Můžu dávat studený Pribiňáček 15. měsičnému?
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda můžeme dávat 15-ti měsíčnímu dítěti pribiňáček přímo z lednice? Jaké jsou vaše zkušenosti?

•
5. led 2010Od jednoho roku jsem malému dávala přímo z lednice 😉
0
Já jsem teda více opatrná 😉 a nechávám to venku z lednice třeba i hodinu nebo dávám také do ohřát do misky s teplou vodou. Aby to zkátka bylo spíš vlažné. Pribináček nebývá tak studený, s jogurtem je to horší. Já trpívám dost na bolest v krku, proto jsem tak opatrná =-) Ale vím, že to některé kamarádky vůbec neřeší. Když je dítě zdravé (nemá třeba virozu), tak to určitě nevadí. Ale pokud by měl třeba trošku zarudlý krček (a to my samozřejmě nikdy včas nevíme), tak by mu to mohlo vyvolat angínu. Aspoň moje dr. to takhle říká...
knobloska - máš pravdu, teplejší smetánek nebo jogurt je fakt hnus, nejlepší je rovnou z lednice.
A někdo tu psal, že pak může dítko i onemocnět. No já nevím, to se mi zdá jako hloupost, protože já bych teda jako dítě musela být nemocná pokaždý celou zimu, protože jsem měla pořád v puse rampouchy 😃 😃 😃 A fakt jsem nemarodila a následky nemám ani do dneška.
Amira - přesně, čím více budeme děti chránit, tím víc budou náchylné na nemoci.
A někdo tu psal, že pak může dítko i onemocnět. No já nevím, to se mi zdá jako hloupost, protože já bych teda jako dítě musela být nemocná pokaždý celou zimu, protože jsem měla pořád v puse rampouchy 😃 😃 😃 A fakt jsem nemarodila a následky nemám ani do dneška.
Amira - přesně, čím více budeme děti chránit, tím víc budou náchylné na nemoci.
baby mna by teda ani nenapadlo ohrievat pribinacik alebo jogurt brrr......ja davam rovno z chladnicky
Já se snažím dávat chvilku odstát,jenže malá jak vidí,že už je vyndanej ať lipánek,pribiňák nebo jogurt,tak si dojde pro lžičku a sama se snaží si to otevřít,takže u nás je to spíš jen mé přání aby byl odstátý,ale málokdy se povede 🙂
já je většinou vytáhnu z ledničky aspon tak půl hodky předem než to začne jíst,ale když zapomenu nic se neděje...a ohřívat bych to teda neohřívala,nedávno jsem to viděla u švagrové(teda nevím přesně co to měla za lakrumák),ale normálně to ohřávala v mikrovlnce,vytáhla a teklo to jak nějaká voda,nebylo to vůbec husté a dávala to holce,no já bych to teda svojemu dítěti nedala ani náhodou :-p
amira55: no, s angínou jsem to asi přehnala :-N , ale pokud máme počínající virozu, tak nám to asi moc nepomůže. A marcik zřejmě myslela vlažný Pribiňák a ne teplý, takže pokud se někomu při pomyšlení na odstátý Pribiňák zvedá žaludek, tak jen zbytečně pouští uzdu své fantazii 😃 😃 😃
Já bych pribináček nedala ani z lednice ani z trouby ohřátý.....jogurt by mě nenapadlo dávat jinak než vyndaný z lednice, pročpak asi píšou "uchovávat v chladu"? Že by to bylo kvůli kvalitě potraviny? Jako že by to bylo moc studený? A zmrzlina je co? Tu snad ohříváte?
P.s. Chápu, že se dá jogurt nebo ten blééé pribinák ven z lednice třeba chvvíli před podáváním.
P.s. Chápu, že se dá jogurt nebo ten blééé pribinák ven z lednice třeba chvvíli před podáváním.
to rewq: aha, takže není pravda že mojito a choceňský bílý jogurt jedno jsou.......
pribiňák bych taky nedala, ale jinak dávám vše z lednice, osobně mi jogurt nechutná, když není úplně studený, tak mě nenapadlo, že by někomu chutnal... 🙂
jak říkal kdysi jeden můj trenér ve fitku, když se pije (v tomhle případě jí 🙂 voda studená (z lednice), metabolismus musí víc pracovat aby to ohřál - tak spalujeme více kalorií...no, ne že by to děti potřebovaly 😉, ale maminkám by to mělo fungovat 🙂.
jak říkal kdysi jeden můj trenér ve fitku, když se pije (v tomhle případě jí 🙂 voda studená (z lednice), metabolismus musí víc pracovat aby to ohřál - tak spalujeme více kalorií...no, ne že by to děti potřebovaly 😉, ale maminkám by to mělo fungovat 🙂.
Začni psát odpověď...

Odešli