že i manžel by tě měl podpořit a naznačit svým rodičům že nesouhlasí taky. A buď to budou respektovat nebo se nebude třeba navštěvovat a oni si pak rozmyslí jestli pes nebo mimi.

berenika39
21. lis 2011

@ja123456 to je jasný, to jsem pochopila, že jsi to nevěděla, nic se neděje, popros adminy.

simonceli
21. lis 2011

@berenika39 jde o to jaké máš prority, jestli to nechceš, tak jim to řekni, ale narovinu, a že jsi alergická si myslím až takovou roli nehraje. My máme v bytě dva psy a přítel je taky alergický na psy a jde to a malá zatím nejeví žádné známky alergie. Já je nechávám, jen usměrňuji dceru co si k nim může a nemůže dovolit stejně tak i psiska.

luciebx
21. lis 2011

taky si myslim ze kdyz mas alergii ty tak to neznamena ze mimi to bude mit automaticky taky..

kristi
21. lis 2011

mne to nevadi, tgacnovci maji labradora a s nasi Miou se milujou, nikdy bych nerekla ji nebo psovi, at se nechaj.....laska je laska preci 😉

lucy222
21. lis 2011

Jestli to řešíš z hlediska hygieny, tak po zkušenostech s naší malou můžu s klidným svědomím říct, že časem Ti bude strkat do pusy mnohem horší věci než jsou ruce oblíznuté psem 😅
Pokud jde o alergii - jak jinak si má dítě vytvořit ochranu, když jej budeš držet ve sterilitě?
Spíš bych řešila to, že tchánovci ignorují Tvůj názor a také to, že i když jste u mimča, pes se může kdykoliv ohnat a neuděláte nic 😒

luciebx
21. lis 2011

taky si myslim ze pokud ten pes neni nijak extra spinavej nebo to neni vylozene poulicni pes, maji ho ockovanyho a obcas vykoupanyho tak v tom nevidim problem nas fenka okolo malyho pobihala od ty doby co se malej narodil.. mame jorksirka tihle psici maji chlupy ve stylu vlasu takze lidi co maj alergii na psa tak jorksirek je pry uplne v poho.. coz sem netusila ale je to tak.. ani nepelicha nic.. takze ja nikdy nemela problem.. nas malej ji dokonce nkdy nabizi dudlik 😀 kdyz vim ze psik je cistej.. nas chodi ven jen se mnou tak vidim co dela a tak..
a hlavne jazyk u psa a sliny pry leci je to stary porekladlo vim ze pro nekoho blbost.. ale.. ja sem asi jinaci..a hodne free matka.. kazda blbost a oliznuti mi nevadi.. horsi je kdyz pak ditko ze zeme venku sbira ruzny kraviny a strka do pusy.. kaminky fajgle a tak.. ble.. to je podle me horsi nez pes, kteryho mam doma a vim ze malymu nijak ublizit nemuze..

luckar
21. lis 2011

Já osobně si taky myslím, že pokud tam předpoklady jsou, tak se alergie projeví stejně. Takhle máš možnost vypozorovat jestli jí něco vadí, nebo ne. A teda jak už psal někdo u otázky, psí olíznutí je ve výsledku hygieničtější než podání ruky od některých lidí. Psi mají v hubách speciální bakterie a nemělo by to nikomu ublížit (samozřejmě mluvím o psech zdravých a očkovaných).

luciebx
21. lis 2011

@luckar taky souhlasim.. podle me je horsi kdyz si nekdo neumyje ruce a de pochovat miminko.. nez psi lizanec..

luckar
21. lis 2011

S tou alergií to myslím tak, že pokud malá alergik bude, tak na to m nic nezmění občasné setkání se psem.

llluckaaa
21. lis 2011

Jinak k té imunitě vystavené na olizování psem... Tak nějak nemůžu souhlasit - manžel je z vesnice, od mala byl vedle všech možných zvířat a alergii má snad na všechno. Naopak já jsem z města a zvíře jsem leda tak viděla na pár metrů a alergii nemám na nic. Takže tohle holky nějak nefunguje.
A kdybych měla alergii na psa já, tak nenechám své tchány testovat moje 4měsíční miminko, jestli ji má taky.

luckar
21. lis 2011

@luciebx moje ségra má o tomhle hodně načteno a v podstatě psí sliny mají prý hojivé účinky. Malá už od psů doma dostala hubana kolikrát. Běžně je nenecháváme, aby jí olizovali, ale pokaždé se tomu zabránit nedá. Hlavně jsou pro malou jak magnet...jak je vidí, tak letí.

