Poraďte mi prosím autosedačku pro rok a půl staré dítě

muhehehe
25. únor 2017

Ahoj holky, prosím o radu s autosedačkou. Dceři je 17 měsíců, váží tak 13 kg (nevím přesně... ale zkrátka takové průměrné rok a půl staré dítě, tedy váhou... ale jinak je takové tintítko, není vůbec ,,pevná") a máme stále první autosedačku (není to vysloveně to úplně malé vajíčko), musíme ale už vyměnit za větší. Naše je polohovací, má 4 polohy, až do lehu. A my ji máme právě téměř do toho lehu, stále. Dcera v autě pěkně spí a takhle to má i pohodlné. Pokud by seděla, celá by se zhroutila, má slaboučká záda, krk... Ale ty větší sedačky ve směru jízdy už jsou jen na sezení, nebo ne? Nebo se také dají nějak trochu napolohovat? Je nějaká sedačka pro takto velké děti, kde je dítě třeba v nějakém polosedu-pololehu? Plus teda i bezpečnost je důležitá věc, ale tyhle údaje se v různých testech hledají snáze, než info o tom, jestli si může dítě v sedačce udělat spací pohodlí... doporučíte mi nějakou konkrétní, ve které se dobře spí třeba vašim dětem?

jaja01k
25. únor 2017

Nas mladsi ma Britax Romer King II, polohovat jde, vlastne porad ji ma nastavenou do pololehu a spi se mu v ni dobre.
Starsi mel sedacku s pultikem (Cybex Juno II fix), ale tu bych uz takhle malemu diteti nekoupila, polohovat moc nejde, na spani mi neprijde vubec pohodlna.

j.a.n.i
25. únor 2017

@muhehehe Přiznám se, že podle tvého popisu nějak nechápu, jakou vlastně máte sedačku, protože buď jsou vajíčka, něco pak sedačky něco - 18 kg, vajíčko píšeš, že nemáte a sedačku do 18 kg je zas zbytečné měnit.

muhehehe
autor
25. únor 2017

@j.a.n.i tak tomu budeme říkat vajíčko, no. Není to fuk? Je malá, potřebuji novou, ptám se na tu novou ;)

popelka1984
25. únor 2017

My máme tuhle sedačku 9-36 kg ale jinou barvu, teď už jsou zase jiné designy. Malému budou tři roky a kupovali jsme to než mu byl rok. Myslím že se nedá polohovat tolik jako třeba jine, nevím nemam zkušenost ale náš prcek usne i v sede i když mu holt trochu padá hlavička.

muhehehe
autor
25. únor 2017

@popelka1984 asi se nezkopíroval odkaz..

popelka1984
25. únor 2017

No tak hlavně že máme TUHLE sedačku ale fotka nikde😀

alcar
25. únor 2017

My jsme zvolili rovnou kategorii 9-36, Cybex Pallas 2 s pultikem a nelitujeme.

muhehehe
autor
25. únor 2017

@jaja01k Díky za odpověď. Snažím se to nějak nastudovat a ta Romer King (já našla Romer King Plus... to je asi podobná jako ta Romer King II? Nevíte?) mne zaujala (podle popisu, naživo jsem ji nikdy neviděla zatím), tak mne těší, že se vám na spaní zrovna tahle osvědčila, asi se na ni půjdu někam mrknout.

muhehehe
autor
25. únor 2017

teda dámy vy mi to ale vůbec neusnadňujete! Mrknu ještě na tyto dvě tedy... 🙂 I na TUHLE sedačku 🙂 , i na ten Cybex.

muhehehe
autor
25. únor 2017

@alcar
@popelka1984 A ještě než se v tom začnu hrabat - tyto co máte vy, jsou tedy alespoň trochu ,,lehací", dají se polohovat? Takhle když to vidím na obrázku (i u toho Romera, kde paní píše, že polohovací je), tak si to moc nedovedu představit, na pohled mi to prostě připadá všechno jako ,,křeslo", jedna poloha a hotovo... asi málo fantazie 🙂)

popelka1984
25. únor 2017

Ještě mě napadlo ze při spaní se může položit hlavička na ten pultík nebo třeba ještě na polštářek ale náš proďola to ještě nezkoušel i když..asi 🙂už jo, nějak mi ty vzpomínky splývají

popelka1984
25. únor 2017

Upřímně ja to za celou dobu nezkoušela, tak jsem to vyfotila v návodu 😀 Jinak ten pultík se od určiteho věku nebo vysky da pryc a dítě se připoutá pásy a sedák pod prdelkou jde taky malinko zvýšit.

