Plísně ve střevech, máte zkušenost?

kovalcice
20. kvě 2017

Holky byly mi zjištěni ve větší míře plísně ve střevech konkrétně Candida. Dostala jsem na 3 týdny Micomax100 a snažím se úplně vynechávat sladké a bílou mouku. Je pravda, že p týdnu cítím zlepšení.
Máte s tím někdo zkušenosti ? Uvítám každou radu, jak se toho co nejrychleji zbavit a moct si alespoň osladit čaj 🙂

zdenca28
20. kvě 2017

A muzu se zeptat jak to zjistili?Myslim jake jsi mela obtize?Dekuju.

kovalcice
autor
20. kvě 2017

@zdenca28 měla jsem časté pouze ranní průjmy, přes den nevolnosti od žaludku, únava. Na vlastní žádost u obvodní mě poslala na podrobné vyšetření.

zdenca28
20. kvě 2017

@kovalcice Hm,no tak to jsem na tom nejspis obdobne.Ale moje obvodni doktorka neni moc ochotna a nechce se ji moc neco resit.Budu to muset taky poresit.Tak at je brzy dobre!

kovalcice
autor
20. kvě 2017

@zdenca28 moje to samé jen šetří peníze pojišťovnám. Ale řekla jsem že chci vyšetřit na parazity v každém kraji je jedno infekční oddělení co se na to specializuje. Určitě si vyžádejte zadanku a objednejte se, přeci vám není špatně jen tak. A vy máte jaké potíže?

zdenca28
20. kvě 2017

@kovalcice No prave ze se mi porad vraci prujmy a po teplem jidle je mi tezko.Jeste kojim druhou dcerku tak me ty opakující strevni obtize vysiluji.A zhorsuje se mi to hlavne kdyz je mala vic v noci vzhuru a mam nedostatek spanku...☹

petrasipkova1
20. kvě 2017

@kovalcice můžu se zeptat jaká dělali vyšetření ? já od porodu bojuji neustále s kvasinkou, tak se bojím toho samého ☹

kovalcice
autor
20. kvě 2017

@zdenca28 může to být třeba i dráždivý tračník, s tím mne prvně doktorka odpálkovala, vlastně pokaždé co jsem k ní šla

kovalcice
autor
20. kvě 2017

@petrasipkova1 z krve, stolice a výtěr. To samé mi dělala doktorka již před půlrokem ale špatně musí být víc odběrů, aby se to ukázalo a ne jen jeden. Když už ale víte, že to jsou kvasinky tak se nějak léčíte ne

zdenca28
20. kvě 2017

@kovalcice Taky jsem si to rikala,ze by to bud mohl byt ten drazdivy tracnik nebo neco jineho...A co ted vubec muzete jist?To jsou radosti...

lucy_89
20. kvě 2017

@kovalcice tady je dole tabulka s potravinami, ktere by se měly a neměly jist. A dalsi tipy na boj s kvasinkou 😉 https://www.modrykonik.cz/kvasinkova-infekce-u-...
Jeste by se nemely ani mlecne vyrobky.

kovalcice
autor
21. kvě 2017

@zdenca28 no jak jsem už psala výše, nejím cukry, bílou mouku a alkohol. S těmi cukry to ale asi nebude nic dobrého pro tělo, to přeci cukry potřebuje a půl roku bez cukru asi nepůjde. Včera jsem si dala 1/2 litru čaje s medem a dnes zas problém. Někde jsem se dočetla že je dobrá šťáva z krouhaného zelí, ale zatím dlabu jen kupované.
Příští týden nasadím homeopatickou léčbu tak uvidím, ale i tak se cítím lépe než před půl rokem, ta doufám že se to do starých kolejí už nevrátí.

wampzee
21. kvě 2017

Na kvasinku je opravdu nejlepší vynechat veškeré sladké... Sladit se dá i ovocem, pokud jde o pocit sladkého, tak stačí Stevie z DM.... cukr ve formě medu je rychlý cukr a krom pocitu nic nedá...rychle dodaná energie, kdy se pak člověk ve výsledku cítí ještě více unavený než předtím. Je důležité jíst složité sacharidy, ve formě rýže, jahel a podobně.... Jinak proti kvasince je důležité jíst hodně zelené zeleniny. Když to zabírá na malá mimča proti ekzémům, kvasinkám, tak totéž je kvasinka ve střevě a ta vymizí jen díky přísné dietě. Ještě si dejte Hylak....ten je důležitý taky pro podporu rozvoje přirozené střevní mikroflory. Macmiror ji vybije všechnu.

