Atopický ekzém v šíleném stavu už od narození

lili_k
9. srp 2012

Hledam nekoho kdo ma stejne nemocne dite jako ja. Potrebuju nejakou spriznenou dusi nebo se z toho uz zblaznim. Syn ma velmi tezkou formu atopaku uz od narozeni, ted ma 14 mesicu. Je v naprosto zubozenem stavu uz 14 mesicu. Ja sem uz na pokraji silenstvi. Syn se skrabe nonstop, vlastne nedela nic jineho, nic ho nezajima, jen se skrabe ve dne vnoci, nespi, jen se skrabe a rvekdyz ho nenechame.

Starsiho syna diky tomu strasne zanedbavame, neni na nej vubec cas, coz me trapi ... Hledam nekoho kdo ma opravdu stejne postizene dite, priblizne stejne stare, nejlepe z Prahy. Samozrejme ekzem ma milion deti, videla jsem jich opravdu hodne ale nikdy se jejich stav ani zdaleka nablizil tomu co prozivame my s adamem!!!!

Nechci rady co delat, pac my delame vse mozne a stejne je to na ho...!!! Potrebuju nekoho kdo zaziva stejnej horor jako moje rodina abychom si mohli navzajem pomoci, podporit se, postezovat si .... protoze kdo tohle nazezil absoluzne nechape!!!! Absolutne to nikomu nevysvetlite, nepochopi, a ani nemam vubec chut ani silu podesate nekomu neco vysvetlovat, proc nemuzeme na vylet apod.... adam se tak sedrape za 15 min v aute to by clovek neveril, v kocarku nechce byt jen se drape, nechce chodit, hned si sedne a zacne drapat nohama o beton ci kaminky, proste jedina jeho cinnost, jediny jeho cil je se jakkoli o cokoli podrapat. Nemuzete mu dat do ruky hracku, zacne se o ni drapat hrbetem rukou, nemuzete ho dat nikde na zem, hned si dre kolena o zem, v autosedacce se snazi rukama prepilovat ty pasy, tak dlouho bude drit tema rukama az mu z nich potece kre .... nemuzeme nic, nic nepomaha, zadnej doktor nam nikdy jeste nepomohl, nevime co mamedelat. prece takhle to dite nemuze zit porad!!!! Je to strasny, celou dobu co to tu pisu mi sedi za zady a snazi se zdrapat si nohy takovou silou, s takovym odhodlanim ze uz nemuzu nez jen brecet, nemuzu mu pomoct, za cely jeho zivot mu nikdo nepomohl, ani ja ne 😢 😔

veruska007
9. srp 2012

@lili_k Ahoj, nemám dítko s ekzémem, ale sama jsem měla strašný ekzém od 4 týdnů, co mám fotky, tak jsem měla ruce ofačované nebo zašité do rukavic, abych se nemohla moc škrábat, na noc mi ruce přivazovali k postýlce... no hrůza. Kvůli kortikoidům z dětství mám na kůži bílé fleky, hormonální problémy... ale proč Ti to píšu: strašně mi pomohla konopná mast. Ještě v prvním těhotenství jsem vypadala hrozně, podat někomu ruku, leda zafačovanou... a teď bys to na první pohled ani nepoznala. Kortikoidy jsem od té doby neměla, jen promazávám infadolanem. Nejdřív mi konopná mast ekzém zhoršila, tak týden,dva to svědilo, že jsem si ze sebe chtěla seškrábat kůži... ale do měsíce se mi ekzém úplně zahojil. Pro mne je to zázrak. Měla jsem ekzém od hlavy k patě, styděla se k někomu přiblížit, nesměla jsem cvičit, koupat se, na klavír jsem hrála se zafačovanýma prstama, protože jinak mi na nich praskala kůže... Tak držím palce. Jinak mi hrozně moc pomohla kožní lékařka v Brně, Bílém domě. Jana Novotná. Léčili mi ekzém jinde a dostala jsem z mastí otravu krve a málem umřela, to mi bylo osm. Pak jsem se dostala k této lékařce, chodím k ní dodnes a jsem moc spokojená.

lili_k
autor
9. srp 2012

@veruska007 myslis od cutishelpu? Tu jsme zkouseli ... nebo nejakou jiniu znacku? A dik! 🙂

veruska007
9. srp 2012

Cutishelp jsem měla taky a potom ještě Cannaderm a pak ještě nějakou z bylinkářství v Pardubicích, dělal ji nějaký soukromník a ta byla nej. Jinak na mne jako na dítě vyzkoušeli všechno: různí léčitelé, bylinkáři, ekzém zapařit v mikrotenovém sáčku, mastičky, bylinky, zakázané potraviny, přikázané potraviny... nepomohlo nic, až ta konopná mast. Napoprvé jsem si nadávala, protože se mi to zhoršilo, štípalo, brutálně svědilo.... ale je to 4 roky a jsem víceméně zdravá. Fakt moc držím palce, já si tím sice prošla jako dítě, ale taky to pro mně bylo peklo. Si pamatuju, jak jsem měla bílé podkolenky od krve, naši zuřili... držím palce, ať je na tom Tvůj maličký líp. Nemůžeš mu třeba dávat slabé antihistaminikum? A jinak já si v dospělosti na ten nejvíc svědivý ekzém dávala fenistil 😉.

veruska007
9. srp 2012

A ještě mi pomáhalo chladit svědivý ekzém, mám třeba od Tchiba maličké chladivé pošltářky s tučňákama, dávám to prckům na boule. A nejlepší vzpomínky mám, když jsem se v noci vzbudila a škrábala se, tak mě babička chytla za ruku a to svědivé místo mi hladila a hladila... a já u toho usnula. Dodnes na to ráda vzpomínám. Říká se, že svědění je vlastně forma bolesti. Ale to hlazení bylo fakt příjemné.

luthien.k
9. srp 2012

Radím obrátit se na Věru Zíkovou... Nikoho lepšího přes atopický ekzém neznám... http://www.proalergiky.cz/diskuze/tema/3295/str...

katyxq
12. srp 2012

Určitě doporučuju V.Zíkovou, její články http://www.proalergiky.cz/magazin/specialy/jak-... nám pomohli strašně moc 🙂, malá i já (kojím) jsme na dietě a je teď bez ekzému i dalších problémů 🙂.

berunka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
prchy
31. pro 2013

@lili_k Ahoj,prožíváme teď to samé,malému je 5 měsíců a jsem na nervy...jak jste na tom dnes vy?pomohlo něco?

gverka
13. led 2014

dobry den.ja mam taki takovy problem, a me moc pomaha francouzska kosmetika mustela.doporucuju!mozna nikomu taki to pomuze.tady je moc dobry ceny mustela-shop

helulicek
13. led 2014

Mám též dítko s AE, ikdyž asi ne v takové formě v jaké popisuješ, ale též jsme si dost užili ☹ Určitě se připojuji k holkám výše a to obrátit se na Věrku Zíkovou (odkazy ti házely holky). Opravdu nám pomohla jak nikdo jiný!!!! Zkus to, zato nic nedáš, ale věřím, že i vám pomůže!!!!