Astma u dětí. Jít k doktorovi?

monyszek235
11. říj 2021

V pátek mi jeden známý nasadil brouka do hlavy - bavili jsme se o nemocech a říkal, že jejich dcera byla taky často nachlazená nebo nemocná, že třeba týden doma, pak šla do školky a po třech dnech zase doma, že to řešili i s doktorkou, která je poslala na mandle, což stejně nepomohlo, no pak se zjistilo, že má astma, a s léčbou problémy vymizely..říkal i, že náš syn kašle úplně stejně jako jejich holka, tzv. Astmatický kašel..
Což má podobný případ i náš syn, jeho třeba ofoukne a už má rýmu, kašel...schválně jsem ho teda přes víkend sledovala a kašlal hlavně po ránu, sem tam odpoledne a pak hodně navečer, párkrát jsem i postřehla, že jako sípe při dýchání, tak nevím jestli zajít k doktorce pro žádanku na alergologii? Bude stačit doktorce říct, že bych chtěla žádanku na alergologii s podezřením na astma? (Máme to i v rodině. - já a můj otec) Zase nechci bejt hysterická matka, ale zároveň nechci něco zanedbat 😁budu ráda za každou radu zkušenějších maminek 🙃

abig
11. říj 2021

Řeknete lékařce, co jste u dcerky vypozorovala a že byste chtěla vyšetření na alergologii. Nemusí mít přímo astma, ale i alergii na roztoče a to pak dítko pokašlává furt a teče mu z nosa.

cilkat
11. říj 2021

Pokud máte astma v rodině, tak bych si tu zadanku vyžádala.

marselina
11. říj 2021

@monyszek235 určitě zadanku a jít na alergo. My v rodině astma nemáme, syn do dvou let nikdy nemocný, nástupem do školky se vše rozbehlo a zjistili mu astma.

zmrzlinka
11. říj 2021

@monyszek235 tak jestli máš podezření ,tak dítě objednej na alergologii a taky na ORL - na vyšetření nosní mandle