Průjem, teplota, jak dlouhý synovi dopřát spánek?

terezapetrova
10. kvě 2014

Zdravim všechny 🙂 Syn mel včera velky prujem, dnes teplota 38,01 - zatím nejvyšší namerena na cele, rano se vzbudil v 6h a pak od 8hod s cca 30min přestávkou kolem 12te spi dosud, budily by jste ho uz? Mam o nej strach 😒 Dekuji moc. BTW od jake teploty davate leky?

blanches
10. kvě 2014

Důležité je aby měl dostatek tetukin, pokud málo pije tak bych ho vzdudila na napití a pak nechala spát, spánek posiluje. Pokud by šla teplota nahoru tak u nás nejúčinější byl vždy Nurofen.

petramarie
10. kvě 2014

Záleží jak je starý. Já bych ho taky lehce vzbudila, ať se napije, ale nechala bych ho v klidu spát. Řekne si sám, až bude chtít vstávat. Malá má 11m a teď nedávno měla nejvíc v zadečku 39,6°C. Kombinovala jsem Nurofen čípky a Panadol sirup - každé po 3 hodinách, takže každý ten lék solo vycházel po 6ti hodinách. Ale Nurofen čípky obecně dobře teplotu sráží. V tvém případě bych dala jak přesáhne těch 38°C (bez odečtu). Brzké uzdravení.

amallie
10. kvě 2014

Miminko možná jo, ale dítě od dvou let bych nechala spat a kontrolovala.

ilonne
10. kvě 2014

Taky se přikláním k tomu nechat spát a kontrolovat. Zrovna to máme s Anežkou, od včera kolem 38, dneska už 39 - měříme starým dobrým rtuťovým. Prospala mi celé dopoledne, vždycky když se vzbudí, dám jí pití. Nurofen a panadol sirup střídám od 38 po 3-4 hodinách. Spánek podle potřeby. Jídlo neřeším vůbec, já taky nejím, když jsem nemocná.

mafeska
10. kvě 2014

léky dávám od 38 st, mám nurofen sirup. Není ve své kůži, je unavený, jestli mu dáváš něco na teplotu tak je spavý i po lécích, nebudila bych jen chodila kontrolovat. Ať se malý brzy uzdraví.

Dostatek tekutim by sice mít měl jenže třeba u nás je to tak že když dcerce není dobře pít prostě nechce a násilím to do ní nenarvu. Je vždycky hodně mazlivá a prospí klidně i půl dne - první příznaky toho že jí není dobře.