Červené fleky. Co by to mohlo být?

15. čer 2022

Předem říkám, že v pondělí jdeme k pediatrovi. Ale i tak mi to nedá.... Dneska se dceři 5m.objevilo na levém boku tohle... Udělalo se to v průběhu dne, odhaleno před koupáním. Nevíte co by to mohlo být a co s tím?

nika89
15. čer 2022

Připadá mi to jako exém... Je to dost podobné tomu co má moje dcera. Dostali jsme na něj krém a dobrý

autor
15. čer 2022

@nika89 a resila se i příčina? Jde mi o to zda něco nejím co jí nevadí... Nebo tak 🤷‍♀️

nika89
15. čer 2022

Já jsem examatik, takže se to nijak neřešilo, že to má zděděné

pampeliska1313
15. čer 2022

Můj syn má ekzém, ale manžel ani já ho nemáme… museli jsme kupovat 100% bavlnu jenom, pak nám namichali masticku v lékárně a pak ještě jsme dokupovali nejakej krém na “promazavani” během dne, fakt hodně moc hydratoval, byl vyloženě ba ekzem … ale přiznám se, namazala jsem ho parkrat, oblečení jsem teda poctivě kontrolovala a zmizelo to během chvíle. Známá co má ekzem říkala, ze někdo muže mít jen “sklony k hodně suchy pokožce” třeba v zimě. Což mám já, jen jsem to nepovazovala za ekzem, proste rudej suchej flek a nějaký flicky. Takže když mrzlo, šli jsme ven, namazala jsem ho a bylo to v klidu. Od ty doby nic, doktorka nás teď chvalila, jak má krásnou pokožku, ze ekzem krasne zmizel. Pak mám ale kamarádku která má fakt strupy, bolí ji to, má to od mala a doteď se toho nemůže zbavit vlastně, jen se ji to občas zmírní a nebolí ji to. Vyloženě příčinu nikdo neřešil, jen se mírnily důsledky. Uvidím další zimu, ale od minuly zimy máme fakt klid.

whitechocolate
15. čer 2022

A mohla by to být třeba i pityriasis rosea, mojí dceři to taky začalo v těchto místech na trupu a časem se to rozšířilo i částečně na končetiny, jediná hlava byla ušetřená. U nás tomu předcházela šestá nemoc.

jjasmina
16. čer 2022

To já bych šla hned a nečekala do pondělí, může se to fakt razantně zhoršit a předpokládám, že se to neudělalo přes noc

autor
16. čer 2022

Děkuji všem za reakce... Nakonec mi to v průběhu noco nedalo a jelo jsme k doktorovi hned. Je to dyshydrotický ekzém.

goovana
16. čer 2022

Jasnej exzem