Hlen ve stolici. Máte podobnou zkušenost?

lidija1234
7. led 2022

Ahoj maminky,prosím o radu. Malému jsou 3 měsíce (narodil se o měsíc dřív) poslední cca týden má hlen ve stolici a hodně řídkou stolici. Posledních pár dnů ho hodně bolí bříško a je neklidný...upřímně už si nepamatuji kdy se naposledy vykakal bez rourky. Pofnukava a hoodne kope hozkama,když dám rourku hezky se vyprdi a vykaka. Jsme plně na umělém mlecku ( kendamil), přibírá na váze hezky. Minulý týden o dost min pil a zacel víc ublinkavat,teď už pije zase víc ale ublinkavani zůstalo. Někdy jen trošku někdy víc ale zase mi přestal říhat. Je možné že ty bolesti bříška jsou z důvodu že už neriha ? Ale co potom ta stolice ? Je možné že by mu mléko zaceli vadit po dvou měsících ? Máte některá podobnou zkušenost?

mamikry
8. led 2022

@lidija1234 ABKM se projevuje cca kolem 2 - 3 mesicu, takze to bohuzel mozne je. Hlen ve stolici se miminkum obcas deje, treba pri ryme, ale ty priznaky, ktere popisujes, ty by na nesnasenlivost mleka vcelku sedely. Zkus se poradit s doktorkou. Ja kojim a resila jsem dietou, tak s UM neporadim. 🤷‍♀️

mamikry
8. led 2022

@lidija1234 Jeste me napada, zkus dat dotaz, klidne i vyfotit plenku na FB do skupinu Kojeni pri ABKM. Tam ti ohledne mleka treba poradi, hodne se to tam resi.

delphine1
8. led 2022

A už jste volali doktorce a řešili to sní? Chtěj aby vám odebrali vzorky stolice na rozbor, muže to být třeba nějaká rotavirova infekce atd.

Jestli stěry vyjdou negativní tak pak je možnost ze se projevuje alergie.
A 3 měsíce jsou “ideální” doba na detske koliky a zaražené prdiky, hlavně jestli nejde odrihnout tak se ve střevech kumuluje vzduchu víc, takže to bolí a kroutí se.
Neměli jste nějakou rymicku nebo virozu? Když byla taková změna v jídle? Miminka smrkat neumí takže nudle jim tečou do briska a pak se to ukazuje jako hlen ve stolici.

Ta alergie je určitě možnost, ale nejdriv se pokuste s doktorkou vyloučit jiné příčiny.

lidija1234
autor
8. led 2022

@delphine1 Rymu měl ale to už je minimálně měsíc. Zatím jsem doktorce n volala uvidím co v pondělí dneska mel stolici zas normální tak já nevím jestli ho prostě jen moc nepozoruji🤷dávám zas brkat někdy to trvá fakt dlouho ale brkne tak uvidím jestli i to pomůže a když ne tak budu řešit s doktorkou. Nebo bych se radši i tak měla poradit ? Jinak na prdíky trpí od malinka.

delphine1
8. led 2022

@lidija1234
Občas být hlen ve stolici muže, pozorujte ještě par dni, zkuste pohlídat to říhání. Je sance ze to přejde samo.
Jestli má prdiky od narození dáváte něco na to? Nějaké kapicky, probiotika? Jestli ne tak zkuste, hodně maminek pochvaluje babycalm.

Jestli se to bude opakovat/horšit ( jak hleny tak neklid dítěte) tak je možné ze to bude opravdu alergie.
Ja bych tipla ze asi proběhla nějaká menší viróza, tomu by nasvědčovala změna v jídle a fakt ze hleny se objevili v cca stejnou dobu.
Určitě ale zavolejte doktorce, tyto věci netřeba zbytečně podcenit- uvidíte co vám řekne, možná ty odběry a další postup navrhne sama. Minimálně by měla být informována, kdyby se to řešilo nějak dal.

lidija1234
autor
9. led 2022

@delphine1 ano malemu dávám Babyclam a Biogaia. Řekla bych že je to o dost lepší ale teď má stolici zelenou a hlen teda úplně teď nevím jestli to je nebo ne 🙈budí sledovat dál a zítra zavolám doktorce a uvidím co mi řekne 🙂