17 měsiční má už podruhé antibiotika. Není to moc?

lenerka
30. kvě 2008

ahoj maminky

naší dceři bylo nedávno 17měs.a chudák malá už má podruhé v jejím životě antibiotika
mě přijde,že snad ničím jiným neumějí léčit!!!
poprvé je měla před 2měsíci nejdříve měla rýmu pak do toho přišeĺ kašel sedlo si to na průdušky a ještě teploty 38,7 a bum Dr.předepsla antibiotika
chudák to jedla skoro 14dní!!!!pak se osypala a přestali jsme s nima
ani jí po vyléčení nevzala krev jen ranní moč
a tuto středu z ničeho nic 39,7 paní Dr.se podívala do krku prý má bílý jazyk a nález na pravé mandli prý angína
a opět je na antibiotikách
opět nám vzala jen moč a poslechla si srdíčko
neměla vzít náhodou krev????
ve středu máme přijít na ko.
už včera lítala doma po bytě jako zdravé dítě
mám strach jestli se paní DR,nezmílila
nebo,že by tak brzy zabrali ty jedy antibiotika
bojím se aby Kačka nedopadla jako můj táta na všechno mu cpali antibiotika a má zuby v čoudu i imunitu
někdo na něho něco prskne a on je měsíc doma jako vždy s antibiotikama!!!!
a ještě jeden dotaz prosím
co pak mám dávat dceři,aby se jí zpravil po těch antibiotikách žaludek?
prej jsou dobrý jogurty tvarohy s tou živou kulturou bifidus aktiv je to pravda????

děkuji moc za názory

tamia
30. kvě 2008

s antibiotikami jej podávaj probiotikum, sú tam práve tie žive baktérie na úpravu črevnej mikroflory, dobrý je infant dophilus. Na to ťa mala dr. upozorniť, že by si jej to mohla dávať. Moja malá to papá aj ked nie je chorá, pomáha jej to na kakanie.

to ste dobrý ked len 2x mala antibiot.

nursik
30. kvě 2008

Taky si myslím, že to není tak hrozné, když máte teprve dvoje ATB 😉 . Určitě i jako prevence se dají koupit probiotika, jak psala Tamia - teď jsem četla reklamu na Probian. Zkus si to hodit do vyhledávače. Otužovat se, dostatek vitamínů. My zas trpíme na uši, taky už máme atb za sebou.

lenerka
autor
30. kvě 2008

a mě se to zná moc ☹

kyka
30. kvě 2008

ahoj lenerko,
tak koukám jedem skoro na stejné lodi ☹ akorát se nescházíme v dnech nás to chytlo včera a ko máme v pondělí .
holky jsou koukám věkově skoro stejně já stále kojím a dosud jsme nebyli nemocné pár krát rýma včera měla teplotu 39C tak jsem raději vyrazili na pohotovost nešla vůbec srazit dávala jsem panadol baby přišlo mě ,že nezabral tam jí daly brufen ten jí zabral a byla jak čert 😉 jinak přes den byla ospalá a otrávená dr nám řekla náběh na angínu měla na mandlích váčky hned jí lupla atb což se mě moc nelíbilo ona na to,že jí nemusím dávat,ale aby jí ta angína pak prý nevlezla na srdce a tak ráno jsme zašli k naší dr a ta jí vzala krev a moč hodnoty bylÿ nízké tak prý atb zatím nemusím dávat,ale váčky na mandlích stále má takže sama nevím co je lepší jsem ráda,že atb nemá,ale na druhou stranu mám strach z pozdějších následků ☹
dneska jsem jí davala nurofen a panadol teploty stále skáčou na horu a dolu žádná změna občas něco pojí a i vypije,ale není to žádná sláva dost času taky prospala a já s ní 😉 tak jsem sama na to zvědavá co se bude dít a co z toho bude nesmíme ven a ani na slunko ..celé odpo jsem čučela na net na nějaká homeopatika zítra vlétnu do lékarny azkusím něco zjistit na ty mandle ..jinak ta probiotika jsou dobrá asi je taky pořídím a po atb se říká mléčné výrobky takže určitě jogurty a tak..
ty atb sjou svinstva taky bych měla strach jak píšeš krs ty zuby a imunita ,ale člověk aby se v tom vyznal každý si mele něco jiného sama jsem se o to m včera a dnes přesvědčila ..

dadka212
30. kvě 2008

Ahojte...

tak to my sme na tom skoro rovnako akurát môj malý bral ATB už 5x, stále je chorý, len stretne nejakého chorého človeka už má cez 40 horúčky ☹ som z toho zúfalá, asi má oslabenú imunitu..som si myslela, že keď som ho kojila tak by mal mať silnejšiu imunitu, ale vôbec to nefunguje aspoň u nás nie (práveže naopak, väčšina detičiek z môjho okolia na UM je zdravšia ako tie kojené...)

