Co nás čeká po očkování proti zarděnkám?

89verinka
16. zář 2013

Ahoj holky.můžete
mi někdo poradit co nás čeká?
dnes jsme byly na očkování
proti zarděnkám.sestra říkala
okolo 10.dne že budeme mít
možná horečky a mě by
zajímalo,čím mazat následující
vyrážku?a taky když jsem já
nikdy neměla ani
zarděnky,neštovice...nic tak
co mám čekat-můžu to chytit
taky?díky za odpověď

zuzazuzanta
16. zář 2013

Ahoj.My po očkování měli max teploty,ale vyrážku žádnou🙂

yfka30
16. zář 2013

U nás reakce žádná 🙂

blahova_andrea
16. zář 2013

my měli od 11.dne horečky, první den horeček i zvracel, po 2-3 dnech teplot vyskočilo pár pupíků, ničím jsem je nemazala, kdyby toho bylo hodně a malého to svědilo, tak bych dala asi fenistil kapky.

katyxq
16. zář 2013

dost odfláknuté poučení o možných nežádoucích učincích ☹ (upřímně - nechápu, jak kdokoliv poté může podepsat informovaný souhlas s očkovaním, když evidentně informován řádně nebyl) ... takže zde jsou příbalové letáky (PI nebo rozšířené SPC) pro MMR vakcíny http://www.vakciny.net/pravidelne_ockovani/MMR.htm

lucieandrlova
22. zář 2013

Nevím, zda je to ještě aktuální... My jsme měli kombinovanou vakcínu, druhou dávku. Při první nic, při druhé 4 dny trochu vyrážka v obličeji i po tělíčku. Každý den jiná a na jiném místě. Nesvědila, hned zmizela. Horší byly teploty 39 st. po dobu 4 dnů (klesaly těžko a jen s paralenem). Doktorka řekla, že to je dlouho, ať ráno přijdeme. A ráno už zázračně zmizely. Tady ty očkování jsou fakt zátěž. Pro dospělé je nejlépe udělat test protilátek. Já jsem zase neměla příušnice a manžel snad žádnou dětskou nemoc. Zvažujeme doočkování kvůli návštěvám dětských kolektivů.