Zlaté Hory, Edel - ozdravovna pro děti

vladenka11
12. dub 2016

Dobry den nevite jak je to kdyz jste na pokoji bez socialek kolik se plati kdyz si dovezete vlastni tv nebo nesmi byt dekuji moc

andelka
12. dub 2016

@vladenka11 myslím že nesmí,není ani kam dát. Televize je v herně. Ale brala jsem notebook, na pohádky když byl polední klid.

vladenka11
autor
12. dub 2016

tak vezmu detem tablet a jake to tam je co vsechno potrebuji

andelka
12. dub 2016

@vladenka11 tablet určitě, to tam měli snad vsichni. Já jsem na něm chodila na net večer.
Dobré info je na emiminu v diskuzi,z toho jsem si dělala výpisky, že zkušeností. Já jsem si některé věci nechala pak dovézt. Byli jsme tam loni v lednu.
Jídlo tam je ale kupovala jsem džusy,měla jsem s sebou čaje, pro sebe kafe,mléko. Na svačiny box,láhev,ubrousky, batůžek. Svačinu do jeskyně chystá doprovod. Brala jsem třeba kolíčky, vesacky na dveře, na koupání župan. Prací gel,jar na mytí. Hodně drobných na pračku.
Nevím,co tě napadne,ptej se. Ale na tom emiminu je těch tipů a jak to tam chodí hodně 😉

andelka
12. dub 2016

S kým jedeš? Já byla s oběma,starší měl 4 r 8 měsíců, mladší bez dvou měs.3 roky. Do jeskyně jsem jezdila s nimi,dopoledne. Od tří většinou jezdí sami. Ale můj by to neušel, zdržoval by je,menší děti bývaly v kočárku co tam byly erární. Kdy jedete?

vladenka11
autor
12. dub 2016

dobry den jedu se synem on ma v cervnu 4 rocky a s dcerkou ktera ma ted rok a pul meli by jsme jed koncem srpna nebo zacatku zari budu mit pokoj bez socialky nam to nevadi jen jsem slysela ze i na tokovych pokojich se da dat tv mala bude mit 29.9. . 2 rocky tak ona urcite bude muset byt v kocarku doufam ze do jeskyne budu s ni chodit

andelka
12. dub 2016

@vladenka11 asi se zeptej, ale ta televize tam fakt není kam dát, nevím o tom, že by ji na patře někdo měl.
Do jeskyně s malou určitě budeš, pokud má ten pobyt taky na pojišťovnu. Jinak 4 letý už by chodil sám, ty jen poprvé.
V létě je to super, taky jsem chtěla, ale nedovolala jsem se, tak jedeme jinam. Venku je bezva bazén.A hřiště a park.

vladenka11
autor
12. dub 2016

uz se moc tesime obe deti to maji schvalene pres pojistovnu jak vypadaji ty pokoje co jsou bezplatne da se to tam a kam jedete vy

andelka
12. dub 2016

@vladenka11 tak to budeš pořád s oběma detma. U nás to bylo tak,že ty malé děti jezdily dopoledne. Ráno v 6:30 bylo cvičení, pak vizita,inhalace,snídaně, chystání svačiny,8:40 odjezd,pobyt v jeskyni, 12 h oběd, potom v 13 h odjížděl druhý bus do jeskyně, většinou s dětmi které už chodily do školy,ale to vy mít nebudete, tak možná to rozdělení na skupiny dopo odpo bude jiné. 13-14:30 polední klid,byly dilnicky každý den,jednou týdne vycházka,jednou diskotéka, z toho jednou maškarní, tak si vemte masky. V 18 byla večeře,pak koupání a od 20 h večerní klid.
Pokoje jednoduché, dřevo,parkety, chodí každý den vytírat. Postele jsem přesunula jak nám vyhovovalo. Jinak skříň, dvě tři židle,stůl,polička. Byla jsem na Východě, 2 patro. To byl opruz furt chodit do schodů a i jinak dobré bludiště.

andelka
12. dub 2016

Určitě ber kočárek,erární jsou hrozné a do města mi to malý šel přes hodinu. Obchody jsou na náměstí, potraviny coop a hruška, nejbližší je 20 minut pešky.

vladenka11
autor
12. dub 2016

tak dekuji uz se tesim mela jste taky nejake stare boty do jeskyne jsem malicke koupila holinky a malemu taky a kolik jste mela rucniku musim toho hodne nabalit toho se bojim nejvic bylo tam neco co vas hodne bavilo

andelka
12. dub 2016

@vladenka11 ručníky myslím měli jejich, vyměňovali se průběžně myslím 1x týdně. Ale měla jsem i svoje radši, a utěrku.
Boty jsme měli tehdy zimní, takové na lítačku. Byly pak totál od bláta. Oblečení jsem prala 2x za celý pobyt (do jeskyně), jinak jen nechávala uschnout. Na oblečení si i ty vem něco co můžeš zničit, ze stropu kape rezavá voda. Já jsem měla oteplené gumáky. Je tam 8 stupňů a vysoká vlhkost. Staršímu vezmi baterku, na část cesty se zhasínají světla.
Dám fotky jak to vypadá v jeskyni po cestě, a z pracovní činnosti (nemělo by to vadit, tam snad nikomu není vidět do obličeje).

vladenka11
autor
12. dub 2016

dekuji to bude uz ted se zacinam hrozit muzu se zeptat kolik jste utratila a co muze manzel spat u nas napokoji nebo musi jet domu

vladenka11
autor
12. dub 2016

a jak to chodilo o vikendu kdyby prijel manzel?