Naša lekárka, ale nie je z tých, čo hneď dávajú ATB, radšej skúsi homeopatiká a keď nezaberú a stav sa zhorší tak je nútená nasadiť ATB.

Určite keď beriete ATB tak treba probiotiká, my dávame Nutrolin B v tabletkách (rozpustím ich vo vode, lebo sirup treba vybrať do týždňa)

very
30. kvě 2008

Ahoj.. nám je 21 měsíců a od Ondrovo čtyřech měsíců jsme byli stále nemocný..pět měsíců v kuse měl atb na moč.cesty..vždy měsíc měl atb, na týden jsme je vysadili a hned horečky, takže znovu atb na dva měsíce.. Někdy je menší zlo atb podávat.. Váš případ je ale jiný.. Neděs se, vždyť dětičky marodí a marodit budou..já bohužel nemohla proti atb bojovat, ale ve vašem případě bych se možná už ohradila..a více se ptala..
Jinak jak píše dadka, Nutrolin B je dobrý, my ho máme jako sirup..
Jinak také máme od narození výrazně sníž.imunitu, nikam nesmíme, všechno hned chytneme, nemůžeme být očkovaní jako jiné děti..je to náročné, ale za tu dobu jsme si zvykli na opatření, které nám doporučil imunolog a vyplácí se to..
Bohužel občas doplatíme na nějakou nezodpovědnou maminku s nemocným dítětem, ale to se nedá nic dělat..
Dadka, s tím kojením to asi není tak horké, ani našemu Ondrovi nepomohlo.. Myslím si, že dětičky mají něco dané už když se narodí a ani kojení s tím mnohdy nic nezmůže.. Tím ale nechci říct, že kojení je k ničemu!!
Držím palce všem!! 🙂

junovka
30. kvě 2008

v prvom rade by som trvala na odbere KO, na zapaly a potom by som sa pytala na alergo-imunitnu poradnu 😉

ivankaalenka
30. kvě 2008

To ani nie brat krv, ale spravit vyter z krku a nosa. A dvakrat, to je v pohode, ak budes davat probiotika, tak sa skoro nic anedeje. A ano, kludne jej mohli tak skoro zabrat. Moj manzel to ma podobne, ze mu tak skoro zaberaju.

lenerka
autor
30. kvě 2008

kyka

no vidíš a já 14dní nekojím a už zese antibiotika fakt síla
ale myslím,že holky mají pravdu v tom,že měla vzít krev a výtěry a né se jen podívat do krku a šup prášky
no snad to bude bez následků
je to naše čertisko
zítra s ní nachvilku půjdu ven hned po 8h jinak by se mi pak upařila
nemáme chodit na slunko jen ve stínu,ale to jí neudržím ani náhodou
a vyvarovat se kontaktu s dětma

nursik
31. kvě 2008

Lenerko, a co tedy změna doktorky? 😒
Já jsem šťatsná, že mám doktorku, jakou mám. Teď jsme tam byly v týdnu, protože malá byla už týden nachcípaná, tak jí hned vzala krev na orintační vyšetření CRP přímo v ordinaci, celou jí prohlédla a udělala výtěry z krku a nosu. Taky na každý zakašlání nedává ATB, ale jak jsem psala, my trpíme na uši a tam je to většinou nutné.
Jinak abych tě povzbudila, mojí známý holčička měla banální zánět močových cest, léčí to už měsíc a mají čtvrté ATB za sebou ☹
JIank moje malá kojená nebyla a myslím, že je nemocná tak nějak průměrně, tak kojení asi opravdu všespásné není. Dítko po prvním roce lze vyšetřit na alergologii a imunologii, dřív není imunitní systém ještě dotvořen.

johanda
31. kvě 2008

lenerka, musíš se ptát, dr. na to sice nejsou moc zvyklí, ale je to nutné. Moje dr. ATB dává výjimečně, stěry holkám nedělala. Starší trpí na uši, takže tam ji léky (včetbě atb) předepisuje ORL doktor (ten bere vždy krev). Co se týká angín - holky nikdy angínu neměly, ale ...minulý měsíc dostala prvorozená teploty a uzliny se jí zvětšily na velikost pigpongových míčků, tak jí dr. nasadila penicilín, který se dívá standardně na streptokokové angíny s tím, že to nemusí být ono, ale vzhledem ke stavu Kristýnky nebude čekat a máme se přijít ukázat do 3 dnů, co se z toho vyvine. No- angína to nebyla, vyklubala se z toho infekční mononukleóza s nějakou sekundární bakteriální infekcí, takže se nasadil Klacid. Jinak po angínách se standardně kontroluje moč, kvůli možnému poškození ledvin.

