Covid a kojenec. Co jste dělali a co vám pomohlo?

20. črc 2022

Dobrý den, mám dotaz prodělal tu někdo covid s miminkem, repsketkve to miminko. Partner domu donesl covid a malá(6m) má teploty 38.2, jako ještě to můžou být zuby, ale byla by to divná shoda náhod. Co jste dělali a co vám pomohlo?

areh
20. črc 2022

Syn měl v 5m 🙄 jen se sráží teplota a případně léčí kašel. Syn měl nejhorší teplotu a kašel cca 3 dny, pak se to výrazně lepšilo. Přeju, ať to zvládnete v klidu 🍀

palja
20. črc 2022

Ano, dcera měla covid ve 3 týdnech. Takže udělejte jí test ze slin ať víte jestli ho má. Měla teda teploty kolem 39, nechtěla se kojit, plačtivá, ztratila sluch na týden, ztratila hlas na 3 týdny. Dávala jsem léky od horečky, čípky nurofen a Paralen (Paralen zabírá lépe), když byla plačtivá, tak jsem jí dala od bolesti. Na hlas měla fenistil kapky 3x denně, inhalovala vincentku. Měla ještě vyrazku po celém těle. Měla jsem připraveného kuliška, kdyby náhodou kvůli dehydrataci. Vždycky se mi jí podařilo nakojit. Nejhorší byl první týden, pak už byla bez teplot, akorát neměla hlas. Jinak jsme měli dr na telefonu, popř pohotovost nebo jet do nemocnice. Zvládli jsme to doma, ale první dny a noci jsem prosedela u postýlky. Kašel neměla, jen lehce rýmu, covid byl potvrzený pcr testem, pak se posunulo všechno očkování.
Přeji ať to také zvládnete ❤️🍀

snahnah
20. črc 2022

Dcera měla v 8 měsících, stejný průběh měla 3 letá. 3 dny horečka něco přes 38°C, rýma, kašel. Dělali jsme ji antigen z odsátých snoplů, my ostatní měli pozitivní PCR. Byla unavená a hodně spala. Prostě běžná viróza 🤷 Horečku nad 38°C srážet, může se co 4 hodiny střídat Panadol a Nurofen, na kašel Stoptussin, na rýmu v průběhu dne stříkat mořskou vodu, odsávat a při ucpání třeba Nasivin v koncentraci vhodné pro daný věk.
Za to jiné nemoci ji potrápily víc 😅 Na bronchitidu virového původu dostala na recept Ventoliber a na noční dušení Fenistil nebo Dithiaden. Při šesté nemoci měla 4 dny horečku téměř 40°C a dávali jsme zábaly.

autor
20. črc 2022

@palja no antigen nám všem vyšel negativní, včetně chlapa. Ten jel hned potom na pcr a ten byl pozitivní.
@snahnah jo malá taky hodně spí a dozaduje se prsu

handulkak
20. črc 2022

U nás ve dvou měsících. Měla tři dny horecky. Neslo to srazit. Jist nechtěla. Čtvrtý den už lepší.

snahnah
20. črc 2022

Zkuste třeba za 2 dny zas. Já měla příznaky o den dýl a antigen doma negativní, druhý den PCR pozitivní. Holky měly antigen pozitivní snad od druhého dne příznaků.