Jaký máte názor na metodu Mudr. Eugena Jonáše?

nella21
14. črc 2007

Ahoj holky, snažím se otěhotnět a zajímalo by mě, jestli má některá z Vás zkušenost s touto metodou. Láká mě ji vyzkoušet, ale taky trošku hlodají pochybnosti.
Byla bych nesmírně ráda, kdyby jste mi napsaly své názory, zkušenosti ať už negativní či pozitivní.
Díky všem a hezký den. 🙂

cibule
14. črc 2007

To je ten pán, co má na netu tu německou tabulku? Jestli je to on, tak teda fakt čumím.... 😲 Normálně jsem tam zadala sou hodinu, den, měsíc a rok narození a ono Vám to ukáže na tři měsíce ovulaci a plodné dny. Přesně se trefil do mé ovulace tento měsíc -používala jsem ovulační testy, ovulaci mám navíc bolestivou, takže ji i poznám... A ten chlap se trefí jen podle údajů o narození... Jak to sakra udělal?

nella21
autor
14. črc 2007

Ahoj cibule, taky jsem na to koukala jako blázen.
Mě to spočítalo plodné dny podle této metody na mou MS, takže se budu muset začít snažílkovat i během mrchy, ale to mi tak moc nevadí.
To je paráda, že se ti trefil do ovu.
Je to dost zajímavý, takže proč to nezkusit.
Jeho metoda se zakládá an tom, že jsme nejplodnější v období data narození, jestli jsem to dobře pochopila, pač mi to ukazuje plodné dny vždycky okolo a nebo v den mého narození každý měsíc?

cibule
14. črc 2007

Fakt z toho nechápu 😲 Vím jistě, že jsem tu ovu měla opřesně v ten den, kdy je zaznačený v grafu 🙂 A mě to zase neukazuje přímo kolem dne mýho narození. Jsem 2.ledna a tento měsíc to bylo 11.,příští má být 9. a pak 7. I délka cyklu mi odpovídá.... Je to nářez 😀

nella21
autor
14. črc 2007

sem si nevšimla a to jsem to pročítala, jestli to tu není, když ono je těch témat tolik 😨 a vyhledávač nic nenašel
ach jo 😔

nella21
autor
14. črc 2007

cibule taky z toho pána nechápu, je to machr, četla jsem že sám má 11 nebo 12 dětí, takže to má asi vychytaný.
Koukala jsem ne emimino a tam na něj byly ohlasy vesměs dobré.
Kdy očekáváš, nebo spíš neočekáváě mrchu?

cibule
14. črc 2007

Tento měsíc spíš očekávám. Manžel byl v době ovu na montáži, takže určitě nejsem... Příští měsíc na to ale vlítnu. 🙂 Měla bych to dostat asi 24.7. Vysadila jsem teprv před dvema měsíci a zatím jsme se nesnažili.

hellosona
14. črc 2007

ahoj, ja som sa k tej tabulke dostala az spatne, ked som zistila, ze uz som tehotna a fakt to sedelo... dievcata mi vraveli, ze to bola nahoda, lebo vraj vacsine to vobec nesedelo 😒

nella21
autor
14. črc 2007

Já jsem vysadila před 3/4 rokem a začínáme se snažit teprve poslední dva měsíce.
Když tak na to koukám, tak mi tam vychází samí kluci, na holčičku bych si musela počkat až do října.
Hlavně ať je to zdravé

cibule
14. črc 2007

Nella: Kluci? Tak to já mám asi jinou tabulku. Já tam rozdělení na pohlaví nemám. Jakou tabulku más ty? A kdy čekáš mrchu🙂?
Hellosona: Tak hlavně že to vyšlo🙂

A náhodou, kluci jsou taky mooooc fajn 😀 Mám právě malýho synovce a je náááádhernej 🙂

nella21
autor
14. črc 2007

http://www.leichte.info/fuer_Frauen/kosmobiolog...

m -- jsou kluci
w -- holky

jj, kluci jsou taky fine, máme jich v rodině právěže převahu, chtělo by to vyrovnat síly 😀

nella21
autor
14. črc 2007

hellosona tak to je parada, hlavně že to vyšlo , kdy máš stanovený termín? 🙂

nella21
autor
14. črc 2007

Cibelu já očekávám mrchu 29.července, tak snad nepřijde. 😀

dulinek
14. črc 2007

Přemýšlím jak může nějaká tabulka, a nebo někdo předvídat, která z toho milionu spermií je právě životaschopná a jestli z ní bude kluk nebo holka ? nemyslite ?
jak může vědět, že dnes to budou samé holky a zítra samí kluci?, a budou zivotaschopní ? Je to jedna velká náhoda a k tomu treba počítat s rodinou genezí a také tím, že po vysazení HA to můžou být i dvojčata

