Zánět průdušek. Napařovat dítě nad heřmánkem? Co pomůže?

daluri
11. únor 2009

Holky prosím o radu. Dcerka měla o víkendu tpl 38,7 po čípku to kleslo na 37,5. V neděli měla taky 38. Má rýmu, kašel. Odsáváme, nasadila jsem mucosolvan junior. V pondělí jsme šli k dr, dostala antibiotika, fenistil kapky a ještě jeden sirup, na bronch.astma. Má zánět průdušek. Dnes jsme byli na kontrole, je mírné zlepšení, ale jesli to bude stejné i v pátek, tak nás pošle do nemocnice. COž nechci samozřejmě, ale kdyby nebylo zbytí, nedalo by se nic dělat. Myslíte, že mám zkusit napařovat nad heřmánkem nebo kamarádka radla Prisn. obklad..
Nějaké rady bych uvítala..děkuji.

A chtěla jsem se ještě zeptat na odsávačku na vysavač. Odsávám,někdy jde trochu a někdy se to tááhne, že mám pocit, že to jde až ze zadku a právě u toho dost brečí..se bojím, že jí to jde z plic (asi to zní blbě) a že jí můžu uškodit..ale je jasné, že ty hleny musí pryč..snad jí to nesedne na uši,teď tak strašně brečela, jakoby se ani nadechnout nemohla.

beruska2x
11. únor 2009

ja by ch ti neco poradila ale kdyz to reknu tak me sezerou ochranarky 😅 no..... nejlepsi je - vum ze je to hnusny, psi sadlo, sehnat se da obtizne ale da, das lzicku do polivky nebo sladke stavy a namazes i na prsicka a garantuju ti ze do 14 dnu ma pokoj 😉 znam hafo lidi co jim to zachranilo zivot, at uz pruduskama nebo astma...

daluri
autor
11. únor 2009

Berus díky, každá rada dobrá, ale kde ho sehnat, že jo? Jednoho hafíka mám na zahradě, ale kuchat ho nechci 😉 Myšleno s humorem, ikdyž mi moc do smíchu není ☹

alishia
11. únor 2009

daluri. nam pomohla cibule s cukrem....

alishia
11. únor 2009

psi sadlo bych nesnedla ani za nic.)

daluri
autor
11. únor 2009

Jj, Alis, četla jsem tu diskuzi..a ikdyž jste mladší než my, je to vhodné pro mimi,ta cibule? Nemůže to podráždit žaludek? My jsme pořád hodně kojení, ikdyž na příkrmech, ale pořád ještě vše dietně..nevím,jak to napsat...Jinak jako děcko jsem jí taky jedla, ale to už jsem byla větší... 😉

alishia
11. únor 2009

mama mi delala zinku v oleji, a kdyz uz to nebylo tak horke tak mi to prikladala na prsa....vzdycky mi to pomohlo, ja se totiz dusila kvuli astmatu, vzdycky sem mela zanet na pruduskach a taky doporucuji zvlhcovat vzducha at mala co nejvice pije....fakt hodne. A do zasuvky kup olyth aromatheraphy...dej to tam treba na dve hodky vecer.

alishia
11. únor 2009

Malej zije🙂 a dost mu to pomohlo....cibule je porad pro dite lepsi nez sou leky, je to priroda...ale jak myslis ty sama.)

beruska2x
11. únor 2009

no vetsinou na vesnicich, ☹ alish... ono to dite nepozna a kdyz nic nezabira porad je to lepsi nez porad antibiotika, je to hnusny trosku ale kdyby mel Sima problemy absolutne nevaham mu to dat....

me ale taky mama delala lneny seminku, koupis ho v lekarne nebo zdrave vyzive, uvaris az je z toho takovy bily hlen 😲 a das na prsicka jako zabal - do pliny a prebalit prosteradlem nebo necim, na to byt vlazne, hooodne to pomaha a uvolnuje ty hleny

beruska2x
11. únor 2009

ten olynt bych neriskovla tyhle aerosoly deti vubec dycht nemaj 😖

mywiel
11. únor 2009

Cervenu repu pokrajanu namocit do cukru na par dni a davat stavu. Do kupele pridat par kvapiek esencialneho eukalyptusového oleja. Ak mas doma zvlhcovac vzduchu tiez je dobré tam dat par kvapiek do toho. Skus odsavat sopliky po kupeli lepsie sa to uvolni.

daluri
autor
11. únor 2009

Díky, já prot cibulii nic nemám, jen jsem nevěděla..jestli můžou i kojenci..No a malá chce pít jen mlíko, což taky není dobré, protože zahleňuje, ale už jsem na to přišla, dávám ji čaj po lžíčkách, mám 3 flaše, s dudlem a pítky a nechce...tak aspoň ty lžíčky.. A co to je ten zinku v oleji?

alishia
11. únor 2009

malymu ten olyth prave pomaha ...nojo kazda matka jina rada.)

daluri
autor
11. únor 2009

Myw, odsáváme pořád, nemá ucpaný nos, spíš ji to na těch průduškách chrčí..V nemocnici by jí dávali inhalace.

