20měsíční dcera se bojí kakat, má zácpy

bruckner
13. čer 2017

Dnes jsme byli s naší 20 měsíční dcerkou na chirurgii, kde jí museli ručně pomoct od zácpy😥 Byl to děsný zážitek a doufám, že už se nebude opakovat. Máme s tím už dlouhodobě problém, malá se prostě bojí kakat, zadržuje to, co to jde a pak tu tvrdou stolici vypudit, je fakt nadlidský výkon. Upravili jsme jídelníček, zařadili probiotika, dáváme Lactulosu, ale nic nezabírá😭. Nemáte někdo stejnou zkušenost? Prosím poraďte, co dál? Děkuji🙏

xvitko13
13. čer 2017

Ahoj máme podobný problém ☹ jak dlouho dcerka nekakala? U nás i třeba až čtvrtý den se vykaká a trpí u toho ☹

arwen_arina
13. čer 2017

Tohle je podle me na psychologa...zkuste vzit holcicku za nim,bude to psychicky blok:( chuderka mala:(

haaaluska
13. čer 2017

Nasa nekadila po banane 5 dni a ma rok.skusila som svestkovu stavu a po chvili bol poriadny naklad.asi to bude v hlavicke malej ze sa uz boji.

editah222
13. čer 2017

Moje dcera měla dlouhodobý problém se zácpou a po skoro 4 letech neustálého stresu nas zachránily Bachovy esence. Díky ním se to uklidnilo a dokonce je schopná jít na velkou i ve škole. Ve školce by nešla ani za nic.

janablizka
13. čer 2017

Dítě potřebuje hdně tekutin, samozřejmě neslazených.Do vody mu přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče. Je dobré ke svačině meruňkový nebo švestkový kompot. Nesmí žádné sladkosti, ale naopak více čerstvého ovoce, hlavně kiwi a pomeranč. Můžete vyzkoušet sušené fíky, meruňky či švestky. Dobré jsou zeleninové saláty a celozrnné pečivo.

jbzirafa
13. čer 2017

Z vlastni zkusenosti hlavně tekutiny, našemu synovi pomáhá jablečný mošt (ředěný, a na dobrou činnost střev jsou dobré i ovesné vlocky. Ale takhle velký problém kdy kakat nechce, to nevím .

bruckner
autor
13. čer 2017

@xvitko13 ano, přesně, někdy až třeba čtvrtý den a to je vždycky utrpení! Brečí třeba tři hodiny v kuse, pak z toho vyčerpáním usne a jede se na novo. Dřív to tak bývalo taky, cca od toho 1 roku, ale vždycky to nějak po chvilce vytlačila, s brekem, ale šlo to. Kdežto teď, opravdu už se asi bojí vyprázdnit, protože už ví, že ten obrovský tvrdý bobek bolí, tak to radši zadržuje. A není to tím, že by se bála kakat do nočníku, protože tam jsme ještě nedospěli. Zkoušeli jsme to, ale sedá si na něj v pohodě jen oblečená😁.
@arwen_arina a jít k psychologovi s ani ne dvouletým děckem mi přijde divné. Co tam s ním vyřešíme?

hanulinkac
13. čer 2017

@bruckner Na zmeknuti stolice nam pomohl vyvar z ovesnych vlocek.Pridavala jsem ho kam to jen slo,do mleka,polevky,omacky,mala to vubec nepoznala.Nam zadrzovala,kdyz jsme sebrali plinu ☹

editah222
14. čer 2017

@bruckner všechno co tu holky radí je super, jenže nic z toho nepomůže na psychickou zácpu. Moje dcera byla schopna nejít na velkou i po laxativu. Pokud dítě správně jí a dostatečně pije a problém s vylučováním stolice je ze strachu tak to v podstatě žádná úprava stravy jen tak sama od sebe nevyřeší.
Co se psychloga týče, tak si taky myslím, že u tak malého dítě nic nevyřeší. Ale třeba se pletu.