Křeče a následný průjem v 26. týdnu těhotenství

kajos12
3. únor 2017

Maminky,
moc prosím o pomoc. Jsem podruhé těhotná, ve 26. týdnu.
Poprvé, ve 25. týdnu, mě v noci vzbudila bolest v žaludku, která se během pěti minut roztáhla do celého břicha a kříží (bříško ztvrdlo) a přidala se křeč ve střevech. Křeč byla v intervalech - 1 min. křeč, 3 min. klid, 1 min. křeč, 3 min. klid atd.... Vzala jsem si magnézium a po dvaceti minutách jsem šla samozřejmě na velkou, kde jsem si pořádně vyprázdnila řídkou stolicí střeva.
Včera (po týdnu) se to celé opakovalo. Opět nejdříve bolest (a ztvrdnutí břicha na celou hodinu) pak křeče, řídká stolice a nakonec po hodině klid.
Poprvé jsem se lekla, že se jedná o porod. Opravdu jsem měla co dělat, abych ty křeče nějak rozdýchala a ta bolest v křížích - stejná jak u porodu.
Nic špatného jsem nesnědla. Mám za to, že to má prostě spojitost s vyprázdněním střev, že se to tělo potřebuje očistit, nicméně mě to trápí a dost bolí, až mám slzy na krajíčku. Před měsícem a něco jsem trpěla zácpou, přidala jsem více ovoce a lněného semínka a vše se srovnalo a nyní chodím tak 1x za 2 dny, takže celkem nechápu nutnost těla vyprázdnit střeva tímto způsobem a navíc to vždy začne ve stejnou hodinu (o půl jedné v noci). Už si skoro začínám myslet, že porod se takhle taky ozve (u první dcery jsem to tak měla - dvě noci před porodem průjem a pak to jelo).

Děkuji všem za jakékoli příspěvky, rady a tipy.

jatecka
3. únor 2017

@kajos12 Nechci Tě strašit, ale moje sestra, která před rokem a půl byla ve 28. týdnu, měla stejné pocity, bolesti břicha, křeče, šla na záchod, tam se vyprázdnila, pak šla spát a k ránu začala krvácet, jeli do porodnice, tam jí řekli, že je otevřená na 12 cm a rodí. Nedopadlo to dobře. Zajdi si k lékaři, mě to normální nepřipadá, můžeš mít i nějakou infekci, cokoliv.

kajos12
autor
3. únor 2017

@jatecka Já měla před dvěmi měsíci kvasinkovou ifekci, ale ta je vyléčená. Je teda fakt, že kolem hráze mám takovou čerstvou kůži, která se neustále olupuje a svědí to, řeže to atd., ale když to pravidelně mažu, je to ok.

Z prvního porodu vím, že to vyprázdňování může signalizovat porod. Teď mě uklidňuje to, že se u mne neobjevilo žádné krvácení, odchod hlenové zátky nebo únik plodové vody. A také to, že se mi to stejné stalo před týdnem a taky žádná krev, nic. .. K lékaři jdu v úterý, snad se to do té doby nebude opakovat.

jatecka
4. únor 2017

Tak držím pěsti, ať je vše v pořádku, já jsem na tohle plašan, jak jsem psala, ségře takto chlapeček umřel, moji spolužačce podobně, jestli se jinak cítíš dobře, tak asi o nic nejde.

moodie
10. únor 2017

Určitě bych si s tímhle zašla k DR.

kajos12
autor
11. únor 2017

Šla jsem na kontrolu v úterý a Dr. říkal, že to budou opravdu kontrakce. Předepsal Magnosolv a zatím vše v pořádku.

luze
26. čer 2019

Ahoj, chtěla bych se zeptat, co bylo příčinou? Trápí mě přesně to samé, vždycky v noci, už se mi to stalo několikrát, je to opravdu síla, ty kontrakce.. pa vyprázdnění se mi zcela uleví, ale stejně mám strach. Děkuji!

kajos12
autor
7. črc 2019

@luze Ahoj, řekla bych nedostatek hořčíku, který právě způsobuje křeče, obvykle v lýtkách apod. Přešlo to po cca měsíci a půl, pokud si dobře vzpomínám. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru