Ahojte, za měsíc jsme se synem objednání k pediatři na 5 letou prohlídku. Prosím Vás, co ho na prohlídce čeká, jaké vyšetření? Na co se máme zaměřit, nějak se na to připravit? Je to pro mně důležité, protože ve školce bylo vysloveno podezření, že má syn potíže s pozorností a hrubou motorikou.. Předem moc děkuji za odpovědi.
@prejeta_zaba Počkej, chceš mi říct, že dítě ve 2.třídě není schopno říct, když jde kolem stromu, jestli je to jehličnan nebo listnáč? To snad ne. Nebo jsi to moje sdělení zcela nepochopila? Já psala jen o rozlišení typu stromů, ne jestli je to smrk nebo olše...
@prejeta_zaba Já to mám teda trochu zkresleny, nevím přesně, jak je to v ČR, ale tady třeba ty děti, ty nejmenší školkovy (3-4roky) už se učí poznávat písmenka ve svém jménu a tak. Dcera má tři roky v únoru teď a zná už hodně písmenek. Mě to přijde strašně brzo. Já si to teda nepamatuju, ale podle mě my jsme se písmenka učili až v první třídě. Psát i číst. Jinak ty ostatní znalosti úplně nemůžu posoudit. Podle mě pokud ten rodič s tím dítětem nějak normálně tráví čas, tak tyhle věci přijdou nějak přirozeně, že se to nemusí "šrotit". Ale fakt by mě asi nenapadlo, že bych svoje dítě měla učit ve 4 letech psát byt jen svoje jméno. Namalovat základní postavu a tak jo, ale tohle mi přijde nějak zbytečný. Pokud to dítě samo chce a zajímá se tak jo, ale ne ho to "učit na sílu". Tohle by mělo přijít až v první třídě. Stejně jako počítání.
@veruuu_kubesovic já ti nevím, ale je to uvedené i ve zdravotním průkazu. Takže asi je to prostě daný.