Pes equinovarus - jak manipulujete s dítětem s dlahami?

janasloupova
6. lis 2014

Ahoj, dnes jsme dostali dlahy k pes eqiunovarus. Mame ten tip s oddelitelnou tyci... a meli bychom sundavat dlahu jen na koupani...
Jak zachazite s mimcem?pri prebalovani sundavate botky? Nebo jak to realizujete? (Malej celkem rve, kdyz mu botky nandavam a jde mi to jeste pomalu...) mate v dlahach ponozky? Dari se vam dat paticku vazne az dolu? Da se mimco nejak polohovat? (Nebo lezi jen na zadech ptipadne brisku? ...no, sem z toho trochu bezradna... PROSIM PORADTE ZKUSENOSTI
(Pro uplnost, jirik je nedonoseny, je mu 6 tydnu, ale jeste nema ani 3 kg a 50 cm...takze zrovna s tim prebalenim se mi tam teda blbe soupou plenky a navic sem teda chtelapouzivat latkove...)

lpamela
6. lis 2014

Moje kamarádka měla tento problém s mimčem také. Vím jen, že na přebalování dlahy nesundávala, do botiček určitě nějaké ponožky dávala, aby nebyla zima na nožky. Pořídila si oblečky, které se daly rozepínat po celé délce nohaviček. Přeji mnoho sil.

evca09
24. lis 2014

@janasloupova Ahoj, my jsme měli tento problém, sice se to zachytilo, když bylo synovi 3 měsíce, a dneska chodí normálně a má to v pořádku. Taky jsem měla nervy i jsem to probrečela, ale zvládli jsme to. My jsme to dodržovali a jsem za to ráda, protože má teď nožičky hezky rovný. To víš, že jsem měla chuť mu ty boty sundat, ale musela jsem se překonat, abych to vydržela.Boty jsme mu sundávali pouze na koupání. Když jsem ho přebalovala, tak jsem mu boty nechávala, vždycky jsem ho chytla za tu tyč a tím jsem ho nadzvedla. A určitě jsem mu dávala ponožky do těch botiček, jinak by měl odřené nohy a byla by mu zima. Musíš si ty boty pořádně rozšněrovat a pak by ti tam ta patička měla jít, jde to těžko, ale člověk se to časem naučí. Taky jsem měla strach, že se nenaučí otáčet na bříško, ale naučil se to. Neboj to zvládnete, chce to čas. Držím palce.