helen_h
21. kvě 2017

@kovalcice A nebylo kysané kysané (kvašené) zelí?

terikus
21. kvě 2017

@kovalcice cukry prave nejsou nic dobryho, pokud se bavime vylozene o cukru...

kacenka1111
21. kvě 2017

@kovalcice mě na gastru taky...Uznávaný gastro a závěr dráždivý trakčník...Jenže dráždivý ho mám jen po mouce a mléku😁

pajula123
21. kvě 2017

@kovalcice telo nepotrebuje cukry ve smyslu cukru,ale sacharidy,a to je dost velky rozdil

kovalcice
autor
21. kvě 2017

@kacenka1111 taky blbost ne. Místo toho aby vás poslali na podrobné vyšetření tak to svalej na dráždivý tračník

kovalcice
autor
21. kvě 2017

@pajula123 zkusím tu stévii, děkuji 🙂

kovalcice
autor
21. kvě 2017

@pajula123 čím tedy sladit? Stevie, javorovy sirup?

pajula123
21. kvě 2017

@kovalcice idealne nicim,ale to asi nechces slyset 🙂 ale sladke chuti se postupne da hodne odnaucit,tak se snazit ubirat. Nekdo tvrdi,ze sirupy (ryzovy,datlovy apod.) jsou lepsi,nekdo zase,ze nejsou.

kovalcice
autor
21. kvě 2017

@pajula123 no právě každý říká něco jiného. Jedna paní dokonce tvrdí že denne jedla jogurty (bílé - sladké i bez cukru) 2 měsíce pak už jen 2 jogurty denně a zbavila se toho. Někde píšou, že se mléko nesmí jinde zase že musí. Jediné moje sladké jsou ovocné kefíry nebo jogurt s bifido

mialagia
21. kvě 2017

@kovalcice nejlepší jsou laktobacily.. Já beru od swissu páč maj kapsle co se rozpustí až ve střevech a tudíž je nezabijou agresivní žaludeční kyseliny.. Jakýkoliv jogurty, bifido nápoje..je tohle problém, že ty kultury nepřežijí průchod žaludkem..🙂

mialagia
21. kvě 2017

@kovalcice jo a zapomněla jsem dodat, že ty laktobacily zabíjej plísně, kvasinky ve střevech..😉

kovalcice
autor
21. kvě 2017

@mialagia jo jo to beru taky laktobacili s 5 miliardami od Swiss. Beru jednu denně ale beze změn pokud sním něco sladkého je to tam zas.
Neberete třeba dlouhodobě 2 denně nebo víc?

petrasipkova1
21. kvě 2017

@kovalcice No právě, že léčba je v podstatě dietou plus Hylac, plus lokální léčba moučnivky InfectoSoorem, ted už jen Neocidem, a já jsem hrozný pacient ☹ neustále hřešim, jsem na sebe naštvaná, že nemám pevnou vůli, je to děs.

hanule86
21. kvě 2017

zkuste se podívat tady, tady je to popsané,
http://www.evahajkova.com/cs/kandidoza-a-jak-na...

mialagia
21. kvě 2017

@kovalcice jj já je beru už dlouho a přijde mi, že dřív byly silnější.. chce to 2 denně, ráno a večer..v těhotenství to bylo horší, páč ty těhu hormony a nebo hormonální antikoncepce! (nebereš náhodou?) mění nějak to prostředí, že je pro kvasinky (plísně) příznivější..Tak jsem musela zvýšit dávku i omezit cukr k tomu.. Teď mi stačí 1 denně a ok..

kovalcice
autor
22. kvě 2017

@mialagia antikoncepci neberu ale bojím se otěhotnět aby to pak dítě nezdedilo. Zkusím zvýšit dávku.

kovalcice
autor
23. kvě 2017

taky ta dieta je popisovaná na každých stránkách jinak, někde se smí meloun někde ne, někde zase špaldová mouka jinde ne,...