Díky všem za rady, pište dále.

beruska2x
11. únor 2009

žínka (uterka) namocena v oleji 😉 nejlepsi asi olivovy, mozna ho trosku nahrat 😉

mywiel
11. únor 2009

Na priedusky zohriaty slnecnicovy olej namocit donho papirové obrousky a polozit na hrud prekryt foliou do coho sa bali jedlo a zakryt uterakom, poroz len aby olej nebol horuci a nepopalil babo.

daluri
autor
11. únor 2009

Aha žíňku, ten háček mi tam chyběl 😀

beruska2x
11. únor 2009

me pomohlo to lneny seminko a jinak to jsou celkove veci co promastuji, nekdo dava pit rozpustene maslicko proste aby se to promastilo a uvolnilo a slo lepsi ven a nedrelo to 😉

radka.m.
11. únor 2009

ahoj daluri-trpíme taky na záněty průdušek,nejlépe nám vždycky pomohl ventolin ve sprayi,když jsme ho nasadili,tak jsme se vyhnuli i antibiotikům,je to neškodný sprey bez kortikoidů na roztáhn utí průduše
k,ale je jenom na předpis,tak zkus doktorku,at ti ho napíše.jinak ten olynth bych rozhodně nedávala,jakkékoliv aromatické látky jenom průdušky dráždí a může právě zánět průdušek způsobit.jo,a v lázních dětem dávají na zánět průdušek pít vincentju,tak jestli ti jí malá pozře,tak jí dávej pít,v nemocnici by vám jí do inhalace taky přidávali.

daluri
autor
11. únor 2009

Radko,díky. Ten ventolin měla kdysi Lucka, ale nevím nevím,jestli je pro mimi, přece jen to neumí vdechnout a jen stříknout to není o ničem..vím, že jak Lu stříkla, měla vdechnout.
Zkusím ty olejové zábaly, snad pomůžou 😉

andyalukasek2008
11. únor 2009

Ahoj holky, nam nejvice zabira teply zabal na noc. Nejlepe doma vyskvarene sadlo rozehrat (prinejhorsim i olej), dat na vatu, to pokryt hrudnicek, bacha aby to nebylo horke a zavazat obinadlem. Mimco to do rana vydrzi v tom, krasne ho to prohreje a ulevi se mu. Hodne tekutin a zvlhcovat vzduch a vetrat...

fifinna
11. únor 2009

ja som si tiez davala na hrudnik mast a na nu poukladala cibulu, ale to som nemala od Dr potvrdeny zapal, takze neviem ci to pomaha aj na zapal. Cibula s cukrom mne nezabrala, pomohli mi az antibiotika. Myslim, ze ked tam uz je ten zapal, tak pomôzu len antibiotika.

radka.m.
11. únor 2009

daluri-my ten ventolin taky používáme,doktorka nám k němu napsala chember,přes to to právě vdechují takhle malé děti,je to takový nástavec s maskou,tak se zkus zeptat.

daluri
autor
11. únor 2009

Aha, tak dík za tip. Uvidíme, jak v pátek na kontrole. Teď jsem jí udělala ten olej. zábal a chrní,tak budu věřit, že se to do pátku zlepší a nebudeme muset do špitálu..

alishia
11. únor 2009

daluri a ona se ti dusi nebo v ni jen chrci ty hleny?

alishia
11. únor 2009

me malej taky chrci ale jakmile si odkasle tak je v poho. Ono to v ni spis sipe ne?

daluri
autor
11. únor 2009

Dusit se nedusí, jen jak když hodně vykašlává tak se až dusí a natahuje jí to..Spíš ji chrčí na těch průduškách a zrychleně dýchá...ale jinak se směje, hraje si, je vpoho, nevypadá nemocně, jen ji furt teče z nosu,tak se pořád odsává..

yasmina
11. únor 2009

aj my pouzivame chamber -ventolin...ale len v najhorsich stavoch /ked sa dusi ze nemoze dychat/lebo to su kortikoidy...

mam.ka
11. únor 2009

Ahoj, souhlasím s tím psím sádlem, ale sehnat ho je nadliský výkon, ale pomáhá to.Taky bych na vykášlávání doporučila vincentkové kapky.

radka.m.
11. únor 2009

yasmina-ventolin v žádném případě není kortikoid!!!neobsahuje vůbec žádné kortikoidy,jenom složku-salbutamoli sulfas,je to pouze složka,která okamžitě roztáhne a uvolní průdušky,ale ty průdušky neléčí,průdušky se léčí právě fouikadlama,která obsahují kortikoidy-medrol,prednison,solumedrol...já ventolin nasazuji hned,jakmile začnou děti kašlat,aby mohli dobře vykašlávat a nemuseli jsme brát atb,je to lepší,než kdejaké sirupy.

yasmina
11. únor 2009

sorry ... ja pouzivam 2 spreye a ako kortikoid som myslela Aldecin...
mam dva chambre tak som to zamenila... sorry