Co to prosím může být?

zlatik1
5. říj 2022

Holky, prosím co byste řekli,že je to .
Synovi se objevilo tohle na tělíčku .. a rozlétli se to po hruhnicku.. jsou to nateklé puchýřky čirou tekutinou .. .mě napadá jen bradavičky .. neštovice měl

cherie24
5. říj 2022

@zlatik1 molusky?

j.a.n.i
5. říj 2022

Taky bych rekla molusky.

malinkata
5. říj 2022

Molusky

zlatik1
autor
5. říj 2022

@cherie24
@j.a.n.i
@malinkata děkuji .. a co s tím ? Máte něco osvědčeného ? Syn se boji doktoru takže chirurgický by to bylo na celkovou anestezii

honatko092
5. říj 2022

U mě takto vypadal pásový opar, ale holky se tu celkem shodly...já bych šla určitě k doktorovi 🙂

mirkah123
5. říj 2022

Dcera ma take na brise, jsou to molusky, stale se jich nemuzeme zbavit, davam honeopatika a ted jsem poridila kozni roztok molusk

zlatik1
autor
5. říj 2022

@mirkah123 tak zkusím ten roztok.. má to krátce asi týden .. a jaké homeo máte ? Moc děkuji, já to vůbec neznám

j.a.n.i
6. říj 2022

Narusit molusku a potrit desinfekci, davala jsem bud jodisol nebo teetree. A obecně posileni imunity, ale ja tedy cukru neverim.

mirkah123
6. říj 2022

@zlatik1 davam kazdy den pet kulicek Dulcamara15ch a thuya occidentalis15ch

slunecnice7
6. říj 2022

To jsou molusky. Hlavne at si to neskrabe, je to infekcni a muze si to roznest. Je potreba podporit imunitu. Syn to dostal na plavani ze skolky. To misto po sprchovani utirat jako posledni a rucnik hned vyprat. Pockala jsem az byla moluska trosicku vetsi, potrela betadinou, narusila, zkusila vymacknout a pote zase potrela betadinou, nechala zaschnout a prelepila. No, drzim palce 🍀

inssomnia
6. říj 2022

@zlatik1 ten roztok dost pálí, tak se na to připravte. My se jich zbavujeme už rok :( sice má už jen dvě, ale ne a ne zmizet, případně se znova objeví. Roztokem jsme řešili jen jedno místo mezi půlkami v té rýze, naštěstí stačilo několik dní a opravdu se vyhojily a znovu se tam neobjevily. Ale bylo to s velkým pláčem.

j.a.n.i
6. říj 2022

@inssomnia Ti nevim, jsem si precetla pribalak a tohle bych teda na dite nepatlala... To mi ta betadinka, jodisol a spol prijde rychlejsi a bezpečnější.

inssomnia
7. říj 2022

@j.a.n.i tu jsem zkoušela první :( nám to nezabralo. A malé děti navíc jód nesmí, takže jsem to zkoušela jen asi týden. Když nezabral ani týden u moře, kde jsem jí to i cíleně při koupání seškrábla, tak nastoupil molusk. Drsný to bylo, ale máme od toho pokoj. :/

j.a.n.i
7. říj 2022

@inssomnia Jasne, jod nesmi, ale ziravinu jo. Jednak existuji i jine pripravky, zminovala jsem treba to teetree a druhak bwtadinka je konzraindikovana do 6 mesicu veku.

camelinka
7. říj 2022

Jediny, co nam pomohlo a zbavili sme se jich nadobro, bylo zbrousit jeden nehet do spicky a vylupovat ty kulicky uvnitr, pak vydesinfikovat a byl za chvili pokoj.
Na koznim to bylo docela maso, tak sem to poresila sama

inssomnia
7. říj 2022

@j.a.n.i no jde o to, že žíravina je lokální, ale jód může působit na štítnou žlázu a těm mrňatům stačí malé dávky. Ale víš jak, daly jsme zkušenosti, teď už je na zakladatelce, jak to pořeší a co jí zabere. Taky vypadá kluk na fotce větší a asi nebude muset řešit omezení jódu.

glimmer
7. říj 2022

náš Vítek to měl taky, byly to molusky ... měl to fakt hodně, 2x s tím byl na vyškrabování (dělali mu to v krátké narkóze). Když jich měl málo, tak bral homeopatika. celkově trvalo skoro 2 roky, než se toho zbavil.

j.a.n.i
7. říj 2022

@inssomnia No, mimina pod 6 měsíců povětšinou moc molusky nemívají.

inssomnia
7. říj 2022

@j.a.n.i já nvm proč, měla jsem zafixované, že betadine nesmí batolata. Takže díky za opravu 🙂
Ale to nic bohužel nemění na tom, že jsem ji zkoušela a neměla jsem úspěch. Taky to bylo fakt blbý místo, takže rychlá akce se štětečkem ve finále bolela míň než pokusy o mechanické narušení.
Jinými slovy - pokud to jde jódem, super. Pokud ne, molusk zabere, ale není to nic moc.

zlatik1
autor
7. říj 2022

@inssomnia jo jo děkuji, je mu 8 let pryč . Zkusíme homeo a potírat ..