Operace nehmatného varlete. Máte zkušenost?

stepulkkkka
22. únor 2012

Ahoj,nemáte někdo zkušenosti s operací nehmatného varlete? Čeká nás operace a doktor říkal,že nevylučuje že se budou muset udělat operace dvě v odstupu dvou měsíců,

kristipa
22. únor 2012

ahoj, to jako že mu to varle nejde vůbec nahmatat? já mám zkušenost s nesestouplým varletem, na operaci jsme byli v 10 měsících. ale malýmu šlo to varle najít jenom prostě nebylo tam kde má být. ale v nemocnici byl ten den chlapeček co mu ho taky nemohli najít a při operaci fakt ani nenašli a to prý prohledali co se dalo. tak má jenom jedno. ale o druhé operaci jsem neslyšela. jak ti to zdůvodnili?

stepulkkkka
autor
23. únor 2012

jsou prej tři možnosti,že je někde schovaný,nebo že tam bylo a odumřelo a nebo je zapouzdřený v břiše a to by musel za dva měsíce znova a museli by mu rozříznout břicho☹ A jak to u vás probíhalo ta operace,zvládal to malej,já jsme z toho strašně na nervy a to jdeme až v srpnu to se z toho asi zblázním☹

kristipa
23. únor 2012

@stepulkkkka aha tak to jsem nevěděla. operace to není náročná ale malej měl komplikace po narkóze-špatně dýchal takže musel být přes noc na pozorování na JIPce a taky mu pak ta jizva v tříslech hnisala. ale nechci tě zbytečně strašit, tohle vás vůbec nemusí potkat. malej to zvládl celkem v normě, jasně že brečel apod. tomu se stejně nevyhneš. kam půjdete na operaci? my byli v Olomouci ve fakultce.

stepulkkkka
autor
23. únor 2012

O tom dýchání jsem slyšela hodně, že s tím mají prci problémy,tak uvidíme☹ Jinak my jdeme do dětské do Brna a to mi ještě řekli,že jsou omezení počtem lůžek pro rodiče,že se může stát že budu chodit spávat na ubytovnu.A jak dlouho jste leželi v nemocnici?

kristipa
23. únor 2012

@stepulkkkka jo jo bylo to napsané v lejstrech k anestezii že je to nejčastější komplikace. byli jsme tam celkem 3 noci ale kdyby nemusel být na té JIPce tak by to byly jenom 2 noci. to s tím nocováním je docela blbý, v OL se snaží u malých prcků nechat maminy na pokoji s dítětem (i když spíš na rozkládacím křesle apod.) jenom na JIP nemůžeš být přes noc, přes den ano.

kristipa
23. únor 2012

jé a teď jsem si všimla že se malej taky jmenuje Štěpánek🙂

stepulkkkka
autor
23. únor 2012

Taky jsem se dívala,že máš Štěpánka🙂 A když byl na JIP kde jsi spala? No u nás to bude podle toho co mu vlastně zjistí

kristipa
24. únor 2012

@stepulkkkka já jsem jela na noc domů, nebydlíme daleko od Olomouce a už jsem ho v té době nekojila. jinak bych taky mohla přespat na pokoji matek kdybych chtěla ale to bylo myslím za 300 Kč na noc.

stepulkkkka
autor
24. únor 2012

No já jsem z Náměšťě nad Oslavou a na operaci jdeme do Brna přes známý u nás je nemocnice v Třebíči a to je katastrofa,takže jsem ráda že jdeme do brna,malýho pak ještě čeká v budoucnu plastika pingíka má roštěp močové trubice,takže si to chudák taky uměl vybrat☹.Takže malej byl po té operaci jednu noc na JIP a další noc už jste byli doma?

