Na RD, mohu uplatnit slevu na dani na školkovné, děti?

lola92
29. led 2016

Ahoj,mám otázku. Starší dcera 4,5 roku chodí do školky,na mladší 1,5 roku pobírám RP (na MD jsem neměla nárok). Nepobírám alimenty,jen RP,přídavky na děti a příspěvěk na bydlení. Má otázka zní,mohu nějak uplatnit slevu na dani na děti,nebo na školkovné?Daně jsem nikdy nepodávala(nevyznám se v tom a nevím zda mám podávat když jsem nepracovala) Trv.pobyt máme v nájmu(ve stejném městě) kde žijeme a dcera chodí do školky. Děkuji moc za rady

lv
29. led 2016

ty ne, protože nemáš příjem, ze kterého se daně odvádí - tudíž ti na to nemohou dát slevu.

lola92
autor
30. led 2016

A když mi po zaplacení nájmu zbývá životní minimum?měla bych nárok na nějaké odpuštění školkovného?protože to je 1000kč měsícně(450kč školkovné) a po zaplacení zbyde málo a to ještě nepočítám výdaje za sunar,plínky a léky.

banitram
30. led 2016

z daní můžete odpočítávat slevy jen pokud jste za celý rok nějaké daně odvedla - z toho co píšete, jste neodvedla nic. Na odpuštění školkovného se musíte zeptat na sociálním odboru ve vašem městě, to nesouvisí s daněmi, ale spíš se sociální výpomocí....

lv
30. led 2016

zkus se zeptat na ospod - i když upřímně, že ti dítě 3xdenně jí ve školce taky něco stojí a ušetříš na tom, že jí nechystáš 2 svačiny+oběd. A koukám, že plín ti ještě přibude, když budeš mít 3.miminko.

lola92
autor
30. led 2016

Ano právě finančne to bude hodně náročné. Jídlo vím že se musí platit,jde mi o to skolkovne. Možná blbej dotaz,co je ospod?

j.a.n.i
30. led 2016

@lola92 NO, především by sis měla zařídit ty alimenty... a pak teprve chtít něco po státu.

lv
30. led 2016

@lola92 sociálka je ospod..školkovné - i budova školky má nájem, svítí, musí se zaplatit vytápění, plat kuchařek, hospodářky, učitelek - i když je to dotované od zřizovatele, tedy města, něco to stojí..chápu, jak to myslíš, že počítáš každou korunu, ale spočítej si, kolik tě stojí bydlení, pobyt dítěte v bytě a ve školce tráví půlku dne, tak se to taky musí uhradit..