Dcera má zánět ledvin, jak můžu snížit riziko opakování?

kudrnka89
4. bře 2014

Dobrý den. Moje dcerka ma zánět ledvin naštěstí nás nechali doma. Bereantibiotika. No a moje otázky zní. Nesmí prochladnout, ale doma je na zemífurt. Bojím se, že něco podcenim. Jo jeste jak muzu snížit riziko, aby seto neopakovalo. Říkali mi, že nesmí do vody ani doma do vany.Av létě dobazénu. Ale nejhorší je, že mi ho máme doma a to bude pro ní peklo. Prosím o zkušenosti a jak to zvladate. Já zatím nic moc je mi z tohona nic.

berynka
4. bře 2014

@kudrnka89 pokud je původce bakterie E-coli, tak je to skoro jedno 😅 . Může být ze stolice (např. pokud má ještě pleny) i z krve. U dětí se často jedná hned o zánět ledvin, protože mají krátké močové ústrojí. Zpravidla tomu předchází viróza, nachlazení... prostě oslabení organizmu.
Vhodné je dodržovat pitný režim, zařadit brusinky, případně sirup Uroval, urologické čaje. Celkově posilovat imunitu

zuza01
4. bře 2014

Taky jsme si tím prošli, naštěstí jen jednou a už se to neopakovalo. A teď dcera normálně chodí do bazénu, koupe se ve vaně... Jak snížit riziko... To je těžký, taky záleží, čím to bylo. U nás to byla infekce, prý ji musela chytit od někoho jiného, tomu se dá těžko zabránit.

killi
5. bře 2014

@kudrnka89 Dcera měla v roce a pak po roce měla zánět močových cest, do teď hodíme na nefrologii na kontroly. Po každé stolici by se měla umývat vodou, po čůrání by se měla po každé pořádně utřít, nám doporučovala doktorka nějakým nastříhaným plátnem. Hlavně dodržovat pitný režim a posilovat imunitu. 😉

nadja73
5. bře 2014

@kudrnka89 moje dcera mela zanet ledvin ve 4. mesicich. ano, nesmi, nemela by prochladnout. urcite vas bude nekolikrat cekat nefrologicka poradna, kde budou hlidat, jestli zanet nezanechal nasledky. do verejnych bazenu urcite par let nebude moct, ale do domacich, kde se da ohlidat kvalita vody, nikdo nebude curat, muze. idealni je pak more. a stale omyvat prdelku cistou vodou, aby se nic mocovou trubici nedostalo dovnitr.

kudrnka89
autor
5. bře 2014

Holky moc dekuju. Takze myslite,ze doma kde mame bazen,se nic nestane,kdyz ji vykoupu? a co doma ve vane koupali jste hnet neb,kdy..stane se neco,nevim jestli muzu koupat? No a cim ji mam posilit imunitu..?? Jeste me rikali,aby neprochladla,ale doma se furt vali po zemi..prominte,ze se takle ptam,ale nevim jak postupovat,abych ji neuskodila.

backstreet
6. bře 2014

Malá měla zénět ledvin v roce a pak v roce a půl, ale nikdy nás nenechali doma. Vždy jsme byly v nemocnici a dostávala ATB do žíly. Nevím jak staré máte dítko, ale já taky dbám hodně na to, aby se neválela po zemi. Po mém častém upozorňování už si chuděra zvykla a nelehá na zem. Máme jen plovoučku bez koberců, ale stále nosí papučky. Ale od toho posledního zánětu bere malá udržovací dávku ATB každý den jen čtvrt tablety. Ale semtam se ve vaně koupe. Už je to přece jen rok od posledního zánětu. Ale jak tady píší maminky, po každém kakání sprchuju zadeček ikdyž už pleny nemáme ani na noc. Nám právě doporučovali ať co nejdřív naučíme na hrníček, že pak je riziko menší. Malé jsou 2 roky a 8 měsíců a zatím máme klid

cloemail
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
kudrnka89
autor
27. bře 2014

Dobrý večer. Tak malá byla na vyšetření a reflux to naštěstí není. Prý nejspíš bakterie že stolice. Holky vy co máte děti po zánětu s příčinou této bakterie koupete se? a co myslíte mohla bych jí v létě koupat doma v bazénu? Vím je času dost,ale máme ho na zahradě a už teď vím,že jí to bude líto jeste nebude moct.