Syn má 6. den antibiotika - kdy může ven?

2veverka
8. únor 2015

Ahojte, syn (šestiletý) má antibiotika na spálovou anginu 6. den. Kdy myslíte, že může jít ven? Myslím na krátkou procházku, ne do narvaného obchoďáku 😉

lv
8. únor 2015

Na procházku, kde nebude moc litat, snad už jo.

mandala
8. únor 2015

No, já mám zažité, že pokud dítě bere ATB, tak ven v zimě vůbec a ještě po dobrání jen za příznivého počasí a bez nějakých vylomenin.

berenika39
8. únor 2015

Dospělý, když bere atb, tak jakmile zaberou a není mu ouvej, tak jde do práce. Hned. Rovnou. To znamená třeba třetí den. Nebo přinejmenším neřeší a lítá kde se dá. Dítě je taky člověk. Pokud je mu špatně, je jasný, že leží doma, léčí se a samo nemá náladu na jakoukoliv aktivitu. POzději, po týdnu třeba, nebo i méně, se samo - však to poznáš - prostě zapojí a je mu ok. Už neleží v posteli, má běžnou denní aktivitu. Takže jestli je v tom hodinu denně na vzduchu, ale myslím jako procházka kolem - ne nákupák nebo bruslení - tak je to úplně v pohodě.

U nás je to trochu přežité, dobírání atb, nehybně ležet deset dní a nemrknout ani okem🙂. Tělo samo ví, kdy je na tom mizerně a kdy už může začít pomalu s rekonvalescencí. Nic se nemá přehánět, ale šestý den , pokud je šestiletý dítě ok, bych ven na prochajdu šla - už kvůli sobě🙂)))).
Hlavně at je brzo úplně zdravý.