Alergie na vejce. Jak vypadá vyrážka?

hanydve
5. led 2022

Ahoj mamky, máte některá z vás dítko alergické na vejce nebo máte sama alergii? Jak vypadá případná vyrážka? Syn deset měsíců měl dnes špenát s vajíčkem(zloutkem) a piškoty v presnidavce, teď jsem ho šla koupat a on má na dekoltu směrem k raminkum výsev, ale nejedná se o kopřivku. Nejsem si jistá, zda nereaguje na vejce? Nebo němohou to být potnicky? Měl to pod tričkem, ale jen v těchto místech, jinde po těle ne. :( vajíčko dostává fakt jen občas a nikdy jsem si tohoto nevšimla.

mamikry
5. led 2022

@hanydve Tezko rict, ale alergie se koprivkou na hrudnicku klidne projevit muze. U nas vyskakovala vyrazka teda hlavne na obliceji a pak kolem prsicek a brisku. Muze jit ale jen o adaptacni reakci na nejakou potravinu. Vajicko je silny alergen, takze mozne to je. 🤷‍♀️ Muze jit klidne jen o potnicky, jestli byl hodne v teple.

palja
5. led 2022

@hanydve dcera měla takový kulatý a oválný mapy suché červené vyrážky na hrudníku. Ale co jsem četla, tak ta vyrážka může být různá. Vejce jsme nedávali a zkusila jsem ho zavést cca za 3/4 roku a pak už to bylo dobré.

veritanas
5. led 2022

@hanydve nemáš šanci poprvé poznat z čeho to je. Kožní projevy mají nespočet druhů od pupínků, přes suchá místa, přes lupy, beďary, mokvave místa... doporučuji sledovat a dát si příště pozor, např. Zapsat do, kdy a co jedl..

misamisenka
5. led 2022

Synovi se alergie na vejce (má na žloutek a bílek) projevila tak, že se cca 2 hodiny po míchaných vejcích osypal, tak že úplně celý červený a viditelně ho to svědilo. Z alergologie ale vím, že reakci může mít různou, že záleží třeba i na druhu vajec a na způsobu úpravy. Někdy nemusí mít reakci žádnou a někdy může mít klidně vážnou. U syna se to projevilo až v roce a půl.