Syn celkově neprospívá, jaká mu budou dělat vyšetření?

diamanta
18. črc 2014

Chtěla bych se optat, abych tušila co nás čeká: syn jde do nemocnice na celková vyšetření, pro časté zvracení, průjmy, dva oboustranné zápaly plic, atopik atd. Málo za poslední rok vyrostl a přibral, a já vím jen jak probíhá test na CF - to bude také součástí. Zbytek netuším. Sono břicha? Podávání různých potravin a sledování trávení? Mám hrůzu, že budou dělat sondu do žaludku nebo kolonoskopii, je hrozně hysterický a přecitlivělý, nevíte co nás čeká? Prý tak týden 😒

kikimaruska
18. črc 2014

Místo otázky bych zadala diskuzi. Nevíme třeba-jak starý je syn? Můj jde nyní na PH metrii jícnu (zavedení sondy nosem do jícnu, 24 hod.monitoring, druhý den vyjmutí a zpracování výsledků), je mu 6 let...pokud by byl mladší, šel by jen na Gastro na ultrazvuk, který ale není tolik průkazný a přesný. Nedá se vubec odpovědět přesně, co Vás čeká, když nevíme věk dítka atp. a hlavně na toto bych se podrobně zeptala spíše doktorky, která vás tam posílá. My jsme tam třeba poslaní z pneumologie/alergologie, máme toho víc, asi 4 vyšetření, na každé žádanku co a kde, vše mi bylo vysvětleno atp.My takto asi neporadíme.

nika82
18. črc 2014

sondu do žaludku nebo kolonoskopii - neviem kolko mu je , ale tak to by mu robili za pomoci oblbovaku hadica do zaludka je malina oproti kolonoskopii

diamanta
autor
22. črc 2014

Tak už má za sebou odběry krve snad na vše, vzorky stolice samosebou, potní test, to vše buď ok nebo bez výsledků zatím, a pak měl už dvakrát sono břicha a zítra ho čeká CT, protože něco našli sonografií...můj strach se stupňuje.

kam.zyk
26. črc 2014

@diamanta Určitě nelze říct diagnózu "z fleku" přes diskuzi, ale to, co popisujete, jsou ukázkové příznaky potravinové alergie na bílkoviny kravského mléka. Bohužel, medicínská diagnostika je na diagnózu "alergie na BKM" poměrně krátká - existují IgE alergo testy, které jsou velice nesměrodatné, takže existující ABKM se mnohdy neprojeví. Doporučila bych vysadit mléko a mléčné výrobky na 14 dní a pak zařadit zpět do jídelníčku (to zařazení provádějte velice opatrně). Je to tzv.EET test. Tím se případná reakce na BKM spolehlivě prokáže.

diamanta
autor
26. črc 2014

No většinu má za sebou, i aktuální nález, tak diskuze už je bezpředmětná. Ty trvalejší problémy můžou klidně být ta alergie, to teď ale nelze zkoušet, v úterý zas nastupuje a možná bude dokonce operovaný...díky všem kdo něčím přispěl...a už to necháme na doktorech. Vše zatím zvládl, i lehčí narkózu. Tak ahoj.

romantika
26. črc 2014

@diamanta predpokladam, ze budou hledat odkud vitr vane. nemůže mit třeba jen tu alergii, ale muze se tak priojevovat kde co - reflux, srdecni vada, vada nejakeho vnitřního organu a taky to nemusi byt nic, jen ma třeba nižší imunitu. cili nejspi budou delat v první rade neinvazivni metody - utz apod., pak invazivni. ale to jste se mela poptat jich, co vas ceka. na MR a CT se musí uspávat nebo oblbovat, aby to vydrzeli. to vam doted nedelali nejake testy krve? imuno, allegro, apod.. jake ma v roce miry?

hancazivocich
26. črc 2014

@diamanta - hodně štěstí! Zvládněte to...

diamanta
autor
26. črc 2014

@romantika 😉 na MR už byl a vydržel to bez narkozy, což jsem moc ráda. Tu dostal až na fibroskopii žaludkem až k začátku střeva...jak říkám, už je v péči, už je nález...zatím tedy všem díky a je to teď na lékařích.