berenika39
21. lis 2011

@simonceli to asi nebylo na mě, viď? já si umím poradit sama🙂. tak jen aby se odpověď dostala do správných rukou 😀

luciebx
21. lis 2011

no presne.. taky si myslim ze proste ubranit se tomu neda.. nas malej kdyz je s psici v obyvaku.. tak mala k nemu sedne a on ji jeste sam nastavi pusu at mu ji olizne svinka malej.. haha.. ale co.. ze by byl nejak osypanej nebo tak.. no nevim.. je to proste na kazdym jak se zachova.. ale je jasny ze kdyz maminka nechce aby tchanovci delali neco s jeji mimi tak to proste musi respektovat.. jednoduche

pajoslava
21. lis 2011

Me kdysi rekli, ze mam alergii na zvireci srst... ano stalo se, ze jsem kychla a svedil me oblicej.... ale od urciteho veku jsem nedokazala bez zvirat byt, tak jsem to proste "presla" Zadna alergie, zadny problem a mam doma dva psy, z toho jeden pelicha tak, ze bych mela tydne jeden svetr....no a ? Proste vice uklizim.... Ted mame mimi, ma 2 mesice a rozhodne ji od nich neizoluju! Chci aby vyrustala se zviraty a je mnohem vice svinstev vsude kolem, nez psi chlupy a sliny.....
To ale kazdopadne napise vetsina pejskaru a opak Ti druzi, takze myslim, ze diskuze nema smysl...

luciebx
21. lis 2011

@pajoslava tak tak.. jak myslis.. proste kdyz cloveku pes vadi tak mu tu muzes rikat co chces a proste si bude myslet svoje.. a pak vyrustaji lidi s tim ze bleeeee fuuuj vas pes s vama spi v posteli..

pajoslava
21. lis 2011

@luciebx Nazorna ukazka 🙂)))
Uplne slysim "nepejskare".... 😀

luciebx
21. lis 2011

😀 😀 ja tu mam taky jednu perlovku no nakonec sem nasla par.. 😀 😀

salomee
21. lis 2011

@pajoslava ..ty pohledy u obou😀 Bomba

ddassik
21. lis 2011

@pajoslava krásná fotečka 🙂 taky jsem pro kontakt se psem, my si přivezli malýho z porodnice a hned jsme nechali to naše psisko aby si ho očuchal i ruku mu olíznul, a Filípek pejsky miluje. A zabránit olíznutí se opravdu nedá. Jé kolikrát děti strčí do pusy takový věcy, proti kterejm je olíznutí psem nic 🙂

ddassik
21. lis 2011

Taky tu mám jednu fotečku 😉

luciebx
21. lis 2011

sem nasla dalsi perlovku.. haha nasa psica proste malyho miluje a furt ho olizuje.. jasne ze ji chutna kdyz si ublinknu;.. me to usetri utirani.. tak ted vidim ty nepejskare nebo maminky pro ktery je toto uz moc.. 😀 jasne ze ji okriknu ze ho nesmi olizovat.. ale tomu se clovek proste neubrani..

pajoslava
21. lis 2011

Krasne fotecky !!! 🙂)

"Nepejskarum" musi stat vsechny chlupy 😀 😀

Samozrejme ze nenecham, aby jeden ci druhem malou oblizali od hlavy az k pate, ale jinak v nicem nebranim. Bruno malou miluje, chtel by byt porad s ni a ona jeho taky! Kdyz jsem s ni na zemi na dece, tak Bruno se chodi koukat ci se polozi vedle a mala z nej nespusti oci...kouka na nej jak na svaty obrazek a ani na me tak nekouka 😀
Hopinka je zatim takova zdrzenlivejsi, od male se drzi dale, ale kdyby asi mohla, tak ji taky celou laskou sni 😀

llluckaaa
21. lis 2011

@luciebx @pajoslava Já mám zvířata hrozně ráda a určitě mi nevadí, ale myslím, že pes je pořád jen zvíře a patří na zahrádku do boudy a ne do bytu a tím méně do mé postele. A malé miminko má dle mého názoru oňuchávat jen jeho maminka a ne potenciální alergen.
Vypadá to opravdu na boj mezi pejskaři a nepejskaři, ale když se podíváte na tu první otázku a odpovědi na ní, tak zjistíte, že i plno pejskařů je na naší straně a olizování miminka se jim nijak zvlášť nelíbí.