kyka
31. kvě 2008

ahojky ,no tak mi jsem zatím bez teplot a ven nás to teda líkalo,ale nejdem ještě zítra to nějak přežijem snad 😒 a v po kontrola řeknu dr aby nám udělala výtěr člověk se musí asi umět ohánět a trošku se ozdraví druhých zajímat jinak si ty doktoři dělají co se jim zamane a neřeší následky teda samozřejmě ne všichny ....
taky nám dr řekla pokud nebude teplota můžem ven ne teda na slunko,ale stejně se ještě bojím jak budem vědět co a jak budu jistější ..
no jo pravda je s tím kojením jistě je dobré,ale fakt je to,že si ty prďolky berou do vínku od nás to co geny pošlou a kojení je pak už jen třešnička na dortu která buď zabere nebo ne u některých ..

lenerka
autor
1. čer 2008

johanda

děkuji za rady
já jsem úplně zapoměla,že známe dobrýho DR.ORl nosní ušní krční
tam jsem chodila vždy bez doporučení mojeho Dr.
jenže to víš první dítě
a ještě 40C asi jsem zazmatkoval
příště rovnou půjdu k němu
a hlavně jsme byly u švagrový mimo Prahu a vezla nás k DR.až po 15h
takže by jsme stejnak asi toho DR orl nestihli

moč jí snad ve středu zkontroluje a zeptám se i na ty krevní testy
holky díky za rady pa

aponchie
1. čer 2008

tak my meli ted po sobe troje atb kvuli neschopnosti lekarky a cekame na operaci mandlicek a usi a nemuzeme se z toho vyhrabat a mit dobre testy krve pac vecne neco nesedi stery delala jednou krev az ted na predoperacni jinak ne je to naprd 😝

verulka
2. čer 2008

lenerek,amne sa 2x atb nezda az tak vela, ale to je tym, ze my sme si brutal odskakali zapaly pluc (19x po sebe) ak ma spochybnosti o postupe lekarky, tak ju zmen..da sa robit test z krvi z psteka, ze ci je zapalopvy parameter vysoky a treba atb...no z vlastnej skusenosti viem, ze ak je nalez na madliach, tak netreba nic dalej riesit, lebo ankgina sa musi preliecit, tak isto ako zapaly priedusiek, pluc a pod...cize ak dr hned vidi, ze je tam nejaky zapal, naco robit dalsie vysetrenia...
Ak je dieta casto chor, tak sup na imuno a tam poradia...mojmu 2.dietatu v roku skolabovala imunita a trapili sme sa dlho, pri 3.babu sme uz boli mudrejsi a od 9.mes je pravidelne sledovany a je v pohode..
jo a lietajuce dieta neznamena, ze je ok..moj dostal 2x atb a vyzeral, ze mu nic nie je, ale to je len klam...drzim palce,nech sa date dokopy 😉

bibinka
2. čer 2008

lenerka- dvakrát atb v živote tvojho dietka- to je úžas na túto dobu. úprimne ti závidím. Máš v podstate zdravé dieťatko. chorôbky si užiješ ked ti pôjde do škôlky. no a možno nie, záleží na jej imunite. Napr. ja som bývala viac chorá ako zdravá, furt po nemocniciach ako decko a môj brat mal dva záznamy v karte ked šiel do školy. Si nevyberieš. Ak chceš zmeniť dr, tak zmeň, ale najprv si dobre vyber, aby si neprešla ešte k horšiemu.
Na podporu imunity je na trhu dosť preparátov, poskúšaj, ktoré malej najviac zaberú, nič tým nepokazíš. Prajem len veľa zdravíčka.

My sa trápime so starším synom každý mesiac s hnusnou hnisavou angínou- od novembra ju má pravidelne každý mesiac. atb.mu zaberú až na taký 4-5 deň-dovtedy má horúčky okolo 40st.Teraz mu v hrdle vyšiel zlatý stafylokok na dva krížiky-t.j. ak mu spadne imunitka, angína sa opäť prihlási. Nič s tým neurobíme, kým mu nepôjdu mandle von.Ale má len necelé 3 roky a dr. sa vybratiu mandlí bráni.

