Čtyřletá holčička sama v nemocnici. Pořád jen brečim

hanule05
17. únor 2011

Ahoj,
jsem úplně zoufalá. Naší starší dcerce hrozí, že bude muset do nemocnice. Jde o to, že během cca tří týdnů bere druhá ATB a stejně ji nepomohly, protože má opět horečky a měla vysoké CRP, takže zítra jde opět na CRP a pokud bude vyšší, tak bude muset jít do nemocnice. Protože naše doktorka už neví, co jí je.

Problém je, že tady v ČB nenechávají u takhle "velkých" dětí někoho z rodičů, takže by tam po celou dobu byla sama a ještě ke všemu je zákaz návštěv kvůli chřipce. Nikdy v nemocnici nebyla a ještě ke všemu se bojí doktorů. Já jsem z toho úplně na prášky a teď když už malá spí, tak jenom brečím a brečím. Vážně nevím, co dělat.

petka80
17. únor 2011

Hani, to je hrůza, to si ani neumím přestavit. Snad se ti ozve někdo, kdo se v tom fakt vyzná, ale podle mě máš právo být neustále se svým dítětem a nemůžou tě nijak nutit, abys ji tam nechala samotnou. Druhá věc je, že na to asi nejsou zařízení, takže se třeba budeš muset spokojit se židlí nebo křeslem atd., že prostě nemají postel. Ale rozhodně bych se jen tak nedala a samotnou ji tam nenechávala 😔
Držím palce, ať to zítra dopadne dobře a nemusíš to řešit.

petrunka01
17. únor 2011

tak to je síla..náš malej byl v létě několikrát v nemocnici,protože měl zlomenou ruku a rovnali mu ji natřikrát...pokaždý jsem tam byla s ním,tady je to naštěstí normální,do 6 let je to automaticky,pak se něco připlácí,ale možné to je.
Držím pěsti,ať je vše v pořádku a nemusíš tohle vůbec řešit..

berenika39
17. únor 2011

ahoj, na 100% máš právo být s ní v nemocnici. pořád. pokud nemají lůžka, měli by nabídnout náhradní spaní...záleží od nemocnice, podmínek, ale můžeš tam s ní být!!!

jen jednou byl petr hospitalizovaný, tři noci jsem seděla na židli z jídelny, vedle postýlky, poslední noc se uvolnilo jedno křeslo na třílůžkovém pokoji.
nikdo tě nemůže nutit nechat ji tam.

držím palce at to ani nepotřebujete, třeba to bude zítra lepší.

ddassik
17. únor 2011

Ahoj no to je fakt hrůza, ale máš určitě právo tam se svým dítětem být, i když by jsi zůstala sedět u ní na židli 😉 a co zkusit jinou nemocnici?teda jestli nějakou další poblíž máte? ale určitě se nedej a hlavně jí tam nenech samotnou!!! Také držím palce ať vám to zítra dopadne dobře! Já to stejně nechápu jak můžou doktoři říct nechcte nám tady dítě a běžte si klidně domů, v životě bych ho tam nenechala!

lenkabu
17. únor 2011

Charta práv dítěte mu zaručuje právo být s rodiči, v každý nemocnici visí vyvěšená na zdi tak ať jí koukají dodržovat.

adeden
17. únor 2011

@hanule05
v žádném případě bych ji tam samotnou nenechala ..
CHUDINKA !!! to by pro ní mohla být zrada, že by tam musela být sama ... Takhle maličká !!!!
Neodešla bych od ní ... Nenechala bych jí tam samotnou i kdybych měla ležet na zemi ...
Držte se a přeji, ať je zítra CRP přinejmenších v normě !!!!!
Držím palečky a pěstičky !!!!!!

benjik
17. únor 2011

s "velkýmů dítětem, Se zbláznili ne, Velký dítě je podle mě o dost starší. Máš právo s ním být,navíc bez tvého souhlasu s ní nic dělat nesmějí. A nešel by zařídit přesun do jiné nemocnice, Kde by to šlo?

bubbly
17. únor 2011

@hanule05 kdyz mi byly asi tri byla jsem v nemocnici s hnisavou anginou. Pamatuju si to matne, ale prezila jsem to 🙂 Tenkrat za komunistu se to nejak moc neresilo. Dcerce preju brzke uzdraveni, hlavne at se z toho dostane, verim ze pobyt nebude takova hruza 🙂 drzim palce

benjik
17. únor 2011

@hanule05 Charta práv dětského pacienta
Děti mají právo být přijímány do nemocnice pouze tehdy, nebude-li možno potřebnou léčebnou péči stejně dobře zajistit doma nebo ambulantním ošetřováním.

Děti i rodiče mají právo být o nemoci informováni přiměřeným způsobem,vedoucím k porozumění.

