Nemléčné kaše. Od kolika měsíců je můžu dávát?

theresa
26. říj 2008

Ahoj, chtěla vás poprosit o vaše zkušenosti s podáváním nemléčné kaše miminku. Od kolika měsíců?Jakou značku dáváte? Jak jste spokojeni? Dáváte kaši na noc? Podáváte ji v láhvy nebo po lžičkách?

kalo
26. říj 2008

Záleží na tom, jestli jenom kojíš nebo už dáváš i umělé mléko. Děti na UM se přikrmují tuším od ukončeného 4 měsíce, jenom kojené od ukončeného 5 měsíce /jestli se mýlím,tak mě prosím někdo opravte/. Já malé dávala kaši v těch 5 měsících...na noc. Nejdřív také tu nemléčnou a zkoušela jsem pokaždé jinou, nekupovala jsem pořád stejnou značku. A pily jsme ji řidší, z lahve /s velkou dírkou/. Na lžičku mi to brala snad až tak v 7-8měsíci....

theresa
autor
26. říj 2008

Nekojíme, dáváme Nutrilon HA1.

daluri
27. říj 2008

Theresa na kaše máš ještě čas, do toho 4měsíce. A určitě začni s rýžovou. Je i od sunarky řýžovo kukuřičná, já ji zrovna včera koupila. Ale předtím jsem vařila normal rýži, rozmixovala s mým mlíkem a vodou a připadá mi to chutnější. Sice ta koupená má vitamíny, minerály, ale když to zkusím, tak cítím, že je prostě z prášku... Tak to asi budu střídat.
Ale nestle atd mají rýžové kaše s probiotiky (živé kultury), tak si myslím, že budou lepší. Už obsahují mléko, takže přidáš jen vodu. Já vzhledem ke kojení, jsem chtěla ty nemléčné. Ale Ty můžeš pak koupit i tyto už s mlékem.

radka.m.
27. říj 2008

je jedno,jestli je dítě kojené,nebo na um.pokud prospívají,tak se začíná s příkrmama klidně až od ukončeného 6měsíce,pokud neprospívá,tak se můžou začít přikrmovat od 4měsíce.

dadlina
27. říj 2008

ahoj theresa, já dávám od 6 měsíce nemléčnou kaši SINLAC, je to speciální kaše od NESTLÉ, je rýžová s karobovou moukou a je speciálně pro děti při nesnášenlivosti bílkoviny kravsk, mléka . my alergici nejsme, ale máme to v rodině, tak pro jistotu / a i na doporučení lékeře/ ji dávám a mám s ní dobrou zkušenost, malej ji miluje a prý ji hodně mají ostatní děti také rády, můžeš ji míchat s vodou nebo s mlékem které používáš

barunka81
27. říj 2008

dadlino a kde ji kupuješ?
ja kojim a schanela jsem nemlečne co se ředí vodou a děla ji jen sunarka...
a mužem ten sinlac když nejsme alergičtí??

nensy
27. říj 2008

tak mi jsme dávali kaši od ukončenýho 4 měsíce a malá byla od narození na UM