Rýma. Jak často odsáváte dětem a čím?

mamula1178
5. bře 2010

holky mám 1,5 letou holčičku a máme rýmu.Chtěla jsem se zeptat jak často odsáváte vašim dětičkám a čím.Zápasíte či to jde a nechají se sami.Já s ní bojuji děsně děsně u toho řve tak mě to trhá srdce a nevím jak jí už nalákat poradte.

iloha
5. bře 2010

Mamula, my odsávaly přes vysavač a pomohlo vysávat nejdříve mně (sama si to vyzkoušela a pak panenky) a pak zkusila sama. Pak už to nebyl takový boj, jinak jsme na ní musela i klečet. Teď už je to v pohodě smrká, snaž se jí co nejdříve naučit smrkat 😉

ivika18
5. bře 2010

Mamula, zápasili jsme, vysavače se bojí, tak jsme měli odsávačku na baterky, úžasná - rychlá, tišší než vysavač, dá se vzít i k mudr., ale stejně ze začátku řval, až ke konci rýmy si zvykl. Ale je to nutné, radši chvilka křiku než pak píchat uši, musíš to brát tak. A náš prcek se radši kolem roku a půl naučil smrkat (naučili jsme na ježkovi). A když nechtěl, tak stačilo říct, že odsajeme a byl vysmrkaný hned 😉 . A odsávat určitě často, když má zas plný nos. Klidně po půl hodinách, těžko říct, to musíš odhadnout. A před odsáváním jsme kapli Libenar, aby to šlo líp. Potom Nasivin 3x denně.

ined77
5. bře 2010

mamula 🙂 ...také radím naučit smrkat 😉 .malého jsem to učila cca v roce a dnes už musím říct,že smrká krásně.máme za sebou i pořádnou rýmu a odsávačka nebyla zapotřebí 😉 .

raady
5. bře 2010

mamula, máme také odsávačku na vysavač. Nedaří se mi malou naučit smrkat. Strašně u vysávání vyvádí, musím na ní klečet, držet ji hlavičku. Je mi to taky moc líto, ale nic jiného mi nezbývá ☹ . Má rýmu celkem často 😒 Vysavače se nebojí. Myslím, že jí vadí to omezování v pohybu a i samotné odsávání je jí nepříjemné. Zatím výběr mezi odsávačkou a kapesníkem nějak nechápe.

shaula
5. bře 2010

Ined - tak dej tipy, jak naučit smrkat 😉 Kluci si přiloží kapesník k nosíku, funí do něj, ale smrkání to není...

Mamulo - odsávám odsávačkou na vysavač, dříve jsem kluky "přisedla" tak, že leželi na zádech s roztaženými ručičkami, hlavu v mém klíně, já jim nohami přisedla ruce a tak jsem odsávala. Dnes to dělám vsedě, jen jim lehce přidržím hlavu v podpaždí, aby mi neuhnuli a nevysála jsem jim oko 😀 Odsávám podle potřeby, obvykle 1x - 3x denně.

ivika18
5. bře 2010

shaula, my jsme po malým chtěli, ať ukáže, jak dělá ježek, ale když si drží kapesník sám, tak taky nic moc. Musíme držet kapesník a každou dírku zvlášť. A když málo funěl, tak véélikýý ježek (to pak ještě celý šťastný ukazoval jak veliký) a šlo to. Nebo jsem četla foukat do peříčka, ale to nevím, jak udělat, aby nefoukali pusou 😉

marselina
5. bře 2010

taky odsáváme vysačem,jako shaula,sednu na ně a je to,aspoň vím že mi neuhnout.a taky zápasíme,klukům se to moc nelíbí ale nedá se nic dělat.ten starší smrkat umí,ale když mu vytrhly nosní mandle tak to měl docela komplikované,2dny mu to pořád krvácelo,tak že se odsávat muselo a to nejen z nosu ale i z krku,bylo to hnusný,ale muselo se.

ined77
5. bře 2010

shaula 🙂 ...já jsem učila udělat''ježka'',nakrčí nosík a foukni nosíkem 🙂 .sám se samozřejmě nevysmrká,dírky držím já v kapesníku,ale smrká pěkně,silně 🙂 .
my máme hodně drastické zážitky s odsáváním z nemocnice,takže možná i proto se to naučil vcelku rychle 😅.
odsávačkou by to bylo pomalu už týrání a souboj ☹ .