kristipa
24. únor 2012

@stepulkkkka já jsem z Přerova a tady takhle malé děti neoperují takže proto Olomouc. ne, další noc jsme ještě strávili v nemocnici na normálním oddělení a až další den jsme šli domů. chudák tvůj malej si to fakt vybral! no my na tom nejsme o moc líp, malej byl v roce a čtvrt na operaci s ledvinou, hydronefróza-špatně mu odtékala moč z ledviny, taky jsme byli v Olomouci a to už teda byla náročnější záležitost, byli jsme tam 12 dní, fuj! ale od té doby je to OK.

stepulkkkka
autor
24. únor 2012

no to mě povídej,my s ledvinou chodíme taky na pozorování,náš má zas rozšířenou ledvinovou pánvičku,ale naštěstí se mu to zlepšuje,ale zase se vyskytl problém s těma varlátka☹

kristipa
24. únor 2012

@stepulkkkka jé tak tím nám to začalo, tou rozšířenou pánvičkou, taky jsme chodili od narození kvůli tomu na sledování a od půl roku se to začalo zvětšovat takže jsme byli na dvou větších vyšetřeních a pak se rozhodlo operovat to. to je fajn že se vám to zlepšuje! jen tak dál! a abychom se nenudili tak nás strašili i tím druhým varletem ale to se zatím tváří že má snahu být tam kde má být takže operace zatím nic, uvidíme co to udělá časem...to je pořád něco!

stepulkkkka
autor
24. únor 2012

no naštěstí se mu to zmenšuje tak snad to bude dobrý,tam dole asi jak se něco semele u těch chlapů tak teda pořádně.Nejhorší je že jdem až v srpnu to čekaní je na nervy,myslela jsme že nás poženou hned,ale prej to ztačí do roka a půl.Když byl malinkej tak mi doktorka ukazovala, že tam varlátko má,ale menší no a najednou je pryč,když ho koupu tak tam cítím uzlík,takže si myslím,že asi odumřelo🙂 pořád nějaký nervičky 😢

kristipa
25. únor 2012

@stepulkkkka taky jsme na operaci čekali myslím 4 měsíce, je to na nervy. malej měl taky to varle do půl roku normálně v pytlíku a pak šup, vystřelilo nahoru a už pak nešlo ani rukou stáhnout dolů. to druhé teď taky vylízá nahoru ale když sedí malej v tureckém sedu (tak se to prý má zkoušet) tak mu normálně sjede dolů. tak uvidíme. naše doktorka si dělá srandu že než mu to jeho močovo-pohlavní ústrojí dáme dohromady tak už bude dospělej🙂

stepulkkkka
autor
25. únor 2012

Já jsem říkala,že štěpík měl být asi holčička když s tím má takový problémy.Naše dětská ty várlátka vůbec nekontroluje to jsem si všimla já jak stál že mu to něj vysí.Já když ho koupu tak místo toho jednoho cítím takový uzlík tak si myslím,že asi odumřelo☹ Jak si to měla s jídlem pro malýho v nemocnici dali mu? A mlíko měla si svoje jako Bebu třeba?

kristipa
25. únor 2012

@stepulkkkka taky mě to napadlo že by mu bylo líp jako holce🙂 já jsem ty varlátka hodně sledovala protože manžel je měl v dětství taky nesestouplý. uvidíš co ti řeknou, už jste byli někde na urologii? asi jo když čekáte na operaci. jídlo měl v nemocnici naprosto v pohodě, když mu nechutnalo jejich nebyl problém ohřát si svoji skleničku s jídlem, mlíko jsme měli svoje-Sunar, v nemocnici měli Nutrilon a ještě cosi co malej nepil.

