Chromozomální translokace x přirozené těhotenství

zuzulienka79
24. led 2016

Zdravím,mám za sebou 5 potratů..po prvním potratu jedno zdravé dítě přirozenou cestu..po té 4 potraty.Geneticky zjištěno,že jsem nositelkou balancované translokace a mám vlastně poškozeny nějaké chromozomy.Tudíž u mě těhotenství končí potratem v časné fázi.Nyní mám za sebou IVF...1xEt,2x KET bez úspěchu.Peníze už nemáme.Chtěla jsem se zeptat,jestli jste některá otěhotněly přirozeně i s touto chromozomální poruchou??děkuji

verunkadar
12. kvě 2016

@zuzulienka79 Tak teď zrovna dnes jsem se dozvěděla, že mám to samé a koncem května na IVF. Mam špatný 11 a 20 chromozom. A mám hrozny strach.

zuzulienka79
autor
13. kvě 2016

tak já po neúspěšném IVF 3x jsem se snažila od ledna přirozeně a bohužel bez úspěchu ☹ Držím moc moc pěsti,ať se povede 🙂

verunkadar
15. kvě 2016

@zuzulienka79 už mám fakt strach. Nejdříve rána, že musím podstoupit IVF a teď ještě špatná genetika. My máme právě také jen na jedno, možná na dvě umělé, pak už končime. Začínám v týdnu stimulovat. Tak snad aspoň nám to štěstí jednou zaklepe na dveře.

andyzuzy
26. zář 2016

@zuzulienka79 ahoj nevím jestli by byla moje odpověd aktuální. Já mám 2 holky. Mezi nima jsem potratila. U druhé holčičky jsem musela jít na plodovku. Různými vyšetřeními zjistili, že moje mamka já i moje obě dcery máme balancovanou translokaci chromozomu. Moje maminka se to dozvěděla v 60 letech. Nic by to nemělo znamenat. Nebalancovaná translokace je prý horší.