Patogenní E.Coli ve střevech ve 20 měsících

mmm1982
11. dub 2013

Ahoj, chci se poradit, resp. hledám někoho kdo má s tímto zkušenost. Malý měl v říjnu dva dny průjem, byl u toho i nemocný, byli jsme u Dr. a já se zmínila o zeleném průjmu, doktorka udělala výtěr a zjistili patogenní ecoli myslím 0114 nebo něco podobného. Od té doby užívá různé probiotika + enterol občas a ecoli pořád nemizí - potíže nemá, stolice normální. Máte s tím někdo taky zkušenost? Přeléčovala Vám to paní doktorka antibiotiky? Moc díky za příspěvky.

terezale
12. dub 2013

Ahoj, já teda nemám zkušenosti s E-coli, ale s campylobakterií a tam to trvalo asi měsíc a půl, než ji děti zcela vyloučily. Přitom již byly zcela bez příznaků, takže jediné bylo, že jedly mírně dietní stravu, Hylak a Normatyl, což jsou taky probiotika a čekali jsme, až to tělo vyloučí. Některé lékařky ovšem na to dávají antibiotika....v tvém případě bych se spíš zeptala, za jak dlouho je běžné, než to tělo vyloučí. Protože vás to nijak asi neomezuje....

hape
12. dub 2013

Ahoj, tak my jsme to léčili pouze probiotiky, trvalo asi 4 měsíce než byly výtěry OK. Příznaky měl také jenom 10 dní a po nasazení probiotik to vypadalo OK, ale stěry nebyly pořád dobré. Také už jsem z toho byla zoufalá a pátrala jsem ,zda není možné na to dát antibiotika pro vyléčení. Ale paní Dr. mě ujistila, že antibiotika se na to nedávají a je prostě nutné vytrvat a bakterie "vyhnat" ze střev.

venuss
20. kvě 2013

Také našim dvojčátkám zjistili e.coli. Mají to cca 14 dní. bereme enterol a probiotika...

aajda
4. říj 2013

@mmm1982 @venuss Ahoj, Lukášek má taky patogenní e.coli, ještě nemá vyšlechtěný přesný druh, ale průjem má už měsíc... Zabralo vám na to nakonec něco? A jak dlouho to trvalo?

venuss
4. říj 2013

@aajda holky měly prujem asi 2-3 měsíce a vyšumělo když jsem jim začala dávat příkrmy...

mmm1982
autor
11. říj 2013

@aajda my jsme vyzkoušeli úplně všecko, teda krom antibiotik. Malý měl průjem asi 2 dny, ale byli jsme u dr. s něčím jiným a ona mu udělala výtěr a od té doby měl pouze pozitivní výtěry, žádný průjem. Nakonec vzal manžel výtěr do jiné laborky a tam byly dva po sobě negativní.

handm
14. bře 2014

@terezale Ahoj, prosím můžu se zeptat na dietu u té Campylobakterie? Malému potvrzena (3,5r) a dr o dietě ted po potvrzení nemluvila, jen na zahnání průjmu a to už se od pondělka povedlo. Navíc ani nezvracel, jen ten průjem.. Díky moc