Jak posílit imunitu kojence?

skretik
26. dub 2011

Ahoj konikajdy, mam dotaz ohledne posileni imunity 11mesicniho kojence. V 7mesicich prodelal syn zanet ledvin, minimalne mesic se s nejakym zanetem pral, nez prisli na to, ze se jedna o zanet ledvin. Od te doby ma spatnou imunitu (mame to potvrzene i z imunologie, ale tam rekli, zatim to neresit a po lete se testy zopakuji a pak se uvidi. Nemuzeme nikam poradne chodit mezi deti, protoze hned vsechno chytne. Stale kojim, snazim se do nej dostat ovoce a zeleninu. Poradite co by mohlo pomoc. Zase mame rymu, kterou jsme chytli od kamosky deti ☹

luthien.k
26. dub 2011

@skretitk, dá se použít pár věcí, ale v tomto věku a s poruchou imunity to bude spíš o dobrém pocitu, že něco pro to něco děláš (aneb jaké výsledky konkrétně máte?). Určitě dávej probiotika, ty posilují slizniční imunitu, což je důležitá součást imunity (nejsou dobrá jen na trávení) - v tomto věku nejlépe ještě kapky Bio Gaia. Další přírodní věc, která nemůže ublížit, je 100% rakytníkový olej (denně lžičku). Kojení je samozřejmě základ 🙂 Probiotika ber i Ty, půjdou k malému i přes MM.

sisip
26. dub 2011

Ahoj já dávala malé na podporu imunity martánka v sirupu je od jednoho roku , ten už klidně mužete a taky lactobacílky baby, ale ty mi příjdou , že tu imunitu moc nepodpoří jsou spíš fakt na to zažívání a nebo po dobrání atb.

skretik
autor
26. dub 2011

@luthien.k
@sisip diky holky. Probiotika davame (bral skoro 2mesice ATB vkuse na ty ledviny a mocove cesty), ted jsme meli chvilku pauzu,ale zase na ne najedu. Na tu Bio Gaia se kouknu. A slyseli jsme nekdy o Kolostru? Pry je to taky dobre na imunitu?

luthien.k
26. dub 2011

@skretik, ono se kolostrum vychvaluje jako kdovíjaký zázrak, ale je to "jen kravské mlezivo", s ideálním složením pro telátko 🙂, imunologicky je daleko cennější kojit než toto a je to o dost levnější 😉
Bio Gaia jsou teda taky celkem drahá legrace, ale z probiotik pro děti jsou zaručeně nej.
Jinak informace tohoto typu čerpám od kamarádky imunoložky 🙂 Já imunolog nejsem, ale když napíšeš, jaký problém vám zjistili, třeba vysonduju i víc 🙂 Někdy je ale lepší to snad nevědět, některé inumodeficity jsou celkem závažné problémy, někdy na celý život, ale když se třeba ví, že některá složka specifické imunity má problém, dají se cíleně posilovat ty další...

llucinka1
16. dub 2014

Dobrý den,
rády bychom Vás poprosily o vyplnění následujícího dotazníku, který se zaměřuje na problematiku proočkovanosti dětí. Dotazník je anonymní a nezabere Vám více než pár minut. Výsledek dotazníku bude sloužit jako podklad pro semestrální práci při našem studiu na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Předem Vám velice děkujeme za vyplnění a budeme se těšit na Vaše odpovědi

Studentky VŠE

https://docs.google.com/forms/d/1YUpJQZI7H8cUt1...

kachidlo
24. dub 2014

@luthien.k Ten rakytníkový olej se dává miminku? Jestli jo tak jak malému miminku? Čerstvě tříletému jsem začla dávat Imunoglukan a já si koupila echinaceové kapky. Ty nesmí ale kojící, myslím.