Kdo rozumí alergické rýmě a má zkušenosti?

20. čer 2022

Prosím pěkně, je tu někdo kdo rozumí a má zkušenosti s alergickou rýmou? Jedná se mi o to, že syn je potvrzený alergik, má i papír ve školce. Potravinové alergiemi, roztoči, trávy... Je možné při alergické rýmě mít jen průhlednou vodovou rýmu? Syn to občas má takové zakalené a někdy lehce nazelenalé, často ráno a přes den to je pak průhledné.
Problém pak je samozřejmě ve školce...má zelenou rýmu, nechte si ho doma..... upozorňuji, že nejsem typ, co by nemocné děti dával do školky.

zmrzlinka
20. čer 2022

Lehce nazelenalé je už bakteriální rýma.A či strikate do nosu?Jakou má nasazenou léčbu?

autor
20. čer 2022

@zmrzlinka když má ucpaný nos z důvodu alergické rýmy, má mamox. Jinak bere pravidelně aerius, dýchá flixotide. Jenže to lehce nazelenalé/nažloutlé, je první vysmrkání ráno a poté max slizovitá voda. Když je sezóna jeho alergenů, tak i přes tyto léky ta rýma a pokuckávání občas je. Ale to poznám...jsme třeba venku, nebo ráno po probuzení má ucpaný nos (má i roztoče), ale když jsme třeba delší dobu doma, po obědě, nejsme venku, je to lepší.

autor
20. čer 2022

@zmrzlinka jinak ještě stříkám Vincentku, nebo mořskou vodu

autor
20. čer 2022

@zmrzlinka Lékařka říkala, že nazelenalá rýma neznamená vždy bakteriální infekci. Že barvu způsobují odumřelé buňky poškozené virovou infekcí...

autor
20. čer 2022

Máme i doporučení na ORL, vyšetření nosních mandlí

jancazao
20. čer 2022

Syn je alergik, nikdy neměl jen vodovou rýmu. Bylo mi řečeno, že ta podrážděná sliznice alergeny je náchylnější na viry a proto je ta rýma hustá a zabarvená. Pokud bere syn léky na alergii, rýmu nemá žádnou, pokud přestane, hned má hustou a barevnou.
Ve školce jsem vždycky řekla, že je alergik a neměli problém.

zmrzlinka
20. čer 2022

Tak určitě jděte na to ORL ....u syna nazelenalou rýmu spusobovala právě zvětsena nosní mandle.A jinak dcera má Allergocrom do nosu a má taky alegii na roztoče a zabírá ji moc dobře.Zkuste se ještě zeptat alergologičky jestli by Vám nezměnila kapky do nosu.

te_reza
20. čer 2022

Má alergie a má rýmu a ano, jen čistě průhledný to je málokdy.