popelka1984
25. únor 2017

A zase ta fotka, bože ja mam hlavu jen na ozdobu dneska

jaja01k
25. únor 2017

@muhehehe To bude asi to same, nejspis jen novejsi model.
Kdyz srovnam Romer a Cybex, jsem jednoznacne pro Romer. V te fakt lezi skoro jako ve vajicku, nestalo se, ze by mu hlava padala dopredu. V te Cybex se stavalo, ze synovi padla hlava na pultik a pohodlne to rozhodne nevypada. A navic tam fakt sedi jako v kresle.

lenatu
25. únor 2017

My máme CotoBaby salsa supra Q 9-36kg, je polohovací a tak neuvěřitelně vypolstrovaná že maly vždy hned usne 🙂 my jsme Britax nechteli kvůli tomu že mi to přijde veliký pro tak malý miminko, bez polstrování a Cybex má kamaradka a malýmu padá hlava na pult..Navíc tahle sedačka má to polstrování co lze sundat až povyroste, včetně 5ti bodových pasu 🙂 ale to je o názoru 🙂 hodně štěstí 🙂

lenatu
25. únor 2017

A mrňous má pekne hlavicku mezi chranicema takže by při bočním nárazu se ta hlava ani nehla 🙂

heduska82
25. únor 2017

Nejak nechapu, jaka je vahova ategorie e, co mate ted? My mame romer safefix plus tt s opernou nohou a parada. Ma 4 polohy, pokud kluci usnou, jen je naklopime, aby jim nepadala hlava. Je pro kategorii 9-18, starsimu ted budeme kupovat tu nejvetsi, romer kidfix II xp.

alcar
25. únor 2017

Ta Cybex Pallas plohovat jde a docela dobre, jeli jsme s ni na dovolenou do Chorvatska pres noc a mala celou dobu spala oprena hlavou dozadu. Na pultik ji hlava nikdy nespadla, ale obcas si ji tam sama polozi... to jo. 🙂 Ted zalezi, cemu das prednost, jestli pultiku nebo pasum. Ja si pultik nemuzu vynachvalit hlavne v zime, jelikoz ji nemusim vysvlikat z bundy, coz u pasu se doporucuje. A prijde mi, ze pultik je proste bezpecnejsi (o tom tu s nikym polemizovat nebudu, tohle je pouze muj nazor), dite se nevyvlikne, prakticky neni mozne, ze by slo pultik spatne pripoutat. Kdezto kdyz vidim nektere deti, jak jsou pripasane v tech sedackach s pasy, rodice jim to nechaji dost navolno, jak maji pasy sjete z ramenou a rodice to tak za jizdy klidne nechaji, tak si myslim, ze pultik je proste lepsi volba. Ale rozhodnuti je na tobe.

popelka1984
25. únor 2017

@alcar taky souhlasím spíš s tím pultíkem, dlouho jsem se nemohla rozhodnout a sledovala ruzná videa a testy a pro pultík jsem se rozhodla když mi v prodejne řekli že při nárazu se dítě přes pultík "hezky" jakoby obtočí kdežto pásy mu způsobí další poranění jako odřeniny, pohmoždení hrudníku. Malýmu ale trvalo než si zvyknul ze v tom nemá tak volny pohyb jako u pásů, byl někdy boj tam ten pultík narvat,pásy cvaknes a hotovo.