Děti mají právo být chráněny před zbytečným léčením a vyšetřováním. V nemocnicích bude podniknuto vše pro snížení jejich fyzického a citového strádání.

Rodičům bude umožněno podílet se na rozhodováních, týkajících se zdravotnípéče.

Aby se rodiče mohli podílet na péči o své dítě v nemocnici, budou informováni o provozu oddělení, na němž je dítě umístěno. Jejich účast na péči o dítě bude vítána a podporována. Pokud to dovolí ubytovací možnosti, bude rodičům umožněno být s dětmi po celou dobu jejich pobytu v nemocnici. Děti budou ošetřovány společně s dětmi, s nimiž mají obdobné vývojové potřeby. Návštěvy dětí v nemocnicích nebudou omezovány.

Děti mají právo mít v nemocnici plnou příležitost ke hraní, rekreaci a vzdělávání, a to s ohledem na svůj věk a stav. Budou umístěny v prostředí, které bylo zařízeno pro děti a jehož vybavení je vhodné pro jejich potřeby.

Děti budou ošetřovány těmi zaměstnanci nemocnice, jejichž průprava a zručnost jim umožňuje vyrovnat se s fyzickými, citovými a vývojovými potřebami dětí.

S dětmi bude jednáno s taktem a porozuměním a jejich soukromí bude za všech okolností respektováno.

Specialisté, kteří budou o děti pečovat, se vynasnaží zajistit kontinuitu péče i po odchodu dětí z nemocnice.

hanule05
autor
17. únor 2011

Holky, moc děkuju za uklidnění.
Jde taky o to, že mám doma malou holčičku, kterou kojím, takže by tam musel být manžel, kdybych tam mohla být já, tak taky klidně ležím na zemi, ale nevím, jestli to manžel zvládne. Vážně přemýšlím, že bych se s naší praktickou doktorkou domluvila o "odkladu", že bych s ní třeba každý den jezdila na kontrolu.

A vážně teda musí nechat u dítěte někoho z rodičů? Nemůžou ho vyhodit? Nebo třeba z tohodle důvodu odmítnout dítě hospitalizovat? - to asi ne, to je blbost.

k.ate
17. únor 2011

My bychom s manželem taky trvali na tom, že s malým jeden z nás zůstane. Manžel byl ve 4 a 5 letech na operaci a jeho mamka ho nechala samotnýho, jednak nevim, jestli to tehdy vůbec šlo a měla doma ještě dvě malý děti.... A manžel si do teď pamatuje, jak ho sestra táhla chodbou od ní pryč a ona mu jen zamávala... Nějaký stopy to na něm zanechalo, takže já bych malýho určitě samotnýho v nemocnici nenechala, i kdybych měla spát na zemi vedle něj nebo nespat vůbec....

benjik
17. únor 2011

@hanule05 pokud nebude moct být rodič přijat,tak mu musí být umožněny neomezené návštěvy. tzn od rána,klidně do večera,v podstatě kdykoliv kdy není noční klid.

luciusek
17. únor 2011

Hani,určitě tě musí nechat s malou v nemocnici.Já byla loni na jaře s malým taky v nemocnici.Měl rotavirový průjem a mě chtěli taky poslat domů.Já jsem to odmítla a zůstaka tam s ním.Nikdy v životě bych ho tam nikdy nenechala.I když se mi neustále vrací jak mu píchali kapák do hlavy a spol,udělala bych to zase.Přeju ať se vám nemocnice vyhne.A pokud ne,tak ať to s dcerou hezky zvládnete.Drž se a neplakej!!!!!!Určitě to dobře dopadne. 🙂

cervik1111
17. únor 2011

@hanule05 nemůžou odmítnout rodiče u tak malýho dítěte.Já mám zkušenosti,minulý rok jsme strávili v nemocnici 3x.Akorát jednou jsme měli problém,já měla doma taky čerstve mimi,kojila jsem,tak jsme chtěli,ať tam s ní je manžel... a to už byl problém.V frýdecko-místecké nemocnici nemají pokoje pro tatínky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Takže ho nepřijali,tak s ní nakonec byla babička.Podruhé už byl volný nadstandart tak to byl manžel,no a na potřetí-to už měl malý 9měs.,tak to už jsem tam sní byl já. No,ale hlavně jsem ti chtěla napsat,i kdyby tě tam nechtěli nechat,bojuj,máš na to právo!!!!!

