Tupozrakost. Lepíte už v 8. měsíci?

pacesova
9. bře 2010

Ahoj holky,byla nám zjištěná tupozrakost jednoho očíčka.Od 8.měsíce lepíme to zdravé (celé dopo). Lepíte také někdo?Ostatní kamarádky,které chodí jinam i přes zjištěnou tupozrakost nelepí,prý až od 2. let, tak sonduji.

anicka164
9. bře 2010

Ahoj,
můžu se zeptat, jak na tupozrakost tak brzo přišli? Mikuláš je stejně starý, ale doktorka mu nikdy oči nekontroluje a já to nepoznám. Nebo sis všimla něčeho hodně nápadného? Máme s manželem oba dost dioptrií, takže nějakou oční vadu u M. taky čekám, ale myslela jsem, že to jde diagnostikovat až později...
Díky moc

tymothy
9. bře 2010

Ahoj, je to tak, že pokud je ta tupozrakost prokázaná, tak se to očičko zalepuje. Čím dřžíve tím lépe. Dělá se to tak vždy, je to normální postup. Není spíš možné, že děti tvých kamarádek mají jen problémy se šilháním (bez tupozrakosti) ?

pacesova
autor
9. bře 2010

Já jsem tam šla kvůli vrozené vadě, kterou má manžel. Je tupozraký, tak proto tak brzo. Šilhání jsem si nevšimla - ale teď, co lepím, tak je to patrnější. Jedna kamarádka má potvrzenou tupozrakost u dcery, ale její oční lékařka, tvrdí, že ji má většinou malých dětí a chce to jen pozorovat, při zhoršení léčit. Nám naměřila +2 a -2,tak proto sonduji.Na kontrolu jdeme za 3.měsíce (v dubnu),tak se pořádně vyptám. Čekala jsem tam 3 hodiny, tak jsem byla ráda, že jdeme domů a moc jsem se neptala. Malého rozkapali, takže ještě půlhodinka k tomu. Byl to mazec a bohužel to nebude nikdy lepší. Jedna fronta se čeká na proměření očí a pak u lékařky - opravdu děs.