hrasek15
2. bře 2017

Pultík nebo pás. To je oč tu běží.. Tak za prvé, Römera doma máme na přítelova syna, napolohovat se dá do lehu, že vypadá jako vajíčko. Já jsem si představovala tu Cybex s pultíkem, četla jsem výsledky testů a prý je trochu bezbečnější. Pultík má své velké ale. Pultík nemůže mít drobnější dítě. Prostor mezi pultíkem a bříškem by měl být tak akorát na dospělou ruku. A to ne napříč, ale dlaní k bříšku. Jinak v případě nehody nadělá pultík více škody, než užitku. Navíc se v ní děti hodně potí, vím ze zkušenosti švagrové.Takže je nutné vzít dítě do obchodu a sedačky si zkusit.

muhehehe
autor
2. bře 2017

Děkuju všem za příspěvky. Už máme doma Römera 🙂 Pultík mně osobně se moc nezdá, bez ohledu na výsledky testů.. neznám teda přesnou metodiku jak se to testuje, ale to, že dítě není v oblasti ramen fixované, se mně osobně nelíbí... Mě připadá že z toho to dítě může při špatné konstelaci vyletět. Když auto čelně narazí, zvedne se mu zadek.. To se taky testuje? když si vybavím záběry z testů, tam je auto jakoby na nějakých kolejích, ne? V reálu ten čelní náraz ale takhle nevypadá, zadek auta jde nahoru.. když jde přes střechu, o tom ani nemluvim... Ale prosím jestli někdo přesně ví, jak se ty testy dělají, tak mne opravte a vyveďte z bludů... já to prostě nevím. Sama mám za sebou coby spolujezdec nehodu kdy se auto kutálelo přes střechu po poli, je fakt že mi bezpečnostní pás utrhl něco v rameni a měla jsem ho na horní části těla nějakou dobu ,,vytetovaný" 🙂, ale to je tříbodový pro dospělé, tam se ty síly tak nerozloží.. Nicméně když si představím, jak to probíhalo, a že bych se místo toho namotala na pultík... no nevím. Za mne pásy. Krom toho dítě máme opravdu tenkou nudličku 🙂 Ale nikomu to nevnucuji a nepodsouvám, jsou to pocity a asi jsem trochu zaujatá🙂) nevěnovala jsem se tomu podrobněji - proto jsem tu taky škemrala o tipy... vůbec jsem nevěděla, že nějaké sedačky s pultíkama jsou, dozvěděla jsem se to až tady od vás 🙂

alcar
2. bře 2017

@muhehehe tak sedacku uz mas, tak testy neres. Hlavne, at jste spokojeni. Jen doporucuji...takto a podobne urcite ne! Na to si dej u tech pasu fakt bacha. 😉

popelka1984
2. bře 2017

Z pultíku se nedá vylitnout, nohy tomu zabrání, ale to je fuk.Předpokládám ze vám všechno v obchode vysvetlili, a jestli se nemýlím tak Rőmerky mají takové čidlo ze když se ty pásy moc uvolní jak se dítě vrti tak ho to samo zase stáhne do sedačky.

popelka1984
2. bře 2017

Jinak pultík nebo pásy každé má něco, já ještě vybírala podle bočnic u hlavy aby byly dost velike a nedalo si dítě hlavou do skla. Hlavně že tu všichni máme nějakou a kvalitní navíc, uplne mě mrazí když si predstavim jak jsme cestovaly my jako malé, v náručí, v korbickach kočáru.

muhehehe
autor
2. bře 2017

@alcar Jasný, sedačka už je, ale přecejen to byla zčásti ,,pocitovka" a mě nevadí se případně poučit 🙂 Díky pocitům jsou to tedy pásy, ale určitě je nehodlám používat tak jak na té fotce.. to je fakt děs, kdyby něco, ramínkama se ta holčička vysmekne... doufám, že to je jen názorná ukázka, schválně... a ne reálné foto hezkého dítěte, kde je čistě náhodou vidět, jak je pitomě připoutané.. Dávala jsem na to pozor už ve vajíčku.

alcar
2. bře 2017

@muhehehe no tuhle fotku jsem nasla nekde na foru o autech a myslim si, ze je myslena naprosto vazne a ne jako odstrasujici priklad. A fakt by ses divila, kolik lidi takhle svoje decka pouta! 😢

j.a.n.i
3. bře 2017

@muhehehe Ne, fo fakt nebude schválně, takhle jezdí v pásové sedačce klidně 30 - 50% dětí a to myslím zcela vážně...