Alergie na sóju nebo kravské mléko?

peanuty
3. dub 2018

Zdravim, malemu je 6,5m a prikrny ma od 4m. Kojim a nestacila jsem mu.

3x se mi osypal(rude fleky okolo pusinky a pak na hrudnik, v nekterych jako kdyby dobanec od komara) po nemlecne kasi ktere bylo UM od babylove 2, zjistila jsem, ze je to tim UM. Pak se mi osypal po mlecne kasi (v obou pripadech je mleko s sojovy lecitin).

Jednou mi zvracel pulku dne (ne a po mě horecky a zvracel mi ve ct) (ja jsem den pred tim vypila sojovy napoj Zajic), cely den nemel stolici a az vecer v 11h mel zeleny, kysele a po pukavci zapachajici hlenovou stolici).

Malemu jsem zkousela davat bily jogurt Hollandie a od Nestle dessert baby a zadna reakce.

2 tydny jsem drzela bezmlecnou dietu. Doplnim ze ma malej ekzem na tvarickach a ani po vysazeni mleka a mlecnych vyrobku se to nezlepsilo. Nekolikrat denne namazu Bepanthen a lepsi se to, jen furt mazat, no.

Ted treti den mu zkousim davat mlecnou kasi (2 znacky) - je bez sojoveho lecitinu a vubec zadna reakce.

Do toho mu asi lezou zoubky (osypana prtka, prujem jen po ranni tuzsi stolici, natekla dasen, rude tvaricky a je protivnej - brisko neboli, papa normalne).

Mel nekdo stejne? Jsem zoufala a chtela bych, aby doktor udelala testy na rucicku bez odberu krve.

olga_
3. dub 2018

@peanuty Vlastní zkušenost nemám. Jen info, že testy na alergie vycházejí cca do 1 roka falešně, tudíž se ani nedělají. Zkusila bych vytrvat v dietě, přečkat zuby a uvidíš...

zelenaesmolda
3. dub 2018

Testy na potravinove alergie se delaji z odberu krve takze to asi jinak nepujde,odpoved ti tady asi nikdo neda s jistotou,je treba udelat testy....

petrasipkova1
3. dub 2018

Testy se dělají i dříve, dcera měla několik potravinových alergii, v 5 měsících ji brali krev poprvé, nic to není, horší to bylo později, když už cukala rukou a volala maminko maminko 😢

priefi
4. dub 2018

@peanuty Podle toho, co pises, se jedna o abkm. Aby bezmlecna dieta mela efekt, je nutne ji drzet min 2 tydny a ne 2 dny. Pokud ma tyto reakce, konzultovala bych s dr. Ale krevni testy jsou prukazne az od roku, do te doby se jako dukaz o alergii bere eliminacni dieta. Doporucuji navstivit gastroenkrynologii, tam se tim zabyvaji a muzou predepsat neocate (um bez mleka). Reakce na soju byt muze, kdyz je abkm, casto jsou reakce i na soju, maji podobnou bilkovinu.

kassandra1
4. dub 2018

@peanuty My byli na alergologii v půl roce, dělali odběr krve (v tom půl roce to nebylo nijak hrozné) a taky kožní testy na ručičku. Podle krve vše v pořádku a podle kožních testů zjištěno několik alergií. Kupodivu jsou ty kožní testy prý víc vypovídací. Jinak ty potravinové alergie, které mu zjistili v tom půl roce, má ještě teď v roce a čtvrt, takže si nemyslím, že je zbytečné je dělat, ač jsem si je u pediatričky musela tehdy dost prosadit aby nám dala doporučenku.
Ekzém se při zubech většinou zhoršuje. Nic se sojou bych nedávala.

priefi
4. dub 2018

@kassandra1 a co vse byli schopni testovat na kuzi?

kassandra1
4. dub 2018

@priefi Má zjištěnou alergii na břízu, jablko, vejce, pšenici a mléko.

priefi
5. dub 2018

@kassandra1 u nas na alergo prave potravinove vubec nezkoumaji 🤔 takze jsem rada za to gastro v roce

kassandra1
5. dub 2018

@priefi A na tom gastru to vlastně probíhá jak? To jsou odběry krve nebo ze stolice?

priefi
5. dub 2018

@kassandra1 nam delali jen odbery krve a poprve sono briska. U odberu chtela dr.vedet vse, co jsme zkouseli u prikrmu a vse, co mela v tabulkach, to vyzkousela. Mel vazne skaredy krvavy ekzem