ABKM nebo něco jiného? Červené fleky u dokrmování

ageleine
6. črc 2015

Maminky, prosím vás o radu, protože já už vážně nevím :nevim: Asi před třemi týdny jsme začali s příkrmy, vždycky jsem dokrmila mlékem. Po pár dnech mi ale vždy začal u dokrmení mlíčkem červenat (měl červené fleky na čele, spáncích, po hlavě, které ale vždy do pár vteřin byly pryč). Myslela jsem, že za to mohou příkrmy, ale pak mi začal flekatět už jen z mlíčka (příkrmy jsme zcela vysadili). Tak mě napadlo, že to asi bude alergie na kravské mléko. Byli jsme na odběry krve, ale na výsledky si asi chvilku počkáme, Mudr. mu napsala Nutrilon Allergy Care. Konečně ho po dlouhém trápení přijal (pouze s přisypaným hroznovým cukrem), jenže mi zčervenal i z toho. Vždycky to hned zmizí, ale bojím se, aby jednou reakce nebyla horší. Jsem teda zmatená z toho, co tu vyrážku teda způsobuje. Byla bych moc ráda, kdyby se ABKM nepotvrdilo, ale vážně nevím, co s tou reakcí. Přítel si myslí, že to s alergií nemá nic společného a že je to z tepla - asi 2x jsem mu zkusila dát mléko studenější a fleky se neobjevily. Také máme problém, že nám Mudr. zatím předepsala pouze jednu krabici NAC a máme tam asi poslední dvě dávky (nepodívala jsem se na gramáž, které je 450g, myslela jsem, že toho je normálně 600g, tak jsem to špatně vypočítala), no a dnes je svátek, nevím, kde bych NAC sehnala, u nás v lékárně je jen na objednání, a přivezou ho nejdříve zítra kolem 16 hod. Nevíte někdo, jestli se dá NAC koupit třeba i v Tescu? Co byste dělaly, zkusily byste normál mlíčko (dávali jsme Babylove z DM), zkusit dát studené, jestli mu z toho něco bude?
Mooc děkuji za rady a tipy! :palec:

katkahavu
6. črc 2015

Ahoj, já tedy asi moc neporadím. Nevím jak velké fleky máte. Ale kačenka, když pije (kojí) dlouho, a hodně saje, tak vždy je červená. Takový flíčky a pak hned zmizí. To je přeci tou námahou co musí vydolovat ze sebe. Určitě počkej na výsledky. Vím, že se dá sehnat pouze v lekárnách, ale u nás ve městě též ne, musím vždy jet do většího. Tak někam zajeďte. Třeba u kauflandu jsou lékarny.

simsonka
19. říj 2015

@ageleine
ahoj. Zajimalo by me jak jste dopadli? Popisujete totis presne to co na nas prcek. Pri kazdem piti mlecka flekati na hlavicce i na prsou. Po par minutach to zmizi. My uz to resime 4 mesice. Testy na alergu negativni ale ma atop. Ekzem takze mame Nac taky plus ruzbe reakce na potraviny. Lekari se domnivajbze jde o histam. Intoleranci. Vam na neco dosli?

dita1979
19. říj 2015

Malá měla ABKM, v roce jí to přešlo. Měla úplně jiné příznaky než uvádíte a hlavně od narození. Kojila jsem jí a po narození zjistila, že má krev ve stolici a hodně plakala. Myslela jsem, že jsou to prdíky, ale jakmile jsem objevila tu krev, tak jsem šla k doktorce.Ta řekla, ať nejím nic co obsahuje mléko a problém byl vyřešen. Jakmile jsem třeba snědla i blbou tatranku, tak jí to vadilo. Jinak Nutrilo Alergy care se dá koupit snad všude v lékárně, teda aspoň u nás, pokud ne, tak Dr. Max mě nikdy nezklamal, mají jich tam třeba 30 skladem když tam přijdu.......

ageleine
autor
14. lis 2015

@simsonka Dobré ráno 🙂 U nás to dopadlo tak, že to samo přestalo, když jsem mu dávala mlíčko teplejší. Zkuste začít dávat studenější mlíčko a uvidíte. Přeju hodně štěstí 🙂