stepulkkkka
autor
26. únor 2012

mi jezdíme už od narození do Brna na urologii s tou ledvinou, no a začátkem roku jsme zjistila že mu jedno chybí.Obvodní doktorka nás poslala do Třebíče na ultrazvuk a řekla,že tam prostě není a dál se to neřeší a tak jsem se ptala v tom Brně když jsme byli na kontrole a on říkal,že se tam musí podívat,kdyby tam bylo odumřelí,že musí jít pryč to by nedělalo dobrotu

haanhobe
26. únor 2012

@stepulkkkka My máme od narození problém taky s ledvinou, ale malý se narodil jen s jednou,naštěstí vše funguje správně, tak jen opakované kontroly. K tomu jsme měli taky problém s varlátkem, vypadalo jako nesestouplé, asi v roce nás dr. objednala na endokrinologii, dr. na ultrazvuku říkala, že to není poznat, jestli je nesestouplé, nebo chybí. Ale každopádně říkala, že je nutná operace. Na tu se prý chod nejlépe kolem 18 měs. ,
my byli v Ostravě na urologii, termín nám dali cca do 3 týdnů. Tam zjistili, že varle chybí, odoperovali jen nějaké obaly, po roce jsme byli na kontrole, teď už nemusíme.

stepulkkkka
autor
26. únor 2012

Nám ten urolog říkal že se to musí vyřešit nejpozději do těch 18 měsíců.A jak dlouho ta operace varlátka trvala?

stepulkkkka
autor
26. únor 2012

Acho jo pořád něco.-)

haanhobe
26. únor 2012

Operace trveaa cca 1 hod, v nemocnici jme byli dvě noci, skoro celou dobu jsem byla s malým, nesla jsem si ho až k operačnímu sálu. po operaci sice brečel, ale to spíše z neznámého prostředí a asi trpěl hladem a žízní - to asi bylo nejhorší čekat na operaci a nesmět mu nic dát. Sápal se i po kohoutku s vodou.Ale jizva se brzy zahojila a není tam už nic vidět.

stepulkkkka
autor
26. únor 2012

A vy jste věděli že ho tam nemá?U nás to ukáže až ta laparoskopie.Z toho jídla mám taky strach doufám,že třeba půjde hned ráno jak se probudí,takový prcky by měli brát brzo,starší děti to pochopí.-( už trochu líp,že nemůžou pít

stepulkkkka
autor
26. únor 2012

A dělali mu to laparoskopicky?

haanhobe
27. únor 2012

Nevěděli jsme, že ho nemá, ale byl předpoklad. Na ultrazvuku nebylo vidět. Operace byla normální, dávali samovstřebávací stehy a nějak záhadně krásně zašité, takže cca 7 cm dlouhá, velmi tenká jizva, která po zhojení není vůbec vidět.

stepulkkkka
autor
28. únor 2012

Nám ho ultrazvuk taky neukazuje,ale jde prvně na laparoskopiie a pak se uvidí,já doufám,že to snad udělají najednou: 😢

stepulkkkka
autor
29. únor 2012

ještě by mě zajímalo jaý vám dělali před operační vyšetření,po nás nechcou ani krev ☹

editah222
29. únor 2012

@stepulkkkka náš malej jde na operaci koncem března (snad bude zdravej).
Předoperační vyšetření má udělat náš pediatr (krev, moč), ale jsou nemocnice kde si je dělají oni, jen se musí nastoupit o den dřív. Taky jdeme do FN Olomouc.

Ani u našeho Benika není jisté, že tam to varle opravdu má. Na utz jsou vidět jen obaly.Doktor nám dává asi 80%naději. Když nebude varle v třísle tak mu laparoskopicky zkontrolují bříško jestli ho má tam.

stepulkkkka
autor
29. únor 2012

Ti chlapečci mají chudáčci problémy,my nastupujem o den dřív,ale doktor říkal,že mu před operační vyyšetření dělat nebudou,ale já si ho asi vyžádám u pediatra

kristipa
29. únor 2012

@stepulkkkka ahoj, taky nám předoperační vyšetření nedělali, podmínkou bylo aby nebyl nachlazený apod.

stepulkkkka
autor
29. únor 2012

To je zajímavý s tím předoperačním,já byla operovaná už třikrát a pokaždý mi dělali krev a EKG