Záděrky u prstíčků. Máte zkušenost?

rewq
1. led 2010

Ahojte holky. Objevila jsem tento web teprve včera 🙂 A už jsem toho dost přečetla a něco připsala ... a teď začínám i téma. Moje 18-ti měsíční holčičce se pořád dělají záděry kolem nehtových lůžek na prstíčkách. Stříhám jí to každý den, aby se jí nezatrhl nějaký do krve. Zdá se mi, že jich má víc, než je zdrávo. Četla jsem, že to může být nedostatkem minerálních látek. Ale stravu má vyváženou, alespon se o to snažím. Každý den ovoce, zeleninu, mléko, maso ... Nemáte někdo zkušenost? Než se vypravím za doktorkou. Teď se mi tam ale zrovna nechce, abychom si od tama nedonesly nějakého vira nebo chřepajznu 😖 Díky moc!

slavistka
1. led 2010

říká se že tohle je nedostatkem vitamínů skupiny B.Zkusila byhc nějaký dětský sirup,třeba Multisanostol,tam je těch Béček celkem dost..
Jinak nevím.

iloha
1. led 2010

Někdy i z cucání prstíků 😉

zzuzinda
1. led 2010

Náš prcek to má taky. Prstíky si necucá víc než jiné děti a multivitamíny mu dávám. Ale pořád si hnípá prstíky. Jen tak, mimoděk.

rewq
autor
1. led 2010

Prstíky si právě vůbec necucá (jen, když olizuje marmeládu z Brumíků lodiček 😅 ). V létě se na zahradě hrabala v hlíně a záděry neměla ... takže to bude asi fakt ten vitamín B. Zkusím to. Dikec! 😎