Jet na pohotovost?

lucifux
18. říj 2021

Ahoj, syn 5 let přišel v pátek ze školky s teplotou. Ještě v pátek večer z toho byla horečka a celá sobota taky horečky. Kašel, rýma. V neděli už jen teploty. V noci na dnešek se vzbudil s tím že ho bolí levé ucho. Dala jsem ibubrufen a spinkal dál. Ráno bez teplot 36,9°C. A teď ve 14:30 už měl zase 39°C. Nejraději bych jela na pohotovost.
Naše dětská lékařka ze zdravotních důvodů neordinuje, záskok sice má, ale tam je pořád nacpáno. Mám doma ještě dvě malé děti a nemůžu si dovolit nikde čekat 2 hodiny.

petracig
18. říj 2021

tak na pohotovosti bude taky nejspíš nacpáno...

meronym
18. říj 2021

@lucifux Syna by mel videt pediatr. Pokud si myslite, ze navsteva pohotovosti bude rychlejsi, nez navsteva detskeho lekare, tak budete zrejme dost zklamana. Nemluve o tom, ze pohotovost je pro akutni stavy, ne pro nemoc, ktera se vyviji od patku.

sylvka
18. říj 2021

@lucifux to je zánět ouška.syn měl také a teplotu 40 rovnejch . Jela bych na pohotovost pro ant,ale počítej,že tam budeš taky cekat.

dejvitka
18. říj 2021

@lucifux zavolat na pohotovost a zeptat se jak maji plno, pripadne zkonzultovat. Nas doktor vzdy rika, ze kdyz horecka vymizi a zase se po nejakem dni objevi, ze mame vzdy prijit na kontrolu. Ja bych na pohotovost zasla. Plno je ted na detskem bohuzel vsude, v nemocnici tak u pediatru.

klokanka31
18. říj 2021

@lucifux Tak ať ti je někdo pohlídá,ale s tímhle není sranda. Jestli ho bolí ucho, mohl by mít zánět středního ucha, a od toho v horším případě zánět mozkových blan. Určitě jet na tu pohotovost.

krisstina93
18. říj 2021

Tak na pohotovost můžeš jet, vypadá to na zánět ucha, ale čekat tam budeš tak jako tak, kolikrát se čeká i několik hodin, záleží jak mají narvano a jestli třeba mezitím nepřijdou nějaké akutnější případy.

drep
18. říj 2021

Ano, syna by měl vidět lékař. Ovšem na pohotovosti nejspíš bude narváno podobnými milostivými paničkami, co šly na pohotovst, protože “pohotovost je tu od toho, abych nemusela čekat, protože - mám děti/pracuju/nemám čas”… takže já bych šla za zástupem svého pediatra.

mandala
18. říj 2021

Já bych jela přímo na ORL, buď zjistit, kde mají pohotovost, nebo až zítra v ambulantnich hodinách...
Jinak s těmi frontami, teď už i akutní případy jsou většinou na objednávku, vždycky volám a sestra mě řekne, v kolik mám přijít, aby se nepotkávalo moc lidí...

bara88
18. říj 2021

Aha takže než aby si šla přes den k lékaři budeš čekat na pohotovosti. No teď už ti asi nic jiného nezbývá,s tímto bych fakt nečekala. Zánět ucha umí dost bolet a potrápit

lucifux
autor
18. říj 2021

@drep
@bara88 kdyby to šlo přes den k lékaři, tak bych tam šla, ale bohužel okolnosti mi dovolují v tuto chvíli jen večerní pohotovost. Své auto mám v servisu, manžel a tchýně jsou přes den v práci, bydlíme na vesnicí kde jsme odkázaní jen na auta, zástup za našeho Dr. je ještě o 20km dál.

bara88
18. říj 2021

@lucifux hele tohle jsou jen výmluvy,pohotovost prostě neslouží těm co přes den nemají čas ale k akutním případům. Měl zajet manžel

klokanka31
18. říj 2021

@lucifux Tak manžel má ale přece právo si říct o paragraf v práci kvůli doprovodu dítěte k lékaři.

treasurka
18. říj 2021

@lucifux Já tě chápu, mám čtyři děti a každou návštěvu si dobře rozmýšlím. Zavolala bych na pohotovost a poradila se, případně té zastupující doktorce, vysvětlila situaci a zkusila se domluvit na určitou hodinu...

bara88
18. říj 2021

@treasurka Já si taky každou návštěvu rozmýšlím ale s bolestí ucha teda ne a určitě né s tím že bych tam dlouho čekala a radši si skočím na pohotovost

te_reza
18. říj 2021

Šla bych zrovna na ORL. Jestli to je na píchnutí, stejně vás tam pošlou. A na nějaký kecy o chození na pohotovost bych se zvysoka vyprdla. Já se poslední dobou k doktorce dostala akorát na plánovanou kontrolu v 5 letech, jinak má paní doktorka buď dovolenou, nebo ordinuje jenom dopoledne/ráno, nebo se tak člověk prostě nedovolá.

treasurka
18. říj 2021

@bara88 Ona je bolest ucha a bolest ucha. Mam uz tech navstev orl za sebou tolik, ze odhadnu, kdy se to da rozehnat nurofenem, proplachnout nos a smrkat, smrkat, smrkat, a kdy je to na pohotovost. U petiletaka mama urcite vi, jak reaguje, nebo ja to vzdycky zatim u takhle velkych deti odhadla dobre. Neco jinyho je mimino.

misamisenka
18. říj 2021

Já bych taky šla na pohotovst, stav se mu zhoršil. A není pravda, že každá pohotovost musí být narvaná. Nechodíme tam často, ale občas tam s něčím o víkendu skončíme. Tady u nás v okresním městě jsem tam nikdy nezažila víc než 3 lidi ve frontě a většinou tam není vůbec nikdo. Nedávno jsem musela na pohotovst s dcerou u našich v malém městě (tam, co bydlí @te_reza ) a nebyl tam taky nikdo. Na ORL jsme teď nedávno byli u nás v 8 večer s akutním úrazem a taky tam nikdo nebyl.

te_reza
18. říj 2021

@misamisenka no neke, ty tu máš rodinu? My tady jednou byli na pohotovosti, že ji bolí ucho a stejně jsme museli na pohotovost do Jičína, protože u nás ani ORL pohotovost není.

misamisenka
18. říj 2021

@te_reza Jo, jezdime k nasim jen parkrat do roka, mame to dost z ruky. U nas to tehdy nastesti nebylo ucho, ale taky mi hned rekli, ze kdyby to vlezlo na ucho, tak az Jicin.

syslounek
18. říj 2021

@meronym Bolest ucha je podle mě akutní zhoršení stavu. Být na místě tazatelky, jedu na pohotovosti už v noci. Ale stav se znovu zhoršil, tak ať jede. Já s dcerou na ORL pohotovosti jela ve tři odpoledne (vzbudila se, že ji bolí ucho), protože náš pediatr končil ten den ve dvě. A taky jsem ji předtím doma kuryrovala sama asi týden.