dulinek
14. črc 2007

Jé Cibule teď jsem si všimla, že jsi taky z olomouce, 😀
Jak se daří?
Já rovněž odtamtud

cibule
14. črc 2007

Nella21 : Aha, díky🙂 Už to vidím🙂 Snad Ti nepřijde, no🙂

Dudinek: Jako s tím pohlavím tomu taky zase tak moc nevěřím, je to jen tak pro zajímavost🙂 Navíc mě je jedno, co to bude 😀

cibule
14. črc 2007

Jo, jo, taky z Olomoucka🙂 Tak to jsme krajani 😀 U nás svítí sluníčko, asi půjdem s mužem na hřiby 😉

dulinek
14. črc 2007

Cibelu:Já to beru taky tak, jen orientační metoda.
Může to vyjít a nemusí, a když to vyjde budeme jen rády, ale spoléhat se na to si myslím 100% nedá.
Uvidíme.
Snad to vyjde.
Měříš si BT?

cibule
14. črc 2007

Dulinek: Nee, neměřím 😀 Dělala jsem si ovulační testy, ale nevím, jestli se na to příští měsíc nevykašlu. Zdá se mi, že je to zbytečně stresující 😒

dulinek
14. črc 2007

Já s tím vším taky sekla, každý ráno měřit a se stresem čekat jestli se teplota udrží nahoře nebo klesne.
Já tomu dávám volný průběh a buď to vyjde ještě tento rok a nebo až ten další.
Pan Jonáš si za ten kalendářík účtuje co jsem viděla 600,- a nebo 380,- za menší, nevím jaký je v nich rozdíl, ale moc bych na to nesázela. Není to zas tak moc peněz,aby to člověk neoželel, ale těmhle praktikám moc nevěřím.
Mám s ppodobnýma léčitelama a astrologama a kartářkama nevyjímaje svoje zkušenosti, a do tohohle bych rozhodně nešla. to zklamání, kdyby to nevyšlo, by za to nestálo.
Snad je pravděpodobnost, že se jednou do toho dne musíme trefit a jestli se to má povézt te´d a nebo příští měsíc, tak se to prostě povede i bez pana Jonáše.
To je můj názor,avšak někdo může mít jinou zkušenost, třeba ppozitivní a může i věřit. je to otázka názoru. 😀

cibule
14. črc 2007

Jo taky myslím🙂 Je to asi jak pro koho 🙂 Já jsem ze všeho hnedka na prášky, pak se hlídám, jestli náhodou nejsem v tom, když jsem teda měla ovu atd... Pro mě asi nějaký výpočky plodných, neplodných dnů, měření bazální teploty není. Mě to stresuje tak, že věřím, že bych díky psychice z toho důvodu určitě neotěhotněla... Takže to nechám na náhodě, ať to bude syn a nebo dcera vím, že to miminko budu mít ráda stejně. U doktora Jonáše dost koukám a vychází mi ta tabulka doby ovulace, což je nářez a tomu i věřím, že se to podle toho data narození něják dá vypočítat, ale na to jestli to bude kluk, nebo holka....no nevím. Myslím si, že to záleží na chlapovi a spíš by tam měla být tabulka pro zadání mužských údajů a pak třeba pravděpodobnost toho, kdy má v pytlíku víc holčičích, nebo víc klučičích spermií. Nevím, podle mě se to pohlaví stejně ovlivnit nedá, záleží, co od partnera obdržíme🙂

dulinek
14. črc 2007

Cibule: přesně tak, s tím pohlavím si taky nejsem jistá, ale čert ví, třeba má pan Jonáš pravdu.
Minulý cyklus jsem se taky nějak moc pozorovala a bylo mi dost špatně, bolely prsa jako blázen, což se mi normálně nestávalo a tak už jsem žila v naději, že by to mohlo vyjít, pač mi bylo na zvracení už jen z jízdy v autě nebo autobusu, a ona ta mrška stejně přišla a pak mi to bylo líto. Teplota se taky držela pěkně nahoře a tři dny po očekávané Ms klesla, tak jsem si řekla, že už měřit nebudu a každý možný příznak budu ignorovat.
Rovněž si myslim, ze by me nakonec mohla zradit moje psychika, která by udělala své, pač fixovat se na to až moc úzkostllivě není dobré.
Cibule, kolik ti je let, jestli se můžu zeptat?