shaula
5. bře 2010

Ined - jo jo, já bych taky kapesník držela a každou dírku zvlášť (ani já to neumím zároveň 😀 ) - šlo mi o to, že ten jejich "výfuk" není dost silný na to, aby vyšly i hleny, oni spíš jen tak foukají... Ale budem holt zkoušet, jste důkazem, že to jde i v tomhle věku 🙂

ined77
5. bře 2010

shaula 🙂 ...matýnek ze začátku taky jen tak pofrkával,ale při poslední rýmečce se to fakt naučil super 😉 .
a jasně,každou dírku zvlášť 😉 .MM třeba smrká oběma naráz,nachápu jak se tak může vysmrkat 😕 😀 .
starého psa..... 😉 😀

sherry28
5. bře 2010

holky já jen k tomu smrkání, ono je lepší každou dírku zvlášť a tou kterou nesmrká zacpat, aby to nevlítlo do ucha 🙂 radil nám moc hodnej a pečlivej doktor 😉

meleri
5. bře 2010

tak pro mě je odsávání fakt noční můra...odsáváme co druhý den protože jinak má v nose špunty a nemůže spát. a taky byl už tolikrát nemocný, takže pokaždé sem odsávala jakmile jsem slyšela že nemůže dýchat...
jak byl ještě slabý tak jsem si ho dala proti sobě, trochu ho "přimáčkla" jednou rukou a odsávala...strašný řev.
ted už to nezvládám, takže drží manžel a pak já...už se fakt těším až se naučí smrkat..

sherry28
5. bře 2010

náš malý při odsávání krásně drží a občas se i směje 😉

fran
5. bře 2010

Ahoj, tak u nas to byla dost krize. Nedala si na nos skoro sahnout, takze pranice a rvanice. Museli jsme ve dvou. Vysavac vubec neprichazel v uvahu. Doktorka nam doporučila 2x denne kapicky nasavin pro kojence a batolata na uvolneni, aby to hlavne vyteklo. O tech jsme ji rikali, ze jsou kouzelny a to si obcas nechala dat i bez rvani.

Ted uz smrka, ale dlouho to nechapala (ucili jsme asi od roku) vtahovala dovnitr misto vyfrkavani.

rencata
5. bře 2010

Maruška si od začátku odsává odsavačkou na vysavač sama a ráda.... první rýmu jsme měly totiž až ve 13 měsících, vysavače se nikdy nebála, tak proto asi pohoda. Dnes už umí sama smrkat, ale pokud je rýma větší, odsavačku ještě vytáhnu a odsávám dle potřeby.

mamula1178
autor
6. bře 2010

holky tak díky moc za rady.Já vím,že odsávat semusí jen te řev u toho je děsný🙂.Zkušely jsme ježka,na panence,na mámě jak smrká.Ona to umí,ale musí chtít venku jí to jde krásně smrknout až vylítnou nudle,ale když chci doma aby se vysmrkala,když jí teče nudle tak je protivná a prostě ne a ne a ne.Tak musím vzít vysavač je fakt,když už odsáváme tak 4-5 den tak si zvykne a dá si to tam sama,ale ty začátky ach jo.🙂)

minea
7. bře 2010

Dceru odsávám vysavačem od narození a nikdy nebyl problém, je to hned a nedráždí to sliznici. Teď jsem odsávačku zase po delší době vytáhla, měla 14 dní hnisavou rýmu, nakonec atb, a i když "umí" smrkat, prostě nemá ještě takovou páru, aby vysmrkala všechno - a že to byly litry. Určitě bych to nepodceňovala, spoléhat na smrkání u takhle malého dítěte nejde a častým proplachováním mořskou vodou a odsáváním se může zabránit třeba zánětu středního ucha (i na orl nám řekli, že je zázrak, že po tak dlouhé rýmě k tomu nedošlo). Jinak u nás bez problémů, odsávání jí baví, ale i kdyby nebavilo, vůbec bych neřešila, jestli u toho řve a odsávala bych stejně.

draga
8. bře 2010

odsávámne doteď, jsou mu už 3 roky a baví ho odsávat si sám, máme odsávajdu na vysavač...smrkat umí už dávno ale i když se vysmrká pak se divím co vysajem 🙂

kachii
8. bře 2010

Ahoj ..malý má 22 měsíců a odsáváme přes vysavač.. vůbec u toho nepláče.. dokonce chcce odsávat sám.. nekdy si vysavač sám zapne a chce se dsávat.. i když nemá rýmu.. takže my bez problému.. smrkat se snaží ale zatím nic moc..