Mám očkovat proti planým neštovicím?

juanka
9. bře 2016

Holky, poraďte mi. Když ho očkovat nenechám a prodělá je, má pak doživotní imunitu, což mi přijde skvělé.
Očkování údajně vydrží 10 let. A co potom? To mu bude 12, to ho mám pak nechat znova očkovat? A za 10 let zase? Nějak nechápu smysl toho očkování. Jestliže u dětí má tato nemoc lehčí průběh, tak proč ji pomocí očkování odsouvat do vyššího věku? Kdyby to očkování chránilo doživotně, tak ho určitě naočkuju. Ale takhle opravdu nevím.

no_title
9. bře 2016

Neočkuj. Je vždy lepší když to prodělá, pak má imunitu na celý život. Ideální je, aby to někde sám chytil, ptz v dospělosti jsou neštovice už problém.
Vakcíny mají krom umrtveného viru spoustu jiných věcí a vedlejší účinky má každá vakcína. Nikdo ti nezaručí, že se neobjeví např. alergická reakce, takže to s přirozeným proděláním nemoci je určitě rizikovější.

anetka1701
9. bře 2016

Určitě bych neočkovala...naočkuješ ho, pak to chytne jako dospělej a bude problém...

Moje děti prodělaly neštovice v létě společně se svým tatínkem, kterej je taky neměl. Nebylo to nic šíleného, zvládli jsme to i v létě celkem v pohodě a klidu a mají od nich až do konce života pokoj... Já bych řekla že to bylo jako horší chřipka... Není se čeho bát.

bianca_86
9. bře 2016

Já očkovala. Prý to neznamená, že je nedostane, ale že ten průběh bude slabý. Mě teda ještě lékař říkal, že stačí očkovat jednou a stačí to na celý život.

dadushe
9. bře 2016

My neočkovali, děti to měly loni po sobě jako 4 létá a roční. Úplně v pohodě... Jen starší měla i teploty a bolela ji hlava, mladší snad jen pupeny...Chce to zvážit jak jste na tom s imunitou, kamarádka očkování synovi dopřála a chytil to stejně a průběh podobný jako u nás. Za mě zbytečné.

odula
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pavlak5
9. bře 2016

Pokuc neni rizikova skupina tvoje dite nebo nektery z jeho sourozencu(ze by je nakaza nestovicemi nejak ohrozovala)nechala bych to a pripadne ockovala az v dospelosti pokud by jako dite neprodelali. Mam kolem sebe maminky co ockovali i co neockovali.Ockovane deti bud nechytli nebo meli mirny prubeh.Ja tedy neockovala.Syn mel velmi mirny prubeh bez teplot,jen 70pupinku ani si to neskrabal.Ja kdyz byla mala,mela jsem pupinek jeden (protilatky mam ),ale zase deti kamaradky mely 40tky a nestovic plny telo vcet ust vevnitr a nemohly vydrzet to svedeni .Takze to chce poradne zvazit .

zazana81
9. bře 2016

Já mám dceru naočkovanou. V mém okolí, když její vrstevníci prodělávali neštovice, tak si to rodiče nijak zvlášť nepochvalovali, spíš z toho byli hotový. Neštovice všude, uších, genitáliích, puse, pro děti i pro rodiče dost nepříjemná záležitost .... Navíc očkování snad chrání i proti pásovému oparu, pokud si dobře vzpomínám ...

juanka
autor
9. bře 2016

@zazana81 Ono to asi nic příjemného nebude, ale mají to za sebou a mají pokoj. Takhle mi za 10 let vakcína vyprchá a pak co? Znovu naočkovat?

zazana81
9. bře 2016

@juanka Já si teda nejsem jistá, jestli je to jen na 10 let .... to je potřeba upřesnit a ověřit ..

verka4d
9. bře 2016

My jsme neočkovali. Všechny naše děti chytli neštovice ve školce. Kluci to měli fakt fest,byla to tečka na tečce,v puse,na hlavě,u konečníku...naprosto po celém těle. A i když byli poměrně malí,nedělalo jim to žádný problém. Všichni jsme to zvládli v pohodě,akorát ten bílý protisvědivý pudr byl fakt všude,ale tak to už je jen taková maličkost. Jedno z dětí,byly mu tenkrát 4,měl do toho ještě zlomenou nohu,sádru od konečků prstů až pod zadek a zvládl to i tak. Neočkovala bych,vždyť už tak je dost těch povinných očkování,tak proč tělíčko zatěžovat ještě něčím dalším...

juanka
autor
9. bře 2016

@no_title Vakcínu navíc bych nedala, myslela jsem to v rámci Priorixu (Priorix Tetra)

petrasipkova1
9. bře 2016

Ja ockovat nebudu, zvlastt dceru ne, nerada bych aby byla ohrozena jako tehotna , kdyby je v detstvi neprodelala, na pusobeni vakciny celozivotne neverim. Takze radsi at to ma jako mala a nejak to snad zvladnem 😉

granda
9. bře 2016

@zazana81 nechte nabrat protilátky na neštovice a máte jasno. Ale určitě to není na více jak 10let, spíše méně

eficenka
9. bře 2016

@bianca_86
tak to Ti lže, očkování - vydrží cca 2-15 let... takže je pravděpodobně dostane třeba ve vyšším věku a to bývají většinou u dospělách komplikace....
@zazana81 ano, bohužel ho budeš muset za se za cca 10 let a zase za 10 atd... tím očkováním jsi posunula to, že riziko onemocnění bude ve vyšším věku a to bývají vyšší komplikace..