Sušička prádla - orosená koupelna

pudlenka
25. říj 2017

Jdu si pro radu. Koupili jsme si naši první sušičku. Po zapojení a prvním sušení jsme se zhrozili, neboť prádlo sice nádherně usušené, ale koupelna úplně orosená. Myslíme si, že něco je špatně, jen jsme nepřišli na to, co by to mohlo být? Při takové vlhkosti při každém sušení by jsme za chvíli měli v koupelně všude plíseň. Neměl někdo podobnou zkušenost? Díky za rady

j.a.n.i
25. říj 2017

@pudlenka No, záleží jakou sušičku jste koupili - pokud odvětrávací (i když ty už se vyskytují hodně sporadicky), tak je potřeba, aby měla odfuk ven, jinak bude opravdu místnost celá orosená. Pokud by měla být kondenzační / s tepelným čerpadlem, tak s tou neporadím, tu nevlastním.

nekiaxy
25. říj 2017

Mame kondenzacni a vlhko nemame. Spis hreje. Nemohlo to byt z rozdilu teplot?

alcar
26. říj 2017

Pri suseni pradla v susicce se vseobecne doporucuje mit otevrene okno, aby ta vlhkost mohla ven. I studeny vzduch napomaha, aby susicka lepe susila. A suseni je pak i rychlejsi, mensi spotreba atd.

guinea
26. říj 2017

@nekiaxy Já mám kondenzační a vlhko tedy mám, vždy musím větrat. Ale moje sušička je už 10 let stará, tak je možné, že ty nové už vlhko neprodukují. Můžu se zeptat, jakou máte značku sušičky, a jak je stará?

alcar
26. říj 2017

@guinea i nove produkuji, mame novou pul roku a pri suseni je velke vlhko.

nekiaxy
26. říj 2017

@guinea mam electrolux, novou asi 3 mesice🙂 kdyz o tom premyslim, tak mozna trochu vlhko je, ale rozhodne ne tolik, abych mela koupelnu orosenou, jen to nekdy trochu citim ve vzduchu. Ale je pravda, ze hodne vetrame a mame celkove doma spis suchy vzduch, i kdyz jsme v dome...

guinea
27. říj 2017

@alcar
@nekiaxy
Trochu vlhko, hodně vlhko, tak třeba máme každá jiná měřítka na vlhko 😀 Moje sušička je taky Elektrolux AEG. Možná taky záleží na tom, že když má @nekiaxy doma suchý vzduch, tak se to jen kompenzuje...

pudlenka
autor
27. říj 2017

holky děkuji moc za reakce. Právě že jsme koupili kondenzační s tepelným čerpadlem a ta by to dělat neměla, tak jsem přemýšlela, jestli jsem něco neudělala špatně. Koupelna byla opravdu hodně orošená. Vyléváte tu zkondenzovanou vodu i během praní, když je nádobka plná? Jestli to třeba nemůže být tím? Máme AEG, koupenoupřed týdnem. Pokud by se takto vše rosila, tak už vidím, jak mi kvetou plísně. Ventilátor jel naplno, okno otevřené, ale větrat celou dobu i v zimě večer, si nedovedu představit.

nekiaxy
27. říj 2017

Hele, fakt se mi nic nerosí. Nemyslím, že bych měla na vlhko jiné měřítko než ostatní. Prostě v koupelně buď skleník je nwbo není. @guinea svou roli může hrát i to, že nemám tu nejlevnější řadu, ale to, co popisuje @pudlenka mi nepřijde normální.

nekiaxy
27. říj 2017

@pudlenka
Nádobku jsem nikdy nenaplnila, a to i když suším plíny nebo povlečení. Nedáváš moc prádla? Nebo málo vyždímné, když ho je hodně? Jinak jestli jste měli otevřené okno, když je teď venku vlhko, nemohlo by to být i tím? Zkoušelas ho zavřít? Fakt neznám nikoho, komu by se rosila ze sušičky koupelna, ani kamarádce v bytě v maličké koupelně....

alcar
27. říj 2017

@pudlenka tak my, kdyz neotevrem v koupelne pri suseni okno, tak tam mame opravdu jak v pradelne...teplo a vlhko. Ale rozhodne ne tak, aby byla koupelna orosena. Mozna zalezi na dalsich faktorech, jak mate zatepleny dum atd.
Nadobku vylivam az po suseni, nekdy az po dvou susenich.

guinea
28. říj 2017

@nekiaxy Tak orosený nábytek nemám také, ale vlhký vzduch pak je. Bohužel si už vůbec nepamatuju, jak to bylo, když jsem sušičku před těmi 10 lety koupila - ale mám pocit že tak vlhko asi ne..?

nekiaxy
28. říj 2017

@guinea Tak já si dnes fakt dala při sušení pozor, zavřela jsem dveře, okno nechala zavřené:D a ne, žádné vlhko nebylo, ani jsem to necítila ve vzduchu, jen koupelna byla vyhřátá, nádobka skoro plná. Takže nevím, ale @pudlenka neporadím. Přišli jste doma na něco? Třeba to je prostě sušičkou.
Mám EDH3887GDE, dala jsem za ni asi 12 nebo 13000, takže nejlevnější nebyla, spíš takový střed. A určitě záleží na více věcech, jak píše @alcar.

guinea
28. říj 2017

@nekiaxy Moc děkuju že jsi napsala i přesný typ sušičky! Tak ta moje už to asi fakt bude mít věkem, to pouštění vlhkosti....