andelka
12. dub 2016

@vladenka11 utratila jsem nakonec asi 3000. Ono pak člověk i zjistil co by se hodilo, co by potřeboval. Já jsem si tam musela i koupit bundu u ťamanů, když jsem zjistila že tam kape rezavá voda. Platí se i dílničky. U recepce je obchod, koupila jsem jim trička na památku.Kupovala jsem i nějaké hračky, protože toho v herně moc nebylo. Ostatní měli třeba lego,nebo i vláčkodráhy jim přivezli.
Návštěvy můžou na pokoj jen při nástupu a odjezdu, pomoct s věcma. Jinak ne. Můžou si objednat oběd, ale jí jinde než doprovod s dětmi. Já jsem tam byla 3 týdny, táta 4 dny na konci. Jezdil vždycky v sobotu po obědě, spal v penzionu na náměstí. V sobotu jsme někam vyrazili a v neděli dopo byli venku a pak po obědě jel domů. Kousek od léčebny je ubytovna, ale recenze nic moc.

andelka
12. dub 2016

@vladenka11 musí spát jinde.Nesmí ani na pokoj. V létě je to ok, v zimě to bylo horší, není kde být, jen na recepci. My jsme to řešili tak, že v sobotu odpoledne jsme byli u něj na hotelu nebo někam jeli a v neděli dopoledne venku.
V létě a s autem tam je kde trávit víkend, výlety apod. V zimě a bez auta to byl mazec, moc tam toho nejezdí, max. bus do Jeseníku.

vladenka11
autor
12. dub 2016

aha tak dekuji muj manzel pocita s 5000 tisici ze by mohli stacit no i zakusky atd svacinky do jeskyne musim taky koupit nebo deti dostanou neco u snidane

vladenka11
autor
12. dub 2016

muzete mi dat kontak a jmeno toho hotelu nevite kolik stoji noc

vladenka11
autor
12. dub 2016

chtela jsem se zeptat na jidlo je tam dobre naji se tam deti a mala jeste na vecer pije kakao da se tam nekde ohrat mliko

vladenka11
autor
12. dub 2016

cetla jsem ze jak prijedeme tak budeme muset prosit vstupni prohlidkou o co se to jedna co nam i mi budou delat ? toho se bojim nejvic pri dospeli to maji horsi nez deti

andelka
12. dub 2016

@vladenka11 byl to hotel Minerál. Stálo to necelých 600 na jednu noc, snídaně byla v ceně.Co si pamatuju ještě tam byl hotel U modrého zvonku.
Vařili dobře, první dva dny nebo kolik byl jídelníček daný,ale pak jsme si mohli vybrat (teď nevím jestli jen oběd nebo i večeři). Jídleníček byl dopředu. můžeš i říct, když třeba děti něco nejí, tak můžou mít alternativu. Mě teda nenapadlo tak vymýšlet, řekla bych jen kdyby jim z něčeho bylo zle, nebo měli omezení (jedny děti nesměly mléčné). Většinou už u snídaně byla svačina, a u oběda večeře, pokud to nebylo do mističky (pudink, přesnídávka, kaše..) hodně bylo maso, a teplé večeře, na to jsem nebyla zvyklá. Ale oběd děcka zpucovaly vždycky, polívky byly výborné.
Na patře je mikrovlnka,tak jedině tam.Je tam i rychlovarná konvice a lednička

andelka
12. dub 2016

@vladenka11 tobě změří tlak 😀 A jim klasika, svléct, prohlédnout, prohmatat, s tebou sepíšou jejich anamnézu (nemoci, léky, od těhotenství doteď, v jakém žijí prostředí), zváží, změří, tlak..a pak je ještě orl vyšetření (podívají se do krku, nosu, uší) a pak spirometrie, ale až v průběhu prvních pár dnů a na konci pobytu kontrolní. Ranní vizita je taky rychlovka.

vladenka11
autor
12. dub 2016

dobry den tak mi jen tlak tak to je dobry ja ho mam vetsinou nizky nekdo psal ze byly u dospelich horsi kontrola a deti jen prohledli tak jste me uklidnila tak se nemusim nejak bat

andelka
12. dub 2016

@vladenka11 určitě ne. Děti se pak každý týden v pondělí váží. Já jsem se vážila taky. 😅

vladenka11
autor
12. dub 2016

dekuji moc hodne jste mi pomohla

andelka
12. dub 2016

@vladenka11 není zač. My bysme měli jet letos do Metylovic. Je to blíž a měli volný termín. Teda doufám že si nás napsali, návrh bude Dr psát až teď.

vladenka11
autor
12. dub 2016

dneska mi psali s edeli ze muzu mit svoji tv a je to zdarma urcite si budu brat sebou at se vecer muzu v klidu na chvilku kouknou sleduji ordinaci a prostreno

andelka
12. dub 2016

@vladenka11 no, jestli bude na co dát.
Já jsem teda nekoukala na nic, padala jsem za vlast. Nebo jsem občas byla na netu (tablet pod polštářem, aby to děti nerušilo), televize mi vůbec nechyběla. 😅

vladenka11
autor
12. dub 2016

aha metylovice jsou kousek od frydku mistku tam bych nejela ale snad se vam tam bude libit a od kud jste mi z ostravy

andelka
12. dub 2016

@vladenka11 taky z Ostravy. V Horách jsem si připadala jak na konci světa, ale to mohlo být tím, že jsme tam byli v zimě. S ostatníma maminkama jsme se držely. My nemáme auto, takže i návštěvy byly komplikované. A já asi s nima nepojedu, pojede babička, a je to přece jen blíž, abych mohla za nimi aspoň na jeden den. Zkoušela jsem i jinde, ale buď jsem se nedovolala, nebo nebylo volno.

vladenka11
autor
12. dub 2016

aha tak snad se bude libit hlavni je ze jim to pomuze