kjajule
17. únor 2011

Zakladatelka píše , že má ještě jedno mimčo které kojí a do nemocnice by s holčičkou musel tatínek, já jsem byla s malým v nemocnici a na pokoji byl chlapeček z dvojčat a maminka byla s holčičkou doma obě nemocné...a tatínka nemohli přijmout protože se mnou na pokoji proste chlap být nemohl a jednolužák neměli...byla tam s ním nakonec babička a zvládli to spolu suprově 🙂 Tak jestli náhodou není problém v tom že by tam mel být manžel...pak bych zkusila jednu z babiček jestli by si na pár dní třeba nevzala dovču a s vnučkou v nemocnici nebyla...pokud by o ternto problém nešlo tak jak píše benjik minimálně by meli být umožněny ty neomezené návštevy a tomu 4 letému dítěti už by snad slo nějak vysvetlit že se vyspinká a ráno zase nekdo přijde bud maminka nebo tatínek a večer by jste stihly i uspat a ráno by zase někdo přišel...
Jinak maža byl ve 4 letech na operaci kýly a byl tam 5 dní sám ,ani návštevy neměli povolený.... moc dobře si na to pamatuje a doted nesnáší doktory a když vleze do nemocnice tak zezelená začne se potit a je mu na omdlení...☹

hanule05
autor
18. únor 2011

Ahoj,
teď manžel s dcerkou odjeli na krev, výsledky budou volat dopoledne naší doktorce a ta mi zavolá, jestli má nastoupit nebo ne. Je mi úplně zle od žaludku.

Právě problém je v tom, že do nemocnice nemůžu, musel by manžel. Ale na tatínky tam nejsou moc zařízený. Babičky máme obě, ale jedna je nepoužitelná a ta druhá (moje mamka) je suprová, ale bydlí cca 100 km daleko a ještě ke všemu má tento týden odpolední, takže z práce chodí po desátý večer. Takže by mohla přijet až v sobotu. Kdyby se mi mladší dcerka nebudila co dvě hodiny a nechtěla prso (jinak jí nejde bohužel usnout, nechce ani dudlíka), tak bych tam přes noc byla já, ale takhle je to prostě naprd.

ffiinnkkaa
18. únor 2011

@hanule05 Ahoj, úplně s Tebou soucítím...my skončili na dipce..už v pěti týdnech se zánětem močových cest..naštěstí jsem tam s ním mohla být pořád.
Vím, že u 4leté holčičky je to horší, protože už vše vnímá a asi jí bude chybět maminka..ale opravdu jsi myslím, že se 4 letou holčičkou můžeš být v nemocnici 24 hodin a pobyt ti dokonce ještě hradí pojišťovna..
4 leté dítě..není velké dítě..to ti tam řekli? v nemocnici?
A tatínkové tam můžou přece taky..jak jsme byli my..tak tam dokonce byli i dědové..

kjajule
18. únor 2011

Problém je v tom , že nemocnice prostě na ty tatínky nejsou moc často zařízené, na pokoji je většinou více pacientů a s dětmi bývají v nemocnici většinou maminky a kvuli etickému kodexu nelze aby byly na pokoji malý pacient s maminkou a malý pacient s tatínkem... ☹ Co se zeptat na nějaký nadstandart pokud ho mají a vaše finanční situace to dovoluje, tam by mohl být tatínek sám s tím by problém si myslím nebyl 🙂

cervik1111
18. únor 2011

@ffiinnkkaa můžou být tatínkové,ale pokud nemají pro něho volný pokoj nebo nadstandart,tak neuděláš nic☹ To prostě nechápu,že si pár pokojů pro tatínka nevyčlení.Největší gol je,že co druhý pokoj je obsazen jednou maminkou 😒 Píší zkušenosti z nemocnice FM

cervik1111
18. únor 2011

@kjajule jo,ještě jsem chtěla napsat takovou perlu : při poslední hospitalizaci jsem byla jeden den s chlapem na pokoji 😒 Asi nějaký známy primářky,jinak to nechápu,jak se to mohlo stát 😝 Ale naštěstí tam byl jen jednu noc,a já jsem stravila celou noc s dcerou na dip. Jinak docela blbá situace 😠

ffiinnkkaa
18. únor 2011

@cervik1111 já taky byla v nemocnice v FM a zrovná já měla na pokoji dědu 🙂

nutelka
18. únor 2011

@cervik1111 já byla s malým loni ve FM nemocnici. Syn byl na operaci tříselné kýly. Malou jsem měla půlroční, kojenou a byl plný stav. Takže na nás zkoušeli, že máme jít domů a Martínka tam nechat, protože manžel nemohl být na pokoji s maminkama přes noc. Tak jsme to nakonec vyřešili tak, že já tam byla celé dopoledne i s malou než skončí operace (dostala jsem seřváno od dr., ale bylo mi to jedno v té chvíli) a pak tam byl manžel, já příšla na návštěvy. No a na noc přišla babička. Minulý týden byl synovec (22m) ve Vítkovicích na JIP. Je extrémně bojácný, nesnese ani hlídání od nás a byl tam sám. Doteď je z toho rozhozený. Ale na JIP je to jasné, na normálním pokoji bych dítě do 6 let nikdy nenechala sama.

