Olejíček pro citlivé děti se sklonem k atop. ekzému

theresa
18. lis 2008

Prosím o radu jaký jiný olejíček než olivový používáte pro miminko, které má sklon po matce k atopickému ekzému.

natalien
18. lis 2008

Ahojky, zkusila jsi pátrat po kosmetice z konopí? Cannaderm - robátko - dětský olej, obsahuje 30% konopí, je na celkové ošetření a zklidnění jemné dětské pokožky.
Jen opisuju co je uvedeno na etiketě🙂 - z čistého konopného a hroznového oleje, s vitamíny A a E pro celodenní ošetření jemné dětské nebo citlivé pokožky.
Působí preventivně proti vysušování, vzniku opruzenin, ekzémů, lišejů a drsných, suchých míst.

Já mám mlíčko, jen má nižší obsah konopí 12% a je fakt super.

Cena je cca 200ml/200+- 🙂

pec
18. lis 2008

Mandlový olej - pro dětskou pokožku výborný. Používáme a jsme maximálně spokojení. Mám to doporučeno i do jedné známé porodní asistentky.

jiji
18. lis 2008

Thereso, my máme AE potvrzenej, asi od tří měsíců, a co se nám fakt osvědčilo, je obyčejná modrá indulona. Ta je mastná a super. Jinak jsem ještě četla, že do Linoly existuje nejen olejíček do koupele, ale taky mlíčko, který obsahuje 35% tuku, takže na takovou pokožku je ideální.
Jinak v dobách nejhorší kůžičky jsme koupaly na radu mudry na střídačku ve slaboučkým roztoku hypermanganu (na špičku nože do dětské vaničky) a v roztoku olivového oleje (normálního kuchyňskýho), solamylu a kravskýho mlíka. Ten solamyl se dá nahradit i odvarem z ovesných otrub, ale je to pracnější ...

theresa
autor
18. lis 2008

Holky přemýšlela jsem o NIVEA Baby pečující olej. Od začátku používáme olivový, ale chtěla bych nějakou změnu, kamarádka mi doporučila Niveu, nemáte s tímto olejíčkem zkušenost.

lendy1
18. lis 2008

Niveu, ne, toje samá chemie 😝 Tyto drogérkové olejíčky vůbec nehydratují a můžou naopak vysušovat.
Zkus to, co psala nat nebo moc doporučuji Meruňkový olejíček od Nobilis, má ho i Saloos:
http://www.nobilis.cz/index.php?page=detail&id=724

jandaj
18. lis 2008

Niveu vůbec nedoporučuji, malej se po ní šíleně osypal, taky má sklon k AE a tenhle olejíček byl totální fiasko 😝

andy80
18. lis 2008

Seba Med

daluri
18. lis 2008

Nám se podařil AE zvládnout pomocí Linoly do koupele a hlavně zabrala modrá indulona!! 😉

daluri
18. lis 2008

Jo a ještě jsem četla, že lepší je používat tělové mléko než olej (....a přitom jsem olejíčkem mazala ty starší dítka)

laaala
18. lis 2008

nemáte zkušenosti s OILATEM ??? to je nějaká koupelová přísada s parafínem

jabber
19. lis 2008

panenský kokosový olej 😉

sharon2
20. lis 2008

oilatum jsem vyzkoušela nedávno - dostali jsme vzorky v porodnici. Malá byla krásně promaštěná. Jinak já na umývání obou holek /starší má od jara AE a před tím měla hrozně vysušenou pokožku/ používám jen oleje do koupele - Linolu, H. Baleum a myslím, že i to oilatum bude fajn.

A pokud je potřeba pokožku opravdu promastit, tak nám řeklo už několik dr., že dětský olejíček není nejlepší - spíš vysušuje.

gilotek
20. lis 2008

Dopuručuju Oilatum mýdlo na zadeček, případně i do koupele. My jsme max. spokojený s linolou do koupele a na promazávání Excipial na tělíčko a na obličej mažu excipial mast s mandlovým olejem a je super.
Niveu olejíček jsme používali od narození a malej byl hrozně vysušenej paradoxně. To samé po nivea krému. TAkže už nikdy.

frog
20. lis 2008

Ještě je dobrý Balmandol oil do koupele,vyjde levnějc na předpis..ale ve vaně to po něm fakt klouže,takže bacha na to 😉

jarka082
22. kvě 2012

niveu bych také na citlivou dětskou pokožku nedoporučila, vůbec....konopná mast, sudocrem, imazol, je toho hodně. z koupelových olejíčků určitě taky naprosto nejvíc fandím Oilatumu. Mají taky fajn mýdlo, po letech používání sprchových gelů jsem se vrátila ke klasickému mýdlu a mám po něm fakt příjemnou kůži.