maca793
3. čer 2008

lenerka
moja Karolínka za 2 roky pobrala toľko antibiotík, že to zoberie za celý život 1 človek. za minulý rok ich mala skoro 20 a teraz od začiatku roka 4x. má zníženú imunitu, takže beire každý mesiac tabletky na podporu imunity, pretože ľahko nachadne aj zo slniečka a po 10 nim. vonku. teraz je to našťastie ako tak v poriadku, ale soplíky má vždy. bývame chorí každý 3 týždeň, takže môžem čakať každú chvíľu, že budeme znova. pred 2 mesiacmi som jej dala vybrať nosnú mandľu, pretože bývala vždy soplíkavá a tie jej zatekali na priedušky. ale týždeň po vybraní mandle ochorela znova. takže pevné nervy a hlavne zdravie pre malého. 🙂

nursik
3. čer 2008

Tak jsme taky na antibiotikách, malé našli v nose pneumokoka 😠

majka35
3. čer 2008

aj mojej ... ☹

lenerka
autor
4. čer 2008

holky tak už je kačka zdravá
moč měla dobrou
v krku prý už nic a poslouchala srdíčko a taky ok
no nevím ale na angínu to nevypadalo
příště už si dám bacha zbytečně měla týden antibiotika

lenerka
autor
4. čer 2008

v nose pneumokoka????
to jsem ještě neslyšela
chudinky dětičky
přeju brzké uzdravení

nursik
4. čer 2008

No našli jí ho v nose a měla z toho zánět středního ucha a ucho jí prasklo samo 😠

sonoga
4. čer 2008

lenerka, len ked ma uz teploty nad 38, tak tam je nejaky zapal, ktory treba liecit a pokial tam su aj nejake sprievodne znaky, napr. (a to hlavne) hlieny, resp. zltozelene sopliky, tak to uz treba riesit antibiotikami. pokial su len tepltoy, tak ich treba skusat zbijat. no a hlavne, ked ma nejake hlieny, tak naozaj treba poroibt vytery, aby doktorka zbytocne nenasadila antibiotika, ktore nezaberu na ten bacil. krv ani netreba brat a z mocu sa da pekne zistit, ci tam je zapal alebo nie.

srsnicka
4. čer 2008

díky za téma, u nás je taky aktuální, máme zánět průdušek, baštíme kalcid ☹ a taky lítá jako čertisko, směje se, vypadá, jako by jí nic nebylo, ale vím, že to tak není 😒 . Když jí dávám ATB, tak už preventivně zavírá pusinku a dnes mi to poprvé všechno vyplivala. Jak jim to dáváte?

nursik
5. čer 2008

Srsničko, je to trápení do těch prcků léky. Asi nejlepší je to dávám stříkačkou rovnou do pusy. U ATB je dobré zakoupit podpůrnou léču laktobacily, my teď máme Nutrolin B a je to prevence, aby atb nevytloukla celou střevní mikrofloru, doporučuju, protože dítka často při atb trpí i na průjmy.
Chudák moje dítě je jak důchodce, dostává 2x denně ATB, laktobacily, Mucosolvan a vitamíny, takže je to vždycky s pláčem 😢

lenerka
autor
5. čer 2008

dneska zajdu do lékárny a koupím jí něco na to zlepšení tý střevní mikroflory jak tu píše Nursík
takže si mám říct o Nutrolin B?
já dávala malý ty ATB stříkačkou,ale byl to tedy boj!!!a vždy s pláčem
nejhorší to bylo po tý 24h to spala tak tvrdě a já jí musela budit
měla to po 8h 2,5ml ale ten sirupek dobrý sladký,ale naší malý prostě nejedou žádné léky
jo Nursíku a to jsou vitamíny jako sirup nebo prášek???

sonoga
5. čer 2008

lenerka, nutrilon B je sirupcek, ktory po nariedeni treba spotrebovat do 7 dni (alebo 10, nie som si ista) a treba ho drzat v chladnicke. potom existuju aj nutrolin B pedtabs, to su tabletky, kde sa jedna tabletka rozpusti na liyzicke v troske vody a da sa vypit.

lenerka
autor
5. čer 2008

sonoga děkuji
určitě koupím ten sirup
to zase bude slz ☹
kupuji ji jogurty tvarohy od Aktivie tam je tan bifidus aktiv také
pa

nursik
5. čer 2008

Lenerko, je to buď prášek, který se naředí vodou a podává se jako sirup - nad 1 rok se dává 5ml 2x denně a je max. na týden, platila jsem 80 Kč, příště jdu do těch tablet, protože ty jsou myslím na 14 dní a spíš mi spolkne lžičku než 5 ml stříkačku

nursik
5. čer 2008

Jinak to chce koupit ještě nějaké vitamínky na posílení imunity, my máme Multivitamol nebo Multisanostol.