Bronchitidy/náběh na astma. Kdy do kolektivu?

moni_12
12. pro 2022

Maminky, poraďte prosím, nemohu najít ucelené informace. Syn má 4 roky ,v září nastoupil do školky, a klasicky přišly nemoci, 3 bronchitidy za sebou, takže návštěva alergo/imuno,kde mu vyšla alergie na roztoče a náběh na astma, proto ty bronchitidy. Má nasazenou léčbu (inhalace ecobec) a při potížích přidat ventolin.
Minulý týden ve ct zase začala rýma, od pátku suchý dráždivý kasel a zvýšená teplota, trvalo dva dny, od neděle teplota pryc a začal vlhký kašel, léky zabraly, takže fajn. Jen ja teď teda nevím, kdy může a nemůže ven a do kolektivu. Někde jsem četla, že není vhodné do mrazu, do sychravého počasí, právě kvůli tomu kašli a stahování průdušek, nevím, co kolektiv, jestli třeba nějakou dobu školku úplně nevynechat, než léčba zabere? Alergolozka přímo neřekla, takze nevím, jak se k tomu postavit.

zmrzlinka
12. pro 2022

@moni_12 jestli máš možnost,tak si ho nech určitě doma.Je ted všude spousta nemocných.

nelinkaaaaa
12. pro 2022

@moni_12 taky bych nechala doma ..ten studeny vzduch nebude nic příjemného a navíc zase akorát něco chytne 🙈 Syn je astmatik,má už 12 let ,od minule neděle covid a do školy půjde tak ve čtvrtek a pátek ..ještě lehce dokašlává a vím, ze kdyby šel do toho ledového vzduchu ,cestou se zapoti,nebo o přestávce s klukama,ze bude zas hned nemocný ..nechávám úplně doléčit ..navíc teď je hodně nemocných,kdybych nemusela ,do Vánoc bych do školky nedala

martt
13. pro 2022

@moni_12 Pokud máš možnost si ho nechat doma , tak v tomhle případě bych ho dala do dkolky až bude plně doleceny až zmizí vlhký kašel. Může to trvat klidně až tři týdny. Můj syn to takhle měl a mne právě dětská doktorka radila dávat syna až plně vyleceneho z virozy. Ale ja jsem si ho tenkrát mohla nechat doma.

veruuu_kubesovic
13. pro 2022

@moni_12
a čím mu školka teď prospěje? příští týden jsou Vánoce...
u nás ve školce se objevila spála, tak jsem raději syna odhlásila a mám klid, o Vánocích fakt nemoc řešit nechci....