Angína u rok a půl starého dítěte - průběh nemoci

pismenka
10. led 2014

Dobrý večer,
myslela jsem, že období, kdy budu vyhledávat modrého koníka je už pryč, ale pokaždé se s dětmi děje něco nového ☹
můj rok a půl starý syn má angínu ☹ dcerka,které je šest ji nikdy neměla, tak že nevím, jaký je průběh angíny u takto malých dětí, proto píšu.
ve středu začal být velice neklidný, rostou mu čtyři stoličky najednou, začal slintat....pak mu začalo docela dost zapáchat z pusinky - vím, že to máme i my, dospěláci, když máme angínu, že je z úst takový nepříjemný zápach. Zrovna jsme s manželem dobrali antibiotika - měli jsme od Vánoc angínu.
včera, tedy ve čtvrtek jsme raději v 17h zajeli na pohotovost, měl šíleně vysoké horečky, 38,5, byl rudý, plakal nebo spal, nejí, pije....máme antibiotika a bereme po 3h na střídačku nurofen - panadol, včera v noci se mu okamžitě ulevilo, ale dnes odpoledne, jak když se to celé vrátilo, léky dáváme, ale jakmile nedám po 3h ten sirup, naskočí opět horečka. A tak zvláštně chrčí při spaní, jako když nemůže dýchat, zkoušela jsem kapky do nosu,ale rýmu nemá. Je to normální? jak dlouho to trvá, než se mu pořádně uleví? mám strach, vím, že je to obyčejná angína, ale nějak - čím jsem starší, druhé dítě, tak mám větší strach o ty naše děťátka. U sebe vím, že druhý den je mi lépe a takhle nechrčím. Děkuji za názory. PS: pustila jsem mu zvlhčovač vzduchu, aby se mu lépe dýchalo, třeba to pomůže od toho chrčení.

ladaa20
10. led 2014

ahojky myslim,že u malych děti je toto normalni my sice anginu neměli ,ale taky jsme měli atb a ty začali zabirat tak za 2-3 dny proto se tam piše pokud nedojde do 3 dnu k zlepšeni zajit opět k lekaři na spani bych mu dala vyvyšenou polohu,zvlhčovala,chladnou mistnost cca 19st,a zkus udělat zabal na prudušky a krk na spani a leky na horečku dej až když přeskoči 38st a pokud se to nezlepši opět zajedte na pohotovost jestli je to obyč angina a ne hnisava nemoc se vyvyji co bylo včera vidět nějak zitra muže vypadat jinak,ale spiš si myslim,že zatim nestihl nastoupit učinek atb