luciebx
21. lis 2011

@llluckaaa jasne to ja beru.. kazdej to ma jak si to udela a jak povazuje za vhodny.. my k malymu taky psici nepousteli hned jen z dalky onufat a je to.. aby si psice uvedomila ze je doma dalsi clen rodiny..aby si nemyslela ze sme ji donesli hracku.. takze tyden jen chodila okolo a koukala a pak uz k nemu mohla. ale taky jen s dozorem.. casem sme to prestali resit.. no nevim zda kazdy pes patri do boudy na zahradu.. je fakt ze nasa psice nesmi do loznic proste je jen v obyvaku nebo kuchyni.. do patra nahoru nesmi.. ja osobne nemam problem s mojim psikem .. je to fakt je to jen pes.. takze bez dozoru jsou uplne minimalne.. ale neubranis se tomu.. odskocis na zachod.. jdes neco udelat.. s kosem ven nebo tak.. malej je zdravej.. takze zatim problem s nicim nemam.. ted mame i stenatka doma.. takze je to jeste horsi .. ty behaj a nasla sem ze i s dudlikem si jedno hralo.. no sem utrela a slo se dal.. nevychovavam kvetinku ve foliaci ale ditko az mi ditko strci do pusy neco z venku o cem nemam paru kdo to tam dal a co s tim delal budu se bat vic. nez kdyz malyho olizne muj pes..

iv123
21. lis 2011

V žádném případě bych to nedovolila. Stačí, když už k nim přijdete na návštěvu, to je na získání imunity až až. I když je třeba pes čistotný, každý má bakterie a v každém bytě, kde žije pes (i když čistotný), to jde cítit psinou. A když máš alergii ty, tak bys měla alespoň minimálně do jednoho roku dítěte kontakt se psem minimalizovat. V tom věku by se mohlo stát, že by malý mohl rychle dostat i astma. Vím to od své doktorky. Není to sranda, jen ti "pejskaři" to zlehčujou, ale opravdu to není sranda.

hehena
21. lis 2011

@ja123456 taky máme psa a taky jsem z toho byla chvíli na větvi 🙂) takže trošku chápu. na druhou stranu naše fenka malýho oblízla hned jak jsme ho dovezli z porodnice, je velká a moc se tomu nedalo zabránit a opravdu se mu nic nestalo (a taky si myslím, že často je to horší od člověka). je naše a milujeme jí, staráme se o ní. je třeba se trochu uklidnit a tu péči tolik nepřehánět (teď to opravdu nemyslím nijak zle), ono to dítěti vážně neublíží, přesně jak píšou holky, není to žádnej pouliční podvraťák. upřímně si myslím, že nejde donekočna psa od dítěte stranit, z toho by byly všichni vyčerpaný a zklamaný. navíc časem to můžou bejt opravdu veliký kamarádi a myslím, že takový přátelství je fakt úžasný pro oba. ale přesně si pamatuju na sebe, jak jsem jí určitou dobu ani tolik nemazlila, nehladila a pokaždý si šla umejt ruce. prvomatka je často vybzíkanější a paranoidnější, než si sama dokáže přiznat, i já to tak měla a vidím to zpětně. snad budu s druhým o něco klidnější a nebudu některý věci tolik prožívat. jednoduše se toho neboj. jednou budeš ráda za hlídání tchánovců a kdyby byly všichni vypsychovaný z toho, že se jejich pes k jejich vnukovi nesmí přiblížit, tak by to byl pro ně dost děs...

i já vkládám foto 🙂) malej naší bělici zbožňuje, dává jí děsivě zabrat a ona je tak neskutečně trpělivá, že to je na medaily! 🙂))

luciebx
21. lis 2011

@iv123 no promin ale jak muzes rict ze kazdej kdo ma psa doma tak to u nich smrdi psinou.. to neni vubec zadna pravda.. my mame psa - ten je koupany casteji nez kazdy druhy 80tilety duchodce.. sousedi maj psika.. a kdyz k nim dojdu tak ani nevim ze psa maj.. natoz abych tam neco citila.. takze tohle je dost velka blbost.. jsou psici kteri jsou velci a fakt to na nich jde citit ... ale nemuzes napsat ze nacuchne cely dum.. to je proste blbost..
ano souhlasim kdyz ma maminka alergii na psa tak to s miminkem a psem opatrne..