ffiinnkkaa
18. únor 2011

@nutelka já ani na dipce ve Frýdku

cervik1111
18. únor 2011

@ffiinnkkaa my jsme taky byli na dip-a tam nás taky nechtěli nechat,ale manžel si to vyřval,tak ho tam sní nechali jeden den.......pak jsme se u ní střídali celé dny,jezdili jsme domů v noci až malá usla a hned ráno zase zpět. A ráno vždy sestry,že v pohodě,že spala...docela jsem tomu i věřila.Ale jak jsme byli hospitalizovani naposled,malý už měl 10m.,tak jsem ho odstavila,a zůstala jsem tam s ní.Já byla na normálním dětském,ona na dipce........vždy jsem ju uspala,odešla jsem,a za pár minut už mě sestry volala,že tam mám jít,že řve.........Tak si nechcu už ani představit,co se tam dělo poprvé ☹ ☹
Tak mi řekni,jak můžou dovolit,aby byla žena s můžem......a my jsme potřebovali u první hos.,aby tam byl manžel,a prostě néééééééééééé!!!!!
Jak jsi byla spokojena se sestrami na dipu?

ffiinnkkaa
18. únor 2011

@cervik1111 já to myslela tak, že já bych tam své dítě nenechala samotné..oni mě tam nechali v pohodě..luštili si celou noc sudoko..volali mě kvůli každé kravině..proto jsem to tak myslela 🙂

septim
18. únor 2011

@hanule05 jedno z dvojcat lezelo minulej rok u nas v Hradci v nemocnici a manzel tam byl normalne pres noc. Zalezi asi na nemocnici a jak maji plno 😉

verbalinka
18. únor 2011

Je to smutna situace, ale proc by nemohl byt tatinek s ditetem na pokoji a ta druha maminka na tom svym sama? Ja bych dite samotny v nemocnici nenechala v zadnem pripade. Dr si vse ulehcuji, zalezi na tobe, jestli si to nechas libit anebo si to vyrves. My byli s brachou na jip (kam se spravne vubec nesmi) cely dopoledne i odpoledne, krome noci, a to mu bylo 37 let. Mama ani takhle velky dite nenechala v nemocnici samotny a stravila s nim po nemocnicich cele 4 mesice a postupne uz tam byla od rana az do noci. A bohuzel zazila, jak strasne se dr i sestry umi chovat.
Takze i za cenu toho, ze bys tam sla i s kojencem, nebo tatinek spal na chodbe - nenechat dite samotny!

kalo
18. únor 2011

Já byla s malou v Českobudějovické nemocnici. Nevím, jestli je tam to dětské oddělení už přestavěné nové (vím, že se stavělo, ale jestli už funguje, nevím). My byly ještě v té staré a tam bylo opravdu tak málo míst, že maminky tam s dítětem dostaly lůžko jen s dítětem do 2 let. Přes den tam můžeš být od úplného rána snad do 19h a rodiče, kteří tam chtěli být s dítětem i přes noc, tak tam s ním do rána pochodovali v náručí po chodbě...Děs ☹

Ale zjisti si, jak to tam vypadá teď...jestli je tam už otevřené to nové dětské, tak to tam může být jinak...Hodně štěstí a síly..

hanule05
autor
18. únor 2011

Tak malá bohužel do té nemocnice musela.

Z testů ji vyšly vysoké leukocyty. Nějaký zánět v těle.

Volala jsem tam a ptala se na to, jestli by tam mohl být s dcerkou tatínek. Prý jestli bude volný pokoj, tak ano, pokud ne (což je pravděpodobnější), tak bohužel. A ani tam nebude moct být, když bude malá na normálním pokoji s ostatníma dětma (většíma), protože je zákaz návštěv kvůli chřipce.

Tak jsem manželovi řekla, že se prostě nesmí nechat vyhodit, ať si aspoň vydupe, tam s ní být do večera než usne a pak přijet zase ráno (to mi řekla sestra, že ne, kvůli tomu zákazu). No a pokud to nepůjde, tak ji v nemocnici nenecháme. Zjistíme jak je to třeba v J. Hradci nebo někde jinde, zajdeme v pondělí za naší doktorkou, ať nám napíše nové doporučení a zkusíme to jinde.

Jinak nechápu, proč vadí tatínek na pokoji s jinejma maminkama, to by jim jako v noci něco udělal? Myslím, že v téhle situaci má táta jiný starosti, než očumovat nějakou ženskou.

ffiinnkkaa
18. únor 2011

@hanule05 a a ten nadstandart? Já vím je to drahé..ale já jsi to zaplatila..prostě vše pro dítě...
jinak mě to mrzí..děti nepatří do nemocnice..