alexkvet
24. kvě 2012

Niveu jsem malé ještě nezkoušela. V porodnici jsme před 5 měsíci dostali Oilatum a tak jej používám. Malá má pokožku v pohodě. Jen jsem v poslední době pátrala jak jsem ostatní maminky spokojená a našla jsem samé kladné reakce. Takže Vám to doporučuju. Ten Cannaderm používám hodně na opary, je to nějaké serum a je to dobré.

barbora2525
24. kvě 2012

Já jsem vzorky Oilatum dostala před měsícem v porodnici a jsem s ním zatím spokojená. Kamarádce jsem ho doporučila a také si to chválí. Koupeme v něm tak 3x v týdnu a dobré. Jen se zeptám jestli nemáte zkušenost s tím krémem na prdelku, to zatím používám rybilku. Děkuju za info. 🙂 🙂

alexkvet
24. kvě 2012

@barbora2525 ten krém v tubě u nás v lékárně dostali teprve před 14 dny, tak jej zkouším a dobrý, Honzík má prdelku nádhernou. Tak musím zaklepat, protože kolem kamarádky mají pořád hodně opruzeniny u dětí. No každému vyhovuje něco jiného. Tak musím, malý pláče. ☹

barbora2525
24. kvě 2012

@alexkvet Děkuju za radu, ten krém zkusím. Já také valím,nějak toho času je málo. Pak dám vědět zda to zabralo a byla i naše prdelka u Sabinky ok. pa

luthien.k
25. kvě 2012

Klasické dětské olejíčky (Aviril atd.) se u dětí s atopickým ekzémem nedoporučují. Pokud je kůže suchá, ne červená, může se vyzkoušet některý z mediciálních olejů typu Oilatum, Linola, Balneum Hermal apod. - do koupele, nikoli na mazání (znám dítě s opravdu ošklivou reakci po namazání takového oleje na kůži po koupání). Jinak některé maminky ve stádiu, kdy je dítě bez potíží, lehce natírají olejíček (mandlový, meruňkový, kokosový...) na vlhkou kůži po koupání, kdy se olej lépe naváže na kůži. Ale pouze pokud je kůže v pořádku, nesmí tam být samozřejmě mokvání ani červené fleky nebo pupínky.

katka37
26. kvě 2012

@luthien.k a jaký máte názor na slunečnicový olej?díky 🙂

luthien.k
27. kvě 2012

@katka37 jakou součást míchaných mastí ano, jako změkčující prostředek na seboreu ano (žluté šupinky ve vláskách), samostatně ne, leda lžičku do koupání...

katka37
27. kvě 2012

@luthien.k já právě hned po narození jsem používla a zdálo se mi to v pohodě ,ale ted nevím už má ložiska exému ,tak se ptám.....

luthien.k
27. kvě 2012

@katka37 na ekzém určitě ne, obzvlášť pokud jsou to červené fleky nebo pupínky, to ani do koupání, to chce léčivé koupele (řepík, dubová kůra, dezinfekční - hypermangan...), nikoli olejové.

blka
27. kvě 2012

@theresa Já na mazání používám od biodermy tělové mléko atoderm. Syn je ale i přesto strašně vysušený, tak jsem ještě dokoupila Linolu do koupele.

luthien.k
27. kvě 2012

@blka smíchej si to mléko napůl s vazelínou (žlutou) z lékárny, na vysušenou kůži (nečervenou!) to samotné obvykle nestačí.

bohuli
27. kvě 2012

@luthien.k Můžu se zaptat co je dobré na suchou kůži na tvářičkách?

blka
27. kvě 2012

@luthien.k Díky. Jsem si právě všimla, že to nestačí. Červenou kůži nemá, ale má suché flíčky.

olusenka
27. kvě 2012

Já na začátku používala na mazání slunečnicový olej z lékárny. Teď mažu Excipialem U Lipolotio nebo A-derma Exomega krémem, takže žádný olejíček. Do koupele čas od času Linola olej.koupel nebo nic a myju Lypikarem Syndetem od La Roche Posay (to je na citlivou pokožku se sklonem k ekzémům).

olusenka
27. kvě 2012

@luthien.k A co je prosím na to, když je to červené? Já to mažu Exomegou. není to ale žádná mokvavá fáze.