prdecek
14. črc 2007

ahojky holky,
ja sem narozena 8.1. a plodne dny mi vypocital vzdy ke konci cyklu a i se trefil do delky cyklu, je to mozne??? tento měsic to poprve zkusim podle jeho metody. ale nechapu jednu vec, muzete mi poradit???

takze: kdyz mam od nej vyznaceno plodne dny 21,22,23 tak se mám snazit v techto trech dnech nebo presne v ty casy co tam jsou uvedene???

cibule
14. črc 2007

Dulinek: No, mě to tak dělalo úplně stejně. Bylo mi blbě a bolely mě prsa... Jsem asi hypochondr 🙂 Lepší je se na to úplně vykašlat a dělat, jakože se vlastně vůbec otěhotnět nechystám - teda v mým případě 😀 Mě je 26 a Tobě?

Prdecek: Taky kozorožka? 😎 Člověče, já myslím, že na tom čase zase tak nezáleží. Spermie přece nějákou dobu vydrží 🙂

prdecek
14. črc 2007

jj kozorožka, jj, tak mi to zkusíme teda v ty dny bez ohledu na čas 😀

dulinek
14. črc 2007

cibule: mě je 21. Půjdem na to tak jak říkáš, budem dělat, že se vůbec otěhotnět nechystáme 😀 a ono to jednou vyjde
Musí to vyjít!

dulinek
14. črc 2007

Prdecek: po zadání dne, měsíce a roku narození by Ti to mělo ukázat kalendářík v podobě tří měsíců a pod každým z nich je výpis pár dní v měsíci, kdy jsi podle Jonáše plodná, s uvedením časů.
V této době by si se měla pokoušet o mimi, někde uvádí, že je lépe sexovat 12až24hodin před , protože si tam pak spermijky na vajíčko počkají.
Nejvíce plodný den by měl byt ten, kde je pod ním vyznačená tmavěmodrá čárka.
Pod každym dnemje buď napsáno M nebo W a to je znamená pohleví.
Já zkoušela ten odkaz pro výpočet na téhle stránce:
http://www.leichte.info/fuer_Frauen/kosmobiolog...
aspoň tak jsem to pochopila já. 😔

dulinek
14. črc 2007

ten čas, který je tam uvedený, tak jak už ti řekla cibule, si myslím není až tak podstatný.
Bo by si musel tvůj chlap naplánovat výstřik přesně na minutu a to přece není možný 😀 😀

tucniacik
14. črc 2007

dievcata, jonas nefugnuje...jedine za predpoklada, ze sa naaaaahodou zhoduje jeho termin s vasim dnom ovulacie podla cyklus...ja ma doma ten vypocet...traz som otehotnela v maji, a ovulaciu som mala o 9 dni skor nez bol jeho termin na pocatie... v case jeho terminu sa mi uz uhniezdovalo oplodneho vajicko...a jedina vec ktora dufam funguju - ja som si dala spravit vypocet na pocatie zivotaschopneho plodu/lebo som pred tym 2xpotratila/a dal mi na tento rok 5 terminov... jeden z nich bol na maj...v maji som otetnela - aj ked o 9 dni skor ako mi vypocital on,ale zatial je babo dufam ok, uz som v 11tt a ak nepotratim, tak mozno mal pravdu ze maj je vhodny na pocatie, aj ked netrafil plodny den... odporudam merat si BT a pouivat ovulacne testy, a len tak pre zabavu to mozete skusat aj v dnoch ktore su plodne podla jeho kalendara, a ono sa to raz poradi... a zaujimave je, ze ked som od pana jonasa chcela vysvetlenie,ze ako to vlastne fugnuje, lebo priznava ze zena je plodna aj pocas ovulacie ktoru ma podla mesacne krvacanie/menzes/, a zarovne je plodna aj v den vypocitanim nim - podla kozmickeho a mesacneho ziarenia - respektivne ze je plodna v tej fazy mesiaca kedy sa narodila, a na moju otazku co tomu mam rozumiet ze zena ma teda ovulaciu 2x za mesiac, tak na to mi nevedel-nechcel odpovedat... v zasade je to blobost, lebo ak poznate ako fugnuje men.cyklus a ktore hormony su kedy "na scene" a co maju za ulohu, tak logika nepusti aby druha ovulacia podla fazy mesiaca nastala len tak hoci kedy nezavislo na cykle...
nuz,ale topiaci sa aj slamky chyta, a nikomu neublizi ked si zakeksikuje aj podla kalendara pana jonasa... ale urcite by som sa na to nespoliehala ani nevklada nejake zvlast velke nadeje...

tucniacik
14. črc 2007

ospravedlnujem sa za preklepy, dufam ze to vylustite 🙂