Ledvinové pánvičky o 7 mm rozšířené, máte zkušenost?

nikous09
22. říj 2016

Ahoj holky, včera jsem byla na III.scren.vyšetření (30tt) a pan doktor zjistil že má malej nejen nadprůměrně velkou hlavu-říkal že bude chytrej- ale zjistil že má o 7 mm rozšířené ledvinové pánvičky ☹ prej se to většinou samo zlepší, nebo bych musela rodit dřív .Každopádně jdu za měsíc opět na kontrolu, jestli se to zlepšilo nebo ne. Nemám z toho vůbec dobrý pocit, nemáte některá z Vás s tím zkušenosti?? Co by to vůbec pro malehé znamenalo pokud by se to nezlepšilo, nevíte ?!
A taky ta hlavička mi dělá starost ☹ moc děkuji za odpověd 🙂 🙂 🙂 🙂

katushka82
22. říj 2016

ahoj malému to zjistili při II. screeningu. Nakonec jedna se zmenšila druhá ne. Ale bylo to tim že zůstala větši protože má zdvojenou ledvinu. (vývojová vada). 😔

vevebubu
22. říj 2016

Ahojky, dcerka má taky jednu pánvičku větší, zjistili jí to taky na 3. screeningu. Může to způsobovat častější záněty močových cest. Každopádně teď jí je 15 měsíců a hodně se ta pánvička stáhla 🙂 Takže se to určitě může zlepšit 🙂

katushka82
22. říj 2016

@vevebubu taky musíte při každé teplotě nad 38 jezdit zkontrolovat moč aby se předešlo zánětu ledvin nebo močových cest?

vevebubu
22. říj 2016

@katushka82 No jsme hlídání na nefrologii, protože už jednou měla zánět. Ale při každé teplotě nejezdíme. Zatím teda když měla teplotu, tak jsem znala důvod. Kromě šesté nemoci a to jsem ji na pohotovosti tu moč raději nechala překontrolovat.

luckylee
22. říj 2016

Syn mel na 2.screeningu takhle zvetsene obe panvicky a k tomu 2 cysty v hlavicce cca 8mm.Po 14ti dnech kontrola a oboji naprosto v poradku.Ledviny pry byly asi zrovna v dobe utz uplne plne.☺ Drzim pesti at je to stejne jako u nas.

ululul
22. říj 2016

Muj starsi syn mel zjistenou dilataci panvicky 8 mm od 2.screeningu. Stejny nalez byl i po porodu. Zkontrolovali v pul roce, to uz byl jen 4 mm a v roce na sono uz bez nalezu. Mladsi dcera mela dilataci od 16.tt o dost vetsi. Pred porodem 11 m, po porodu 18 mm. Sleduji nas na nefrologii kazde 3 mesice sono, kontrola moci. Zanet mocovych cest mela ale jen jednou (ma 2,5 roku). U chlapecku je to pomerne caste a 8 mm neni zadne dramo 😉 srovna se to, klid

nikous09
autor
24. říj 2016

Holky, moc díky za odpeovědi 😉 18.11. kontrola, tak snad bude vše v pořádku a dá se to do normálu.. 🙂

andula07
4. led 2021

Ahojky holky, my dnes máme hodnoty na jedné straně 22 mm a na druhé straně 13 mm jsem 24 tt... Mám hrozný strach co bude dál.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru