Je to exém?

minoritti
22. pro 2015

zdravím, chtěla jsem se zeptat zda jste se s tímto někdo setkal? Malýmu je 7 týdnů a kolem 4 týdnů se mu začali dělat pupínky po obličeji, krku a hrudníčku. U doktora jsme dostali kortikoidy. Pak jsme šli i na kožní kde se na něj paní doktorka pomalu ani nepodívala a řekla, že je to začínající atop. exém a znova kortikoidy na to nejhorší a pak pořád jen promazávat. Bohužel i když jsme se červené vyrážky na obličeji zbavili, tělíčko ma momentálně osypané celé a začíná se to vracet i na obličej. Myslíte, že to opravdu je exém nebo je šance že to zmizí? Přestala jsem jíst jogurty, sýry, čokoládu, mléko, ale stále se tvoří nové pupínky. Přikládám i foto, někde jsou pupínky bez barvy jinde jsou červené. Akorát mi přijde, že je nesmysl ty červené pupínky mazat jak říkala paní kožařka, ale spís bych je vysoušela. Budu ráda za každou radu.

kami1984
22. pro 2015

Nepoznám, zda to je úplně to samé, ale přesně tak, jak to má Tvůj malý za krkem, měl můj malinký taky. Potírala jsem to černým čajem a do měsíce nám to zmizelo🙂 tak držím palce, ať to taky rychle zmizí.. kortikoidy bych dalůa tak malému miminku jako poslední. Prášek, aviváž je hypoalergenní?

katyxq
22. pro 2015

Ano, zarudlé nepromašťovat ani nehydratovat (vedlo by to ke zhoršení), chce to zklidňovat a vysoušet ... poslala jsem ti pozvánku do skupiny https://www.modrykonik.cz/group/6098/

salikova
22. pro 2015

To je novorozenecká dermatitida.. Malý to měl o dost horší:( Mazala jsem excipialem...

kacenka1111
22. pro 2015

@katyxq to mel i mas mensi, jeste kdyz jsem kojila, zrejme jsem udelala mlecnou chybu, s prechodem na nutrilon allergy digestive care to uplne vymizelo..mela to i starsi, ale v lehci forme... Doted maji tu krupicku..
Nemuzeme prijit na to, z ceho to ma verunka...je to tedy k ekzemu ze stravy?