Pláč u dvouletého synka - mohou to být noční běsy?

ala884
10. led 2019

Ahoj holky,

můžete mi poradit, prosím?
Máme dvouletého synka, budí se s pláčem. Občas i v noci, o nočních děsech a běsech jsem četla, ale tohle na mysli nemám. Skoro každé probouzení je spojené s intenzivním pláčem. Malý s námi spí v posteli. Postel se mu vyrábí, pokojíček se mu dodělal nedávno. Za to mne neodsuzujte, prosím, mám toho dost v okolí 😉 . Manžel mi vyčítá, že když se malému něco stane, hned za ním letím. Pláč přes den rozlišuju, malé ťuknutí, fňuknutí, rána jak z děla, u dvouletého prcka už se to rozpoznat dá. Muž mi říká, pokud s ním leží v posteli on, malý se probere, zjistí, že tam nejsem, zavře oči, začne dělat, že spí a začne křičet. Vím, že děti nejsou hloupé, jen malé. Nicméně si myslím, že takovou scénku by malý ještě nevymyslel. Já pak k synovi přiběhnu, přilehnu, utěšuju ho. A právě to mi muž vyčítá. Že z něho dělám rozmazlence, že malý je zvyklý, že zařve a já přiletím a mazlím se s ním. Že jak to chci řešit ve školce, jestli taky za ním budu běhat. Netvrdím, že nemá pravdu. Začala jsem to dělat tak, že ráno přilehnu, prostě je mi toho bobka malého líto a při poobědovém spánku už nepřiléhám. Spíš by mě zajímala možná příčina toho pláče. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Podotýkám, ano, můj syn je mamináč, ale jak jinak, táta v práci, babička daleko, opravdu mi malého nemá kdo přechytit, jsme pořád spolu. Jasně, kamarádky, návštěvy, atd. funguje, ale ve své podstatě jsme sami. Nevím, říkám si, kdo jiný by za ním měl přijít, pokud brečí, když ne máma? Nebo jestli ho nechat ráno vykřičet? On je ale fakt v takovém polospánku, že kolikrát s ním musím zatřást, aby se z toho plakání probral. Nevím, jestli s tím souvisí, že můj muž taky křičí, prostě takové to chlapské, jsem furt v práci a ty doma a bla, bla, bla, možná to znáte, ano, sliboval mi před mateřskou, že tohle nikdy neřekne 🙂 . Občas to obrečím, ale to je zase jiná kapitola. Ovšem syn je toho přítomen, vidí to, vnímá, není osel, a už začínají situace, že má snahu mě bránit. Proto jsem říkala muži, ať před ním neřve, syn se ho pak bojí. Ovšem muž je ve Lvu, kdo ho máte, znáte, zařve a lehne. Možná to už moc pitvám 🙂.
Díky moc za odezvu a hezký den všem 🙂

gnozka
10. led 2019

Dcera nám delala to samé . Jsou ji 3 a spí s námi v posteli . Rozhodne když k němu v noci jdete ho nerozmazlite . To je teď názor . Evidentně se něco děje . U nás to bxla příčina dudlík . Někde jsem četla ze děti de začnou budit a plakat protože měli nějaké trauma . Ale pro nás to muže být banalita ale pro ne něco třeba velmi důležitého . Třeba ze jste nechtěně hodila jeho oblíbenou hračkou . Něco jste mu řekli a pod . Dcera měla dudlík na spaní . Každou noc jsem se ptala jestli už nechce spát bez dudu . Vždy pláč . Jeden večer když se vrátila od babičky jsme řekli ze jsme tam dudu nechali a ona se úplně v klidu otočila a usnula . Tak jsme si řekli super to bxlo hladké . Ale za 14 dni se začala v noci budiž pláčem . Dcera usinala bez dudu úplně v
Pohodě takže mě to nenapadlo . Až za dva měsíce jsem si to dala do souvislosti a dudu ji vrátila . Už ho neduda. Dá si ho pod polštář a od te doby jak kdxz utne . Ani jednou se neprobudila s pláčem . Zkuste popřemýšlet . Co se mohlo stát . Opravdu to muže být něco co člověk lehce přehledné ale pro dítě konec světa . Každopádně ho nenechavejte samotného . Tohle je jiná situace než kdxz si dítě něco vynucuje přes den a opravdu vědomě . Je malinký . Buďte s nim . Manželovi to zkuste vysvětlit . Ze toto je opravdu jiná situace .

gruyerre
10. led 2019

@ala884 Příčinu toho pláče neznám, myslela bych si, že se bojí,nebo má špatné sny, taky to co píše
@gnozka s traumatem by mohlo být. Ale chci ti poradit, abys nedala na rady svého okolí, taky si myslím, že to co tvrdí tvůj manžel není pravda. Nechat ho plakat samotného by bylo špatné, děláš to správně, buď s ním, když tě potřebuje 🙂.

nafuka
10. led 2019

My jsme dceru stěhovali o Vánocích do pokojíčku. Spíme s manželem hned vedle s otevřenými dveřmi k malé. Máme dva pokoje oddělené dveřmi. Většinou dcera usne mezi námi a pak ji přeneseme. Když ráno zamrčí, lehnu k ní a buď ještě usne nebo vstaneme. Manžel je taky Lev, ale moc to neodpovídá. On je kliďas. Dcera má 3 roky.

verace81
16. led 2019

|Dcerka se mi v noci budila a křičela a byla jak v transu nešla probrat musela jsem s ní zatřást aby se uklidnila a probrala to spí s námi ale dělala to i přes den ale to jsem k ní přišla a bylo to v pohodě. Máme super doktora řešila jsem to s ním a říkal, že to jsou noční běsy, poradil mi před spaním sklidnit, malovat si hlavně neběhat a tak. Domu chodit za světla ne po tmě a zavést před spaním klidový režim, protože přes den má spoustu zážitků a v noci se jí to vrací.