Horečky u 8měsíčního miminka. Máte podobnou zkušenost?

eicul16
20. dub 2022

Zdravim všechny,

chtěla bych se zeptat, jestli nemá někdo podobnou zkušenost. Naše mladší má od sobotního večera horečky (při 38 - 38,5 srážíme - nurofenem a když je potřeba, tak po 4 hodinách dáváme paralen), včera měla cely den už jen rovných 37, večer to vyletelo zase na 38,5 a teď ráno má zase 38…včera jsme byli u doktorky, koukla do krku a říkala, ze je trošku prosáklý, ale ze si mysli, ze to nejhorší už má malá za sebou (má trochu rýmu a občas zakašle), CRP měla však nízké 2,2 a doktorka jen řekla, ať dáváme dál paralen/nurofen při horečkách a tím to uzavřela.

Během tři týdnů jí vyrostly dvojky nahoře a jednička dole, teď se jí pomalu budou prořezávat tři zuby najednou…druhá jednička dole a obě jedničky nahoře - ty už asi týden se posunují a ne a ne vylézt - viz foto). A jde vidět, že ji to fakt bolí, protože někdy nechce do pusy vzít ani prso, popř. zkouší mě kousat…kousátka, mrkev ani nic jiného do pusy nechce. Taky se občas tak jakoby “zaxichtí” až se otřepe. Má bílý jazýček (k tomu se doktorka taky nevyjádřila) - ten mažu borax-glycerinem a na zoubky dávám kamistad baby.

Měl někdo něco podobného? U starší cca v 9 mesicich taky propukly horečky, ale po necelých 3 dnech se osypala a tím horečky přestaly (takže asi šestá nemoc), ale teď se mi to zda už dlouho. Myslíte, že by to mohlo souviset se zuby? Mi se to moc nezdá, ze by to bylo tak dlouho, ale nelíbí se mi, že ty horečky má tak dlouho, když CRP bylo včera ráno téměř na nule.

Děkuji předem všem za zkušenosti

darkwitch
20. dub 2022

@eicul16 zkušenost nemám, ale jestli ji leze tolik zubů klidně to k tomu může být.

eicul16
autor
20. dub 2022

@darkwitch já prave vůbec nevím :( u starší toto nebylo, te mladší první zuby (dvojky nahoře) vylezly špičky 26.3. A pořad rostou, pk se přidala jednička dole (taky pořad roste) a teď se proderou ty další 3 no :/ jen je fakt blbe, ze má horečky a nechce kvůli tem zubum nic do pusy…do prsa mě často kouše (doteď nebyl problém - na půlroční kontrole měla 11 kg….), snažím se ji nakojit v polospanku, ale i tak se cuká…vodu nechce vůbec - prská ji i přes lžičku, kousatka taky ne, prikrmy teď ty dny jak kdy…

marge_s
20. dub 2022

@eicul16 cert vem vahu, ale hlidala bych tech sest plem denne. Aby mela dost tekutin.

eicul16
autor
20. dub 2022

@marge_s to kontroluji 🙂 cura méně než obvykle, ale vycura toho dost

milu_ji
20. dub 2022

@eicul16 zrovna jsem minuly tyden resila to same. Dcera 8m mela horecky 5 dni, bylo to nekonecne. Pres den celkem ok ale v noci jsem srazela co 3h kombinaci nurofen / paralen. Nakonec se osypala a za dalsi 2 dny bylo po vsem. Takze 6ta nemoc.

eicul16
autor
20. dub 2022

@milu_ji moc děkuji za zkušenost! Mi to prave přišlo hrozně dlouho :o první dcera měla horečky ani ne 3 dny, tak uvidím teda, moc děkuji za zkušenost! 🙂

aselluska
20. dub 2022

Klidně to může být k zubům. Leze jich hodně najednou a to je náročný pro tělo.