Lipikar na atopický ekzém. Máte zkušenost?

petralp
11. led 2022

Dobrý den maminky, mám skoro 6m chlapečka a už tak cca dva měsíce pozoruji, že se mu na břiše začaly dělat menší flíčky. Ze začátku jsem to přisuzovala tomu, že to má vyšoupané z toho jak je furt na břiše. Na zádech nevydrží a na břicho se začal točit okolo 3 měsíce, tak jsem to nějak neřešila. Ale začalo se mu to objevovat i na jiných místech a už jsou to zřetelné fleky. Včera jsem to řešila s doktorkou, radila mazat čímkoliv mastným indulona atd. Paní v lékárně mi nabídla mast Lipikar Baume AP+M? Máte některá s tím zkušenost? Faktem je, že se mu to podle mě více zhoršilo se zavedením příkrmů, ale z ničeho se mi vyloženě neosypal, takže nedokážu říct, že by to bylo po něčem konkrétním. Přes den mu to mažu tou indulonou, protože ta mast se má nanášet jednou denně. Přijde mi to takové hodně červené. Nevím jestli vydržet. Děkuji.

veritanas
11. led 2022

@petralp ano, měla jsem u sebe. Nevyhovoval mi, ale je to hrozně individuální. Lipikar má tu výhodu, že má jen velmi málo složek, hlavní složkou je bambucke máslo a to mi právě dělalo zle. Je to třeba zkusit, na trhu je milion značek pro atopiky, mně vyhovuje Bioderma. Ale za mě je lepší spíš hodně hydratovat, než udusit něčím mastným.

mishka87
11. led 2022

@petralp mě Lipikar vyhovuje a naopak indulona je zlo. Zkus ten krém a uvidíš, jestli se to bude lepšit. Každopádně idulonu bych raději nepoužívala

properjoey
11. led 2022

Mým dětem lipikar sedí, používáme i mýdlo.moje mamka má lupénku a tenhle krém ji na to taky pomáhá

mamikry
11. led 2022

@petralp Malý trpěl na kvasinku v reakci na něco u mě ve stravě. Lipikar mu pomohl, ale v kombinaci se zinkovou mastí. Pokud má fleky, pak je to patrně buď reakce na nějakou kosmetiku, nebo, a to spíš, na zavedení příkrmů. Nezačali jste mrkví?

zakyna21
11. led 2022

Máme zkušenost s mlékem i sprchovým gelem a za nás TOP 👍

asutak
11. led 2022

U malé zabrali na rozjetý exem až kordikoidy. Po zklidnění exemu mažeme už jen lipobazi. Kordikoidy jen výjimečně na červené místa, když se to znovu rozjíždí. Cenově i dostupné. Je to na lékařský předpis takže minimální doplatek.

petralp
autor
11. led 2022

@mamikry nee dávala jsem jako první dýni. Mrkev asi až jako pátou v pořadí. Zeleniny už jsme víceméně prošly ale nepozorovala jsem u nějaké výraznou reakci. Já teda už nekojim. Do teď js m mazala hippem a prala v dětském persilu, už jsem to vše odstavila.

mamikry
11. led 2022

@petralp Ono se klidne muze stat, ze dite ma jen adaptacni reakci na nejake potraviny, ta se ustali casem. Nejvetsi alergie byva na mleko, vejce, soju a korenovou zeleninu. Dalsi vec je, ze ekzem rad vyskakuje s rustem zoubku. Za me je Lipikar super, ale to bude dite od ditete. Zkus se v lekarne poptat na vzorecky. Na to muzes maznout tence tu zinkovou mast, synkovi to pomohlo.

petralp
autor
11. led 2022

@mamikry to mi právě říkala mamka že možná je to reakce tak všeobecně na změnu pro tak malý organizmus. Kořenovou zeleninu jsem dávala. No tak uvidím jestli si pomalu přivykne. Poslední dobou je i dost ufnukany, od narození je to teda spíše uřvánek ale teď je to děs 🙈🙈